Online programok gyerekeknek – november 21-22.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Erre a hétvégére ajánlunk remek pagonyos könyvbemutatókat, elindult a Bábszínház online sorozata, illetve 2 jó filmet, állatkerti közvetítéseket és az év gyerekkönyveiről szóló beszélgetést is ajánlunk nektek. Íme a legjobb online programok gyerekeknek!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Budapest Bábszínház online

A bezárások miatt a bábszínházak nagy része ismét átáll online üzemmódba, és sok remek előadással kedveskednek majd a közönségnek. A Budapest Bábszínház most hétvégén a Holdbéli csónakos című előadásával (8 éves kortól ajánlott) vár benneteket. Részletek itt. A Budapest Bábszínház népszerű előadásaiból színezőket is le tudtok tölteni. Itt találjátok!

Állatkerti és vadasparki életképek

Bár az Állatkert a koronavírus világjárvány második hulláma miatt átmenetileg nem fogadhat látogatókat, a bezárt kapuk mögött tovább folytatódik a munka. Honlapukon és közösségi média felületeinken igyekszenek mindenről beszámolni. Az elkövetkező hetekben a szokásosnál is több képes beszámolót és kisfilmet tesznek majd közzé. Részletek itt. A Budakeszi Vadaspark is újra elindította videó sorozatát, ahol nézhettek többek között madárgyűrűzést is!

Elindul a Filmio!

Régi klasszikusok és új kedvencek, köztük animációs filmek (Lengemesék, Hoppik, János vitéz, Macskafogó stb.) is szerepelnek a kínálatban. Nézz magyar filmeket online bárhol, bármikor, reklámok nélkül! A szolgáltatást okostelefonon vagy tableten is lehet használni, december 31-ig kedvezményesen 890 Ft-ért az előfizetés. Részletek itt.

NOVEMBER 21., szombat

Fabula Bábszínház: Mazsola (zenés bábelőadás) – online esemény, szombaton 10:00

Mazsola, a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg a bábszínpadon. Az előadás Bálint Ágnes eredeti meséjéből íródott, s nagy sikerét az emlékezetesen kedves bábfigurák garantálják. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 3300 Ft-tól.

PagonyFeszt – online esemény, szombaton 11:00 (ingyenes)

Látogassatok el Maszattal, Berg Judittal és Agócs Írisszel a Posta Múzeumba, hallgassátok meg a legújabb Maszat mesét. Ismerjétek meg Kiss Judit Ágnest, a Babaróka mesék szerzőjét és kukkantsatok bele a legújabb könyvbe Krucsó Rita és Nyirkó Krisztina bábos előadásában. Pásztohy Panka Pitypang és a hókutya című képeskönyvével egészen a Noé Állatotthonig repülhettek. Készítsetek hóember hűtőt és hallgassátok meg a Pipp és Polli – A barátságos csiga című mesét! Részletek ittIngyenes!

Az év gyerekkönyvei 2020-ban – online, szombaton 17:00 (ingyenes)

Ezen a szombaton az Év Gyerekkönyve Díj gyerekzsűrijének díjazottaival és a gyerekzsűri munkájával ismerkedhettek meg, a gyerekzsűri mentorának, Wittmann Ildikónak a bemutatásával. Az év végéig további tematikus áttekintésekkel, online bejelentkezésekkel, beszélgetésekkel, valamint az áttekintő kiállítás teljes, lapozható anyagával várnak minden érdeklődőt! Részletek itt.

Pingvinmentő őrjárat – M2 gyerekcsatorna, szombaton 18:15

A Pingvinmentő őrjárat című ausztrál film igaz történet nyomán készült, szívet melengető családi film egy csodás fehér maremma-abruzzói juhászkutyával a főszerepben és persze a törpepingvinek sem maradhatnak el. 12 éves kortól.

NOVEMBER 22., vasárnap

Jancsi és Juliska – M2 gyerekcsatorna, vasárnap 18:15

A 2006-ban készült német film Jakob és Wilhelm Grimm testvérek nyomán született történet méltó filmes adaptációja, amely hűen követi az eredeti író meséjét, vagyis Otfried Preussler rémmeséjét. 12 éves kortól.

Tóbiás Matiné – közvetítés a Bartók Béla Rádióban, vasárnap 11:00 (ingyenes)

November 22-én – Szent Cecília, a zene védőszentje napján -, vasárnap délelőtt 11 órakor a Bartók Rádióban Tóbiás Matiné Lukácsházi Győzővel és a Tisza Rézfúvós Kvintett közreműködésével!

További programokat Online rovatunkban találtok!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.