4 program az őszi szünetben, ahol állatokról tanulhattok

Fotó: Budakeszi Vadaspark / Surányi Linda

Fotó: Budakeszi Vadaspark / Surányi Linda

Ha szívesen tanulnátok izgalmas dolgokat madarakról, az éjszaka rejtelmes állatairól vagy éppen nyomoznátok, 4 szuper programot ajánlunk az őszi szünidő hátralevő részére.

Budakeszi Vadaspark

Idén is lesz a már hagyománynak számító Halloween program a Budakeszi Vadasparkban. Október 31-én 17:00 órakor újra megnyílnak a Vadaspark kapui, hogy minden érdeklődő egy hátborzongató és izgalmakban gazdag éjszakát tudjon eltölteni erdei környezetben. A látványetetések különleges világításért a Hold felel, megannyi állat lesz látható testközelből, például medve, farkas, sakál, vagy a róka és hiúz is! Az Állati Jó Bemutató az éjszaka rejtelmes állatairól fog szólni, izgalmas és vicces történetekkel fűszerezve. A legmerészebbek kipróbálhatják magukat a Bátorságpróbán, ahol akár óriási sáska és kígyó is feltűnhet, míg a Picinke játszóházban és a Kristály Kuckóban a játékos tanulás örömeiben merülhetünk el. A teljes jelmezben érkezők a belépő árából 50% kedvezményt kapnak, azonban senki nem marad maskara nélkül, Halloween varázslatát arcfestő segíti megidézni. A program kavalkád 22 óráig tart, pénztár zárás 21 órakor. Jegyek a helyszínen kaphatók: felnőtteknek 3600 Ft, gyerekeknek 1700 Ft. A részletes program itt olvasható.
November 2-án olyan igazi állati „alkatrészeket” érinthetnek meg a látogatók, amelyeket a múzeumokban csak vitrinek mögül vizsgálhatunk. A Tapi-Zoo alkalmával valódi szőröket, koponyákat, agancsokat és más érdekességeket vehetünk kézbe. November 3-án kézműves programok, és a környezeti neveléssel, ismeretterjesztéssel, aktív természetvédelemmel, valamint ökológiai gazdálkodás és népi hagyományőrzéssel foglalkozó PANGEA Egyesület várja a látogatókat. November 4-én pedig a Picinke játszóház ügyességi feladataival készülnek. Ezeken a napokon a normál belépő érvényes.

 

Természettudományi Múzeum

Sok-sok izgalmas programmal várnak: kígyók, pókok, robotkutya, asztrofotók és mesterséges intelligencia is beköltözik rövid időre a múzeum falai közé. Október 30. és november 3. között minden nap 9:00-16:00 Egzotikus állatbemutató lesz; november 3-án a Magyar Tudomány Napját ünneplik; november 4-én pedig Asztrofotó kiállítás megnyitó és robotkutya bemutató vár rátok. Részletek itt. A programok múzeumi belépővel látogathatók, november 5-én, a hónap első vasárnapján ingyenes a belépés a családoknak a múzeumba.

 

Nyomozz velünk! – Sas-hegy

Családi nyomozás a Sas-hegyen november 2-án 10 és 14 óra között. Lovranits Júlia Villő Bűntény a Sas-hegyen című könyve alapján játékos nyomozás várja a családokat péntek délelőtt. Segíts a Kövirigó klubnak kideríteni ki jár tilosban a Sas-hegyen, és szabadítsd  ki a csapdába került állatokat! A játék után a könyv szerzője is várja az olvasókat, valamint a könyv is megvásárolható a helyszínen. Részletek itt. Jegyár: 700-900 Ft.

 

Esti vadlibahúzás a Dinnyési-fertőnél

Ebben az időszakban láthatjuk a Dinnyési-fertőn a legtöbb vadludat. A november 4-ei túra a természet harmóniájának hangulatát adja vissza. A visszaút sötétedés után lesz. Közepesen könnyű, 3 km-es túrára készüljetek. Előzetes bejelentkezés szükséges! Túljelentkezés esetén másik túrát is indítanak. Részletek itt. Jegyár: 1400-2200 Ft.

 

További programok az őszi szünetre itt!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!