Online programok gyerekeknek – november 27-29.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Anilogue Animációs Fesztivál a TávMoziban

Advent 1. hétvégéje mindenki számára tartogat remek programokat. A legkisebbek Boribon társaságát élvezhetik, de lesz még PagonyFeszt kalandos könyvekkel és Anilogue Animációs Filmfesztivál a Távmoziban az iskolás korosztálynak. Ajánljuk még a Kutatók Éjszakáját, streamelt koncerteket és könyvbemutatókat az A38 hajóról, családi filmeket, Vidra Gálát és 2 felnőtteknek szóló programot. Már érkeznek az ünnepre hangoló online események is: téli dalok, adventi koszorú készítés és a mézeskalács ember meséje.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Kutatók Éjszakája – november 28-29. (online esemény, néhány programhoz regisztráció szükséges, ingyenes)

Minden tudományterület képviselteti magát érdekes programokkal az online rendezvényen. Érdeklődj akár a természettudományok, műszaki tudományok, orvostudományok, agrártudományok, társadalomtudományok, bölcsészettudományok, vagy akár a művészetek iránt biztos, hogy találsz számodra érdekes és vonzó programot. Ami a programtípusokat illeti, lesznek előadások, workshopok, beszélgetések, kiállítások, tárlatvezetések, kísérletek, laborlátogatások, bemutatók, versenyek, filmek, kreatív foglalkozások és még sok minden más. Részletes program itt. A regisztráció köteles eseményekre november 26-áig lehet jelentkezni!

Hej, Dunáról – Streamelt gyerekkoncert-sorozat az A38 Hajóról, november 28-29. (ingyenes)

November 28-án, szombaton 11 órakor fellép a Kalap Jakab Mesezenekar, majd 11:50-től Bosnyák Viktóriával és Dudás Győzővel találkozhattok.12:40 Ribizli zenés-verses színháza várja a kicsiket, nagyokat, nagyikat, 13:30-tól Dóka Péter, 14:20-tól az Apnoé együttes lép a színpadra, 16:30-tól az Ültess Fát! Természetvédelmi mesekoncertet hallgathatjátok meg. Vasárnap 11 órától az Hímzett Igricek előadásában vásári meséket hallgathattok, 11:50-től Paulovkin Boglárka, 12:40-től a Zenekuckó, 13:30-tól Gévai Csilla, majd 14:20-tól Szabó Csilla lép a színpadra. Részletek itt. Ingyenes!

Boribon és Annipanni a Budapest Bábszínházból – szombat 15:00-18:00 és vasárnap 10:30-13:30-ig

Marék Veronika hőseit az egész világ ismeri, a mackó és a kislány történetein generációk nőttek fel. Az előadás a Boribon és Annipanni, Jó éjszakát, Annipanni!, Boribon születésnapja, Boribon beteg, Boribon házikója és az Annipanni, mesélj nekem! című kötetek alapján készült. 4 éves kortól ajánlott. Az előadások külföldről is elérhetők. A megvásárolható jegyek száma korlátozott. Az előadás lejátszása a megadott idősávban lehetséges, azaz legkésőbb 13:30, illetve 18:00-kor indítható a kezdési időponttól függően. Jegyár: 2500-4900 Ft. Jegyvásárlás itt.

Lelki egészség – nehéz időkben is! – a Nyitott Akadémia online előadássorozata – november 28-29, 17 órától (ingyenes, de regisztráció szükséges, felnőtteknek ajánljuk!)

November 28-29-én a Nyitott Akadémia ingyenes, kétnapos pszichológiai beszélgetéssorozatának mindegyik szakértője abból a témából hoz Neked ajándékot, amivel éppen foglalkozik, amiről a legutóbbi – vagy éppen megjelenés előtt álló – könyve szól. Részletek és a regisztrációs link itt.

Anilogue Animációs Fesztivál a TávMoziban! – november 25-29.

November 25-29. között tizennyolcadik alkalommal érkezik az Anilogue. Idén először a Toldi Távmozin keresztül az egész ország területén láthatóak lesznek a világ legjobbjai között számon tartott, újonnan készült animációs filmek, melyek közül most ötvenkettőt láthat majd a hazai közönség. Részletes program itt.

Tatai Vadlúd Sokadalom online

A Szervezők azon dolgoznak, hogy ezt az egyedülálló természeti jelenséget és a vadludakat közelebb hozzák számotokra. Éppen ezért sok ONLINE tartalommal, programmal, ÉLŐ bejelentkezésekkel és rövidfilmekkel jelentkeznek a Tatai Vadlúd Sokadalom Facebook oldalán és a honlapon!

