Orchidea és bromélia kiállítás + JÁTÉK – nov. 14-16.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Orchidea_kiallitas

A Magyar Orchidea Társaság idén második alkalommal rendezi meg orchidea és bromélia kiállítását a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban november 14. és 16. között. Ha szeretnétek családi belépőt nyerni a rendezvényre, akkor játsszatok velünk! 

Ebben az évben az egyik legszebb, az orchideák 200 éves történelme során a legkeresettebb, leginkább csodált és legkedveltebb orchidea nemzetséget mutatják be: a CATTLEYÁT. Történetük a 19. század első évtizedéig nyúlik vissza, amikor – kalandos úton – az első ilyen orchidea Európába érkezett. Dél-Amerikából származik, és más orchideák zöld csomagolóanyagaként került Angliába. William Cattley – a kor neves orchideagyűjtője – figyelt fel a ládákból előkerülő gyökeres növényekre. Az egyiket elültette, ez 1824-ben kivirágzott, és virágával rögtön meghódította a kertészek, botanikusok és az orchidea-kedvelő arisztokrácia széles körét, sőt, soha nem látott orchidea lázat indított el Európa-szerte. Ezt a növénycsodát John Lindley botanikus William Cattley-ről nevezte el. A gyönyörű, lilás rózsaszín, nagy és illatos orchideát azóta is Cattleya labiata néven ismeri a világ. A 20. század technikai fejlődése magával hozta a hibridizációs technikák fejlődését, és az 50-es évektől kezdve egyre több Cattleya hibrid vált elérhetővé a rajongók számára.
Mára a hibridek számát megbecsülni sem lehet. Jó tudni az orchideák szerelmeseinek, hogy ezek a növények kiválóan alkalmasak lakásban tartásra.

Cattleya

A Magyar Orchidea Társaság őszi Orchidea- és Bromélia Kiállításán és Vásárán ezek a gyönyörű virágok – sok egyéb gyönyörű orchidea mellett – láthatóak lesznek, és a Cattleyák otthoni tartásával kapcsolatban is minden információt megkaphattok. A kiállítást kísérő vásáron pedig növény kedvenceitek számát gyarapíthatjátok hazai és külföldi kereskedők kínálatából. Az Európai Orchidea Kiállítást és Kongresszus a jövő évben Londonban rendezik majd meg.

Nyitva tartás: november 14. és 16. között 10 órától 18 óráig.
Jegyárak: felnőtt: 1600 Ft, gyermek (6-18 éves korig) 1200 Ft, nyugdíjas (62 év felett) 1200 Ft, családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 4400 Ft, csoportos (15 fő felett): 1200 Ft. A csoportos kedvezmény előzetes bejelentkezéshez kötött.

JÁTÉK

Válaszoljatok a következő kérdésre és nyerjetek családi belépőt (2 felnőtt + 2-3 gyerek):

1. Melyik orchideát nevezik az orchideák királynőjének?
a. Vanda
b. Cattleya
c. Oncidium

2. Évente hány kiállítást tart a Magyar Orchidea Társaság?
a. 1
b. 2
c. 3

3. Hol lesz a 2015-ben a következő Európai Orchidea Kiállítás és Kongresszus?
a. London
b. Párizs
c. Varsó

Erre a címre várjuk a megfejtést november 12. délig: jatek@minimatine.hu, utána sorsolunk!