9 online programsorozat gyerekeknek

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

10 emelet boldogság (fotó: Éder Vera / Budapest Bábszínház)

A itthon töltött idő sok jó online programot is hozott az életünkbe. Most mutatunk néhány olyan lehetőséget, amelyet rendszeresen követtünk az elmúlt hetekben. Bábszínház, zene, rádiójáték, alkotás, vagyis 9 jó, online programsorozat gyerekeknek!

Bábszínházi előadások online

10 emelet boldogság (fotó: Éder Vera / Budapest Bábszínház)

A Budapest Bábszínház rendszeresen visszatérő vendégei vagyunk, ezért nagyon örültünk, hogy minden szombaton 11 órakor feltesznek egy-egy régi előadást online a gyerekek számára (most szombaton, május 23-án a Misi Mókus kalandjait), 19 órakor pedig a 14 év feletti korosztályt várják a képernyő elé. Nagy örömünkre szolgált, hogy online módon a győri Vaskakas Bábszínházba (vasárnaponként 11 órától) és a pécsi Bóbita Bábszínházba is eljuthattunk, amire eddig nem volt lehetőségünk. Az előadás közvetítések még május végéig biztosan folyatódnak, sőt a május 31-ei gyereknapra egy igazán különleges programmal is készülnek 13 bábszínházban.

BonBon Matiné – zenei bonbonok mindenkinek

Szuper zenei sorozat a még szuperebb Győző bácsival. Az énekórákat sokszor pótoltuk az elmúlt időszakban a zenei sorozat darabjaival, amelyek egy-egy hangszert mutatnak bele zenei aláfestésekkel. Itt éritek el a videókat.

Online programok a Várkert Bazárból

A Várkert Bazárból ajánlottuk már nektek a Várkert Matiné programjait (Veronaki, Bíró Eszter és a Kiskalász programjait, valamint kézműves foglalkozásokat). Ez az új hagyományőrző sorozatuk is nagyon tetszett a gyerekeknek. Népi hagyományok, tánctanítás, profizmus, és betekintés egy néptáncos család életébe. Itt találjátok hétről hétre a videókat.

Óbudai Danubia Zenekar gyerekeknek

Szívesen hallgatjuk hétvégenként a zenekar felnőtteknek szóló koncertjeit is, de az egészen kicsiknek játszanak altatódalokat, amelyet a követőik szavazhatnak meg hétről hétre, illetve online énekóráik nagyobbaknak viccesek és informatívak egyszerre. Itt éritek el.

A Mesemúzeum sorozata

A Mesemúzeum egy tematikus szálra felfűzött „feladatcsokrot” oszt meg veletek hétről hétre, amelyben a játékos feladatok mellett mindig van mese, kézműveskedés is. Itt éritek el az egyes feladatsorokat.

Üdvözlet a természetből

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Cincér Műhely sorozatban sok érdekességet osztanak meg az állatvilágról, illetve egyszerűbb kézműves ötletekkel is készülnek. A másik kedvencünk a magyarországi erdészetek, arborétumok sorozata, ahol online kirándulhatunk számos, később reméljük, hogy élőben is felfedezendő vidéken. Itt írtunk róla bővebben.

Agócs Írisz rajzolós sorozata

Óriási nagy kedvenc lett Agócs Írisz rajzos sorozata, ahol minden hétköznap egy-egy állat elevenedik meg. Itt éritek el Fb oldalát az összes eddigi állatkával.

Berci kalandjai

Nagy izgalommal követjük Berci otthoni kalandjait a koronavírus idején, amelyet Bendl Vera, a Pagony egyik legújabb szerzője írt. Mihályi Csongor és az időgyurma című meseregényét nemrég kezdtük el olvasni, mert nagyon megtetszett a múltkori pagonyos online bemutatón. Ebben a folytatásos történetében viszont Berciről ír, aki most nem mehet iskolába, és Berci ennek igencsak örül. De aztán kiderül, hogy azért mégiscsak van iskola, csak nem úgy, ráadásul Mamóval sem lehet találkozni – csak grannykype-on. Hogy erről még sohasem hallottál? Mi sem. Bercinek ugyanis nem mindennapi nagymamája van, hanem olyan, aki sokkal többet tud, mint hinnéd. Lehet, hogy még varázsereje is van? Már 7 fejezet elérhető, az 1. részt itt olvashatjátok!

Rádiós hangjátékok

Nagy segítség volt számunkra, hogy számos jó mesét, ifjúsági- és szórakoztató irodalmat találtunk az MTVA Archívumának hangjátékai között. Többet meghallgattunk már Bogáncstól kezdve a rövidebb mesékig, de a nagy kedvenc természetesen a Rumini sorozat 4 könyve lett, melyet itt találtok.

Tartsatok velünk, mert gyereknapra is sok jó programmal és ötlettel érkezünk, illetve a május közepétől nyitva tartó helyek közül is bemutatjuk Pest megyén kívüli kedvenceinket, a budapesti és főváros környéki helyeket és kedvenc gyerekbarát teraszainkat is!

Jó ötletekért, programokért, hasznos információkért látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel heti hírlevelünkre!