NOVEMBER 27., péntek

Fütyülök a világgal! Kőhalmi Ferenc online gyerekkoncert élőben a szolnoki RepTárból – pénteken 18:00 (ingyenes)

Kőhalmi Ferenc, a zseniális bűvész online gyerekműsora hozhat ebben a furcsa időszakban egy kis vidámságot. A Fütyülök a világgal! című varázslatos zenés programban közreműködik még Pintér Tibor gitáron és Szemereczky Imre ütős hangszeren. A saját szerzemények mellett Nagy Bandó András, Nemes Nagy Ágnes művei is egyedi hangszerelésben hallhatóak majd. Az előadás biztosan varázslatos lesz, hiszen valódi bűvésztrükkökkel kápráztatja el közben a hallgatóságot. A koncertet élőben nézhetitek a RepTár Fb oldalán, és ha kinyit a múzeum, akkor is mindenképp keressétek fel, itt írtunk róla bővebben!

Főzőskönyv – Beszélgetés Dragomán György szakácskönyvéről – online esemény a Líra KönyvFb oldalán, pénteken 18:00 (ingyenes, felnőtteknek ajánljuk!)

Nagyon szeretjük Dragomán György irodalommal megfűszerezett receptjeit.  Dragomán szenvedélyes író és szakács, az otthoni kenyérsütés és a nagy családi főzések propagátora, régi és új ételek őrzője és megalkotója, receptek lelkes egyszerűsítője és kíváncsi bonyolítója. A Főzőskönyv praktikus és roppant élvezetes társ a konyhában a reggelitől az ebéden át a vacsorákig, és közben mindenféle hasznos és haszontalan dolgot is megtanulhatunk a lezajló folyamatokról.

NOVEMBER 28., szombat

Az ókori népek és a téli napforduló – Deák17 Galéria Fb oldalán, szombaton 10:00 (ingyenes)

Az első részben megtudhatjátok, miért is olyan különleges az évnek ez az időszaka, mi az a Szaturnália, és hogyan ünnepelték a téli napfordulót Perzsiában. Ennek kapcsán kifürkésszük azt is, milyen csillagképeket láthatunk a hosszú téli éjszakákon, és még egy izgalmas csillagvizsgáló eszközt is készíthettek. Elérhető a Deák17 Galéria Fb oldalán. Ingyenes! További programok decemberben itt.

Online PagonyFeszt – a Pagony Fb oldalán, szombaton 11:00 (ingyenes)

Az utolsó alkalommal, november 28-án, 11 órától kezdődően a Pagony kalandos könyvei köré szervezték a kalandokat: bemutatkozik Kovács Attila: Micsoda kalamajka! című regénye, a Micsoda költözés! folytatása; Bánki Gergely előadásban megismerhetitek Kiss Ottó: A bátyám öccse című könyvet; Dániel András pedig játékosan bevezet benneteket A Lidércerdő mélyére, ami Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben című sikerkönyvének a műfaji folytatása. Részletek itt. Ingyenes!

Állatok farsangja – online vetítés a Nemzeti Táncszínház oldalán, szombaton 11:00

A heves játékba feledkezett pocok testvérek egyszer csak arra eszmélnek, hogy borzasztóan eltévedtek, távol az otthont adó pocok dobtól. Kalandos hazafelé vezető út veszi kezdetét, ami átszeli az erdőt, mezőt, vizeket, miközben találkoznak az ott élő állatokkal és az ember nyomaival is. Az immerzív élményt a tánc és a mozgalmas látvány harmóniája kelti életre, miközben különleges tájakon keresztül kísérjük haza a pici, ámde talpraesett tesókat. Az előadást a Nemzeti Táncszínház oldalán nézhetitek meg.

„Menjünk mi is Betlehembe…” 1. / Advent Szentendrén – online esemény, szombaton 16 órától

Angyali üdvözlet – Mária és József szobránál az Evangélikus Templom udvar kapujánál az Evangélikus Zenei Óvoda és a Református Óvoda óvodásaival és óvónőivel Császár Domonkos teológus hallgató beszél az angyali üdvözletről. Énekelnek a gyerekek és az óvónők, majd mécsessel a kezükben énekelve viszik az angyali üdvözletet a Dumtsa utca forgatagában. Advent négy szombatján, majd Vízkereszt napján a 2017-es „Menjünk mi is Betlehembe” videóit láthatják a Szentendrei Kulturális Központ Youtube csatornáján.

Mázli, a csodakutya – m2, szombaton 18:15

Mázli megszökik gazdájától, és az utcán él, míg bele nem botlik egy kedves családba, akik befogadják őt. A kutyusnak azonban meg kell akadályoznia Mr. Thorne, az új háziúr gonosz tervét.

