Gyerekprogramok hétvégére – március 5-7.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

online gyerekprogramok

Ezen a hétvégén Locspoccsal, a kis tengeri szörnnyel, Hamupipőkével, Misi Mókussal és a bátor kisegérrel is kalandozhattok az online térben. Emellett ajánlunk még múzeumi foglalkozást, papírszínházi mesét és filmeket, illetve kirándulásokat is.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Nyitva tartó arborétumok és füvészkertek – íme 10 hely a tavaszi virágok kedvelőinek

Ebben a válogatásunkban 10 olyan helyet találtok, amely jelenleg is nyitva tart. Már előbújtak a hóvirágok, téltemetők és nárciszok is. Itt találjátok a részleteket.

Remek helyek gyerekekkel a Vértesben!

Legújabb válogatásunkban 10 jó helyet találtok a Vértesben, amelyek bő 1 óra alatt megközelíthetők Budapestről.

Kolibri Színház: Locspocs, a kis tengeri szörny – elérhető pénteken 18:00 – vasárnap 22:00

Locspocs, a nagy tenger kis szörnye azt hiszi magáról, hogy gyáva és rossz gyerek. Pedig bátor, erős és jószívű. 4 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1500-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Erich Kästner: Emil és a detektívek – elérhető pénteken 18:00 – vasárnap 22:00

Az újvárosi, tizenkét éves Emilt anyja Budapestre küldi, hogy kölcsönt vigyen anyagi nehézségekbe keveredett apjának. Emil a vonaton elalszik, s mire felébred, nyoma vész a pénznek. A fiú üldözni kezdi a vele egy kupéban utazó, gyanúsan viselkedő férfit, mert biztos benne, hogy ő a tolvaj. Ki segít Emilnek? 9 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1500-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Budapest Bábszínház: Szabó T. Anna: Holle anyó – elérhető szombaton 10:30-tól vasárnap 22:00

Élt egyszer egy özvegyasszony, akinek volt két lánya: az egyik szorgos, a másik lusta. Az özvegy sokkal jobban szerette a lustát, mert az édeslánya volt. Így kezdődik a szorgalmas és a lusta lány évszázadok óta újra- és újramesélt története, melyben a kút mélyén egy másik, varázslatos világ nyílik: Holle anyó birodalma. Az előadást 4 éves kortól ajánlják. Jegyár: 2500-4900 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Kövek – elérhető pénteken 18:00 – vasárnap 22:00

Ausztrál krimi két fiúról, akik unalomból gyilkossá válnak… A megtörtént esetet feldolgozó darabot Európa-szerte telt házakkal játszották. A sikerben a téma izgalmassága mellett az is közrejátszhatott, hogy a színpadi játék páratlan lehetőséget biztosít két színész számára, akik nem csak a fiúk, de az utánuk nyomozó rendőrök szerepét is eljátsszák. 12 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1500-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Ziránó Színház – Mesebolt Bábszínház: Ágoston, avagy egér a felhők között – elérhető március 5., 17:00 – március 7., 21:00

A bátor kisegér kalandjain sok humorral, szeretettel és bölcsességgel vezet végig a Mesebolt Bábszínház és a Ziránó Színház közös előadása. 5 éves kortól ajánlott. Jegyár: 3000-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

A sün – ismeretterjesztő film – Elérhető a Médiaklikken március 7-ig!

A sün hétköznapi állat, kertjeink éjszakai látogatója, amely elterjedt egész Európában, az utóbbi évtizedekben azonban életterét számos veszély fenyegeti, úgyhogy mindenütt a védelmünkre szorul. Angliában a sünök védelmére mentőközpont is alakult, az ezt támogató alapítvány mögött pedig nem más áll, mint Brian May, a Queen együttes vezetője. Itt éritek el. Ingyenes!

