Online gyerekprogramok hétvégére – március 26-28.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Online gyerekprogramok hétvégére

Kalandozzatok ezen a hétvégén Ruminivel, kiránduljatok Boribonnal vagy a kuflikkal az elhagyatott réten, emellett ajánlunk még online múzeumi programot, táncelőadást és két remek természetfilmet is. Gyerekprogramok hétvégére a Minimatinétól!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Kolibri Színház: Paul Gallico – Horváth Péter: Macska voltam Londonban – elérhető pénteken 18:00 vasárnap 23:59

Péter magányos kisfiú Hiába szeretne, nem tarthat otthon macskát. Jennie kóbor macskalány. Gyűlöli az embereket. Varázsos módon találnak egymásra. Történetük megmutatja, hogyan formál teljesebbé minket az igazi barátság. Jegyár: 2000-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Tasnádi István: Cyber Cyrano – elérhető pénteken 18:00 vasárnap 23:59

Amikor a képzelet erősebb, mint a valóság. Mikor a virtualitás valódibbnak tűnik, mint a mindennapi realitás. Egy darab arról, hogy mire jó az internet. És hogy mire nem. Talált történet alapján. 14 éves kortól. Jegyár: 2000-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Dániel András: Egy kupac kufli – elérhető pénteken 18:00 vasárnap 23:59

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház legújabb bemutatójához Dániel András különleges hangvételű kufli-meséiből válogattak össze egy kupacnyit. Megtudhatjuk például, hogyan találnak otthonra a kuflik, név szerint Titusz, Fityirc, Pofánka, Zödön, Bélabá, Valér és Hilda az Elhagyatott Réten; hogyan is néz ki a kufliknál a Bújócskázás Világnapja; milyen különleges tulajdonsággal bír a Tokafa odúja, és hogy a Puffpuding nagyon finom, ellenben rendkívül veszélyes. Jegyár: 1000-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Budapest Bábszínház: Weöres Sándor: Holdbeli csónakos – elérhető pénteken 18:00 vasárnap 22:00

Jégapóhoz négy király érkezik leánykérőbe, ám Pávaszem királylány egészen másra vágyakozik. Titokban szerelmes az elérhetetlen Holdbeli csónakosba. A királykisasszony Medvefia, a lapp királyfi segítségével elmenekül kérői elől, és ezzel elkezdődik világkörüli kalandja. 8 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2500-4900 Ft. Jegyvásárlás itt.

Holdvilág Kamaraszínház: Holle anyó – elérhető szombaton 10:00 vasárnap 22:00

„Hol volt, hol nem, volt egyszer egy özvegyasszony. No, hát ennek az özvegyasszonynak volt egy csúnyácska saját, meg egy szép mutatós mostoha lánya… De persze a csúnyácskára nemigen néztek a legények, hanem ellenben a szép lánykára igen…” Az előadás kifejezetten az online térben történő megtekintésre készített professzionális filmes alkotás. A többkamerás, HD minőségű kép és a sztereo kevert hang, valamint a „nézőbarát” vágás lehetővé teszi, hogy az élmény teljes legyen és közelebb vigye a nézőt a színházhoz! Jegyár: 4250 Ft. Jegyvásárlás itt.

Volt egyszer egy erdő – Elérhető március 28-ig a Mediaklikken

Francis Hallé rajzoló, botanikus gyermekkora óta az erdők szerelmese. Luc Jacquet filmjében csodálatos utazásra invitálja nézőit, mely során olyan perspektívából ismerhetjük meg környezetünket, melyre korábban nem volt lehetőség. Láthatjuk, hogyan alakultak és formálódtak Földünk legnagyobb esőerdői, azok a lélegzetelállító, az ember számára ez idáig zárt világok, melyeket napjainkban a kipusztulás veszélye fenyeget. Itt éritek el. Ingyenes!

MÁRCIUS 26., péntek

Családi kalandozások – kezdjék velünk a hétvégét! – pénteken 17:30-18:00 (ingyenes, regisztrációs)

Hogyan keltik életre a festmények vásznain látható tájakat, embereket, jeleneteket a színek? Milyen hangulatokat, érzéseket társítunk az egyes árnyalatokhoz és milyen technikákkal, trükkökkel dolgoznak a színek legnagyobb mesterei, a festők? Az online, interaktív programon ezúttal a színek világával foglalkoznak. Ajánlott korosztály: 3–12 év. A program Zoom platformon zajlik. A regisztrációt a program megkezdése előtt 30 perccel lezárják. Regisztráció: info@mng.hu. Ingyenes!