NOVEMBER 29., vasárnap

Online MESÉS ADVENT 1. hét, bármikor (ingyenes)

Advent heteit is hagyományaink éltetésével fogják megtölteni. Csatlakozzatok hozzájuk, hogy az adventi napokhoz kapcsolható népmesékkel, történetekkel, népi játékokkal és régi szokások újragondolásával segíthessenek a készülődésben egészen karácsonyig.

Bori TV: Online csiga készítés Borival – vasárnap 10:00 (ingyenes)

Vasárnap újból Bori Tv adásra várnak benneteket, amiben hurkolt csigát készíthettek Borival. Készüljetek egy pár fonalgombóccal (7-10 db) és legyen kéznél egy jó olló. Másra nem is lesz szükségetek! Nemcsak kézműveskedhettek, hanem lehet, hogy dalra is fog fakadni a csiga. És lehet, hogy főzőcskézhettek is vele! Itt éritek el!

Adventi gyertyagyújtás Borival (videó) – vasárnap 10:00 (Ingyenes)

Bori négy új, saját mesével érkezik, ami két kis koboldról szól Piszéről és Bojtosról. Minden videóban a mese után kinyitja a varázsdobozt, ami egy ismert téli gyerekdalt tartogat számotokra. Az ingyenesen elérhető videó-sorozatot a Boridalok oldal követőinek készítette az énekesnő. Ingyenes!

Vadonleső Vidra Gála – online esemény, vasárnap 10:00 (ingyenes)

A Vadonleső Program nagy szeretettel invitál Benneteket az Év Emlőse: a vidra alkalmából, az egész éves programsorozat zárásaként az online Vidra Gálára. Hagyományosan ezt a programot a Magyar Természettudományi Múzeumban rendezik, idén csak a műsor felvétele készül a helyszínen, a rendezvényen azonban csak virtuálisan lehet részt venni. bejelentkezik Gryllus Vilmos a vidra dalával és más egyéb természethez kapcsolódó énekekkel is, illetve kihirdetik a rajzpályázat nyerteseit.

Vaskakas Bábszínház: Vuk online adventi matiné, vasárnap 11:00 (ingyenes)

Ingyenes adventi online Matiné minden vasárnap 11 órától, a Vaskakas Bábszínház YouTube csatornáján. A Vaskakas Bábszínház grandiózus látványvilágú nagyszínpadi előadása Fekete István népszerű regénye alapján. Megható történet egy különleges kisróka felnőtté válásáról, aki a rögös utat bejárva a Simabőrű Ember méltó ellenfele lesz.

Online adventi koszorú készítés Farkasházi Rékával – vasárnap 16:00 (ingyenes)

Ha te is az utolsó pillanatra hagytad a koszorú elkészítését, és nincs kedved egyedül megcsinálni, vagy csak beszélgetnél egy jót, akkor várnak az első online Tintanyúl DIY buliba! A kedvenc karácsonyi hagyományaink és a készülődés zsonglőrködésének tudománya mellett arról is szó lesz, hogyan érzi magát a zenekar egymás és koncertek nélkül. Ingyenes!

Advent a Lóvasúton – Danny mesél, vasárnap 17:00 (ingyenes)

Hogy a kulturális programokból se maradjatok teljesen ki, advent négy vasárnapján négy különböző online produkcióval készül számotokra a zugligeti Lóvasút. Ezen a délutánon Danny mesél nektek mézeskalács úrról online. Ingyenes!

Ricsi, a gólya – m2, vasárnap 18:15

A 2016-ban készült amerikai-belga-luxemburgi-norvég-német családi animációs filmben Ricsit, az árva verebet gólyák nevelik fel, így ő abban a tudatban él, hogy ő is gólya. Amikor azonban eljön a költözés ideje, befogadó családja hátrahagyja, hiszen nem bírná az utat Afrikáig. A kis veréb azonban nekivág Olgával és Kikivel, hogy bebizonyítsa, hogy ő is van olyan gólya, mint a többiek. 6 éves kortól ajánlott.

Játsszatok velünk vasárnap éjfélig, és nyerjetek kufli könyvet és társasjátékot! Részletek itt!

Nézzétek meg legújabb összeállításunkat is! Olyan online programokat gyűjtöttünk össze decemberre, amelyektől biztos beköltözik az ünnepi hangulat az otthonotokba! Elindul a Fényvillamos is, amelynek menetrendjét itt találjátok!

További online gyerekprogramok legújabb Online rovatunkban! Tartsatok velünk az adventi időszakban is!

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb programokról, ajánlókról és válogatásainkról, látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel hírlevelünkre!