MÁRCIUS 5., péntek

Családi kalandozások – kezdjék velünk a hétvégét! – Magyar Nemzeti Galéria, pénteken 17:30-18:00 (ingyenes, regisztrációs)

Pénteken ismét várnak minden családot, akik útra kelnének a művészet segítségével. Fedezzétek fel a festményeken megelevenedő világokat egy interaktív, online program keretében! Ajánlott korosztály: 3-12 év. A program Zoom platformon zajlik, ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációt a program megkezdése előtt 30 perccel lezárják. A belépéshez szükséges linket a regisztrációt követően küldik el. Regisztráció: info@mng.hu.

Budapest Bábszínház: Anima – elérhető pénteken 20:00 – szombaton 22:00

Amikor megmozdítunk egy bábfigurát, azt mondjuk lelket adunk annak, animáljuk. A bábozás energia az élettelen és az élő között. Ezt az intim és izgalmas kapcsolatot feszegeti az Anima című előadás. Jegyár: 2500-4900 Ft. A darabot 16 éves kortól ajánlják!

MÁRCIUS 6., szombat

Duna Művészegyüttes: Hamupipőke – Online vetítés, Nemzeti Táncszínház – szombaton 11:00 (ingyenes)

A Hamupipőke a Grimm-fivérek egyik legismertebb meséje jámborságról és gonoszságról, hatalomvágyról és becsületről, ármányról és hűségről. A Duna Művészegyüttes az európai népek táncaiból (Skandináviától a Balkánig) merítve hozta létre a gyerekek számára érthető és élvezhető, látványos és derűs, ugyanakkor tanulságos előadását. Ingyenes!

Kirikou és a boszorkány – m2 gyerekcsatorna, szombaton 18:15

Kirikouról, az afrikai kisfiú faluja nagy bajba jutott. A nyomorúság okozója Karaba, a boszorkány, aki elapasztotta az éltető forrásokat, eltünteti a férfiakat, és minden módon sanyargatja az embereket. A kis Kirikou vállalkozik rá, hogy megmenti szülőfaluját a pusztulástól.

MÁRCIUS 7., vasárnap

Vojtina Bábszínház: Tessék engem megmenteni – vasárnap 10:00 (ingyenes)

„Egyszer volt, hol nem volt…” – kezdhetnék így is a mesét, mert ebben a történetben is vannak királylányok, hercegek, sőt még egy szörny is, (akit persze elvarázsoltak és alig várja, hogy valaki feloldja a varázslatot) …mégsem úgy történnek itt a dolgok, ahogyan egy szokásos „egyszer volt, hol nem volt” mesében lenni szokott. Persze a végén itt is minden jóra fordul, de addig mókás, váratlan, és tanulságos kalandokba keverednek hőseink, és már sok mindent másképp gondolnak, mint amikor elindultak. 3 éves kortól ajánlott. Az előadást ingyenesen megnézhetitek a Vojtina Bábszínház Facebook-oldalán és a YouTube-on.

Gazdagréti Közösségi Ház: Papírszínházas mesevasárnap – vasárnap 10:00

Illyés Gyula meséjében a lustának és haszontalannak tartott kiskondás nagy utat jár be, mire elnyeri a királylány kezét. A népmesei motívumokra épülő történet a furfangról, az önzetlen segítségnyújtásról szól. Elérhető itt. Ingyenes!

Misi mókus kalandjai – Online Matiné Vaskakas Bábszínházból – vasárnap 11:00 (ingyenes)

Sokféle mókus él Vörösmókusországban, de van egy dolog, ami az összes itt lakóban közös: mindegyikük farka dús, loboncos és vörös. Misi mókus az egyetlen, aki fekete farokkal született, ki is közösítik. Egy nap Misire bízzák a mókusok téli élelemkészletének őrzését, ám valaki ellopja az összes felhalmozott diót, mogyorót és gesztenyét. Misit nem hagyja nyugodni a gondolat, hogy a mókusok egész télire élelem nélkül maradnak, ezért Bumbával, a cirkuszi majommal útnak indulnak Afrikába, hogy megtalálják a Mindenttermő fát…Elérhető a Vaskakas Bábszínház Youtube oldalán. Ingyenes!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.