Online programok hétvégére – november 14-15.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újra zárva tartanak a múzeumok, játszóházak, kirándulóközpontok, állatkertek, de mi nem hagyunk benneteket ezen a hétvégén sem jó programok nélkül. Remek rajzfilmek lesznek az online Országos Rajzfilmünnepen, szuper könyveket mutatnak be a Pagony online fesztiválján, megnézhetitek A padlás 999. előadását, de ajánlunk még foglalkoztató füzetet, klasszikus zenei sorozatot és virtuálisan bebarangolható múzeumokat. A csodaszép színekben pompázó őszi erdő is vár rátok.

Országos Rajzfilmünnep online – november 13-15.

November 13. és 15. között idén nyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet, rendhagyó módon online, ami számos új és izgalmas lehetőséget jelent. A programban szereplő 200 film az esemény és a csatlakozó helyszínek egyedi YouTube-csatornáján lesz látható, így az otthon biztonságában tudjátok élvezni a legújabb rajzfilmeket és az örök klasszikusokat. Részletek itt.

Rádiójátékok – régi kincsek az MTVA archívumából

Nagy segítség volt számunkra, hogy számos jó mesét, ifjúsági- és szórakoztató irodalmat találtunk az MTVA Archívumának hangjátékai között. Többet meghallgattunk már Bogáncstól kezdve a rövidebb mesékig, de a nagy kedvenc természetesen a Rumini sorozat 4 könyve lett, melyet itt találtok.

Klasszikus zenei barangolások Győző bácsival

 

Még tavasszal készült el a 32 részes zenei sorozat Győző bácsival, amit szívesen hallgattunk. Itt éritek el az összes részt.

Állatkerti foglalkoztató füzetek ovisoknak és kisiskolásoknak

Ahogy tavasszal, most is arra készül az Állatkert, hogy ha már a kapuk zárva vannak, legalább interneten keresztül közvetítsék az állatkerti élményeket, és a tanulmányi csoportok számára is olyasformán pótolják az állatkerti foglalkozásokat, látogatást, ahogy a digitális oktatás is pótolni igyekszik a tantermi órákat. Érdemes lesz tehát most is nap mint nap nyomon követni az Állatkert honlapját és közösségi média felületeit. Az Állatkert ősztől megjelenő foglalkoztató füzetei játékos formában ismertetnek meg a kulisszák mögötti szakmai tevékenységgel, sok izgalmas tudnivalóval, játékkal és persze kézműves ötlettel gazdagodhattok. Itt éritek el az eddigi részeket az Állatkert világ cikkek alatt.

Virtuális múzeumi barangolások

A zárva tartó múzeumok számos kulturális anyagot, kiállítást és gyűjteményt tettek elérhetővé online, hogy kapcsolatban maradhassanak látogatóikkal. Mi is ajánlottunk már több lehetőséget. Indítottak ezzel kapcsolatban egy új oldalt is, melynek célja, hogy összegyűjtse és egy oldalon megjelenítse a múzeumok által létrehozott digitális tartalmakat a kultúrára vágyók, valamint a pedagógusok számára, akiknek a digitális oktatást segítő tartalmak és múzeumpedagógiai foglalkozások közzé tételéve igyekszik segítséget nyújtani.

Kirándulások

Ha lehet, kerüljétek a forgalmasabb helyeket, kirándulóközpontok környékét, a népszerűbb tanösvényeket, kilátókat, hiszen elég valószínű, hogy ismét megnövekszik a kirándulók száma. A tanösvények helyett most az egyéb kijelölt turista útvonalakat ajánljuk, ahol mindig kevesebb a túrázó. A Börzsönyben, a Vértesben, a Mátrában is bőven találhattok olyan helyeket, ahol alig járnak.

Veronkai online – szerdánként 17:30-tól a Veronaki Fb oldalán

A Veronaki zenekar énekesnője Tarján Veronika minden szerdán 17:30-tól vár benneteket közös játékkal és énekléssel, ha már élőben nem tud találkozni a gyerekekkel.

NOVEMBER 14., szombat

Világjáró Gyerekek Online – MEXIKÓ – Deák17 Galéria Fb oldala, szombaton 10:00

Ismerkedjetek meg ezzel a csodálatos országgal és az alebrijes figurákkal, ezekkel az izgalmas formákat és színeket öltő csodalényekkel. Ünnepeljük meg együtt Mexikó egyik nagy ünnepét, a Día de Muertost, azaz a halottak napját. Készíthettek majd kaktuszt, dobot és álarcot – sőt a papírmasé készítés csínját-bínját is elleshetitek. Fb esemény itt.

Online PagonyFeszt – szombaton 11 órától a Pagony Fb oldalán

A múlt heti karácsonyi könyvek után ezen a szombaton a vagány könyveké lesz a főszerep a Pagony online fesztiválján. Lesz dzsúdózás, egy jelenet az új Ruminiből, illetve az immunrendszer fontosságáról is mesélnek majd. Részletek itt.

A padlás 999. – Élő közvetítés a Vígszínházból, szombaton 19:00

Ezen a Padláson „Ég és Föld között” minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Még az is, hogy ha az élet úgy hozza, a 999. előadást is ünneppé lehet varázsolni. November 14-én 19 órától a Vígszínház élő online közvetítésével bárki részese lehet ennek a különleges eseménynek. Az élő közvetítésre jegyek ezen linken kaphatók 3900 Ft-ért.

NOVEMBER 15., vasárnap

Balássy Fanni: Hol is kezdjem online könyvbemutató – Tilos az Á Könyvek Fb oldala, vasárnap 16:00

A Hol is kezdjem Balássy Fanni első regénye. Olyan természetességgel, szeretettel és humorral szól a tinédzserkor örömeiről, nehézségeiről és a gimis mindennapokról, hogy igazi felüdülés kézbe venni. Minden kamasz polcán ott a helye! Fb esemény itt.

Időpont szerint a Napibontóban találjátok a legjobb hétvégi gyerekprogramokat!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.