MÁRCIUS 27., szombat

Nefelejcs Bábszínház: Boribon kirándul – elérhető szombaton 8:00-23:55

Boribon szamócát keres a réten. Szamóca helyett furcsa dolgokat talál: cipőket, inget, kalapot , és egy igazi jóbarátot. Marék Veronika Boribon és Annipanni, valamint Boribon kirándul könyvei alapján készült vidám, zenés bábelőadás. Jegyár: 3000-6600 Ft. Jegyvásárlás itt.

Táncszínház ON – Budapest Táncszínház: 80 nap alatt a Föld körül – szombaton 11:00 (ingyenes)

A méltán világhírű mű szereplői, története, tematikája és mondanivalója örök-törvényű emberi tulajdonságokról mesélnek. A mese végén, mint ahogy az kell, győz a jó. Kiderül, hogy a cél maga a megtett út, és minden lehetőség közül győz a szerelem, amelyre főhősünk egy indiai hercegnő személyében talál rá. Ingyenes!

MÁRCIUS 28., vasárnap

Nefelejcs Bábszínház: Sündisznócska lovagol – elérhető vasárnap 8:00-23:55

Cinegék csicsergik szerte az erdőben: Sündisznócska lovagol, hátaslova a medve! De vajon igaz-e a hír? Mulatságos mese mackó bácsiról, és a kicsi, de annál furfangosabb sündisznóról, aki   folyton azon járatja a kis buksiját, hogyan is tudna túljárni medvepapa eszén…Jegyár: 3000 Ft-tól. Jegyvásárlás itt.

Vojtina Bábszínház: Arika, az elkápráztatóművész – ősbemutató – vasárnap 10:00 (ingyenes)

A Kertész Erzsi probléma-regényéből készülő bábelőadás a kisiskolás korosztály mindennapos élethelyzeteit, konfliktusait vizsgálja meg közvetlen közelről. Mi a következménye annak, ha valaki túlzottan kiszínezi, esetleg elferdíti a valóságot? Érdemes-e füllenteni csak azért, hogy érdekesnek látsszunk? És egyáltalán: mitől érdekes vagy különleges valaki? 6 éves kortól ajánlott. A nagyszínpadi előadást vasárnap 10 órától láthatjátok élőben a Vojtina Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján. Ingyenes!

Vaskakas Bábszínház: A széttáncolt cipellők – elérhető vasárnap 11:00-23:59 (ingyenes)

Sötét titkok szomorítják Toporgó király szívét. Hiába állíttat őröket, százat is egyszerre szépséges leányai Rida, Höcögő és Cifra királykisasszonyok hálókamrája elé, azok minden éjjel rejtélyes módon szétszaggatják aranybársony topánkáikat…. Minden áldott éjszaka…Elérhető ittIngyenes!

Kövér Béla Bábszínház: A 3 emeletes mesekönyv – elérhető vasárnap 17:00-19:00

„Szeretnék izgalmas lenni. Szeretnék szép lenni. Szeretnék, izé… szórakoztató lenni!”– kiállt fel a mesekönyv, ami (vagy aki) éppen megszületik az író keze alatt. Megszületik, és csak kérdez, kérdez, ahogyan a gyerekek szoktak. Válaszokat keres. Iskolás kortól ajánlott. Jegyár: 1200-3000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Pesti Magyar Színház: Rumini – vasárnap 15:00

Rumini és társai nagy bajba keverednek. Ferrit-sziget gonosz úrnőjének életveszélyes kelepcéje várja őket, ahonnét csak fortélyok, leleményesség és önfeláldozó bátorság révén lehet szabadulni… az élet viszont itt csupa kaland. Vajon elmerül vagy megkapaszkodik hősünk? A pénzen és a kincsen kívül vannak más értékek is az életben? Mondjuk a barátság? Jegyár: 3490-4990 Ft. Jegyvásárlás itt.

Filmpremier: RSD – A marasztalt folyó 1. rész – vasárnap 20:00

Nézd meg Szendőfi Balázs legújabb természetfilmjének online premierjét! A Ráckevei-Soroksári-Duna élővilágáról szóló kétrészes film első epizódját láthatjátok most vasárnap, este 20 órakor. A 2019-2021-ig forgatott film segítségével bepillanthatunk az itt élő állatok – halak, emlősök és madarak – életébe, mindezt Reviczky Gábor lebilincselő narrációjával.

Játsszatok velünk vasárnap éjfélig, és nyerjétek meg Cófli receptes böngészője című könyvet!

Ha a szabadba vágytok, nézzétek meg Kirándulás rovatunkat is!

Ha szeretnétek a legjobb programokat, új ajánlóinkat és válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.