Online gyerekprogramok hétvégére – január 9-10.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Budapest Bábszínház: David Walliams: Gengszter nagyi – elérhető szombaton 15:00-20:00

A 2021-es év remek online színházi előadásokkal indul. Az ovisoktól a kisiskolásokig, illetve a 12 év feletti korosztálynak és válogattunk előadásokat. Emellett kakaó koncert, egy csillagokról szóló előadás és egy csodás természetfilm is vár rátok. Reméljük, hogy a havazás is megérkezik! Online gyerekprogramok hétvégére!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Marék Veronika: Kippkopp gyerekei – elérhető, péntek 18 órától vasárnap éjfélig

„Erős a házunk, teli a kamránk” ‒ mondja Kippkopp Tipptoppnak. „De üres a karunk. Hiányzik innen… egy gyerek!” – sóhajtja Tipptopp. Marék Veronika népszerű mesehőseinek története folytatódik, bővül a család öt kis gesztenyegyerekkel. 3-7 éveseknek ajánlott. Jegyár: 1000-5000 Ft.

Erich Kästner: Emil és a detektívek – elérhető, péntek 18 órától vasárnap éjfélig 

Az újvárosi, tizenkét éves Emilt anyja Budapestre küldi, hogy kölcsönt vigyen anyagi nehézségekbe keveredett apjának. Emil a vonaton elalszik, s mire felébred, nyoma vész a pénznek. A fiú üldözni kezdi a vele egy kupéban utazó, gyanúsan viselkedő férfit, mert biztos benne, hogy ő a tolvaj. Ki segít Emilnek? 9 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1500-5000 Ft.

Tom Lycos – Stefo Nantsou: Kövek – elérhető, péntek 18 órától vasárnap éjfélig

Ausztrál krimi két fiúról, akik unalomból gyilkossá válnak… A megtörtént esetet feldolgozó darabot Európa-szerte telt házakkal játszották. A sikerben a téma izgalmassága mellett az is közrejátszhatott, hogy a színpadi játék páratlan lehetőséget biztosít két színész számára, akik nem csak a fiúk, de az utánuk nyomozó rendőrök szerepét is eljátsszák. Az előadás 12 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1500-5000 Ft.

m2 mesemozi – szombaton és vasárnap 18:15

Szombaton a 2006-ban készült Franklin, a teknős, vasárnap pedig a 2014-es Kókusz Kokó, a kis sárkány című filmeket nézhetitek meg az m2 gyerekcsatornán. Utóbbi 6 éves kortól ajánlott.

Amiről a fák suttognak – Mediaklikk, elérhető január 10-ig!

Főszereplőnk középmagas, vékony, 100 év körüli. Származását tekintve a bükkfafélék családjába tartozik. Főszereplőnk történetén és kapcsolatrendszerén keresztül ismerkedünk meg a fák életének titkaival, azokkal a képességekkel, melyek hozzásegítették őket, hogy a legősibb teremtmények közé tartozva ma is itt lehessenek a Földön. Elérhető itt. A Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában című filmet is eléritek a Mediaklikken a hétvégén, nekünk nagyon tetszett.

JANUÁR 9., szombat

Nefelejcs Bábszínház: Kippkopp a hóban – elérhető szombaton 0:00-éjfélig

Valódi bábmusical elevenedik meg a gyerekek előtt, akik a mese végére szinte harsogják: Kippkopp a hóban, igazi hős valóban… Jegyár: 3000-6800 Ft.

Fabula Bábszínház: Vuk – elérhető szombaton 10:00-22:00

A Vuk című mesejáték Fekete István regényének feldolgozása. Vuk, a kis róka sok-sok kalandot él át, míg felnő és a rókák népének védelmezője lesz. Nem a rajzfilm változat! Sokkal inkább az eredeti kisregény adja a bábszínházi változat alapját! Ezért 4 éven felüli, nagyobbacska gyermekeknek, iskolásoknak ajánlják. Jegyár: 3300-6000 Ft.

Győri Nemzeti Színház: Róma réme – elérhető szombaton 11:00-16:00

Attila hun király és Aetius római hadvezér gyerekkoroktól ismerték egymást. Harcoltak egymás oldalán, és egymás ellen is. Nem túlzás azt állítani, volt idő, amikor ők ketten döntöttek Európa jövőjéről. Attiláról mindenki hallott, de Aetiust csak kevesen ismerik, pedig nem volt akárki, egyesek az „utolsó rómainak”nevezték őt. Jegyár: 3500-10.000 Ft.

Nemzeti Táncszínház: Lúdanyó meséi – PR-Evolution Dance Company, szombato 11:00 (ingyenes)

A történetet Lúdanyó meséli el nekünk, miközben hazafelé tartanak ludacskáival. Sorra megelevenednek szemünk láttára a mesék: először Csipkerózsikát láthatjuk, aki az átok után a várva várt királyfi csókjára ébred. Majd könnyed keringő dallamára talál egymásra a Szépség és a Szörnyeteg. Azután elutazunk egy távoli helyre, ahol Csúnyácska császárné táncol apró emberkékkel, mielőtt a szerelem hatalma ismét boldogságot hoz. A mese végén, mintha Tündérországba kerülnénk, a ludacskák kis tündérekként jelennek meg, minden szép és jó lesz, így ér véget Lúdanyó meséje. Ingyenes!

Budapest Fesztiválzenekar: Kakaókoncert – szombaton 14:30 (visszanézhető vasárnap 14:30-ig, ingyenes)

A Kakaókoncert beavatás. Klasszikus zenei élmény 5-12 éves gyerekeknek humorral, mesével, játékkal. Közel egyórás délutáni eseményeinken nem harsány ingerekkel bombázzuk, hanem elmélyülni tanítjuk legfiatalabb közönségünket. Ebben az évadban is sok szeretettel várjuk a családokat otthonos, interaktív koncertjeinkre, és persze egy-egy bögre gőzölgő kakaóra. Online koncert megnézhető a BFZ weboldalán és YouTube csatornáján! Ingyenes!

Budapest Bábszínház: David Walliams: Gengszter nagyi – elérhető szombaton 15:00-20:00

A Gengszter nagyi főhősei egy unalmasnak látszó, a családja által elhanyagolt öregasszony és 11 éves unokája, az önbizalomhiánnyal küszködő Ben. Az előadást 10 éves kortól ajánlják. Jegyár: 2500-4900 Ft.

JANUÁR 10., vasárnap

Budapest Bábszínház: Holle anyó – elérhető vasárnap 10:30-15:00

Élt egyszer egy özvegyasszony, akinek volt két lánya: az egyik szorgos, a másik lusta. Az özvegy sokkal jobban szerette a lustát, mert az édeslánya volt. Így kezdődik a szorgalmas és a lusta lány évszázadok óta újra- és újramesélt története, melyben a kút mélyén egy másik, varázslatos világ nyílik: Holle anyó birodalma. Az előadást 4 éves kortól ajánlják. Jegyár: 2500-4900 Ft.

Nefelecs Bábszínház: Boribon kirándul, elérhető vasárnap 0:00-éjfélig

Boribon szamócát keres a réten. Szamóca helyett furcsa dolgokat talál: cipőket, inget, kalapot , és egy igazi jóbarátot. Marék Veronika Boribon és Annipanni, valamint Boribon kirándul könyvei alapján készült vidám, zenés bábelőadás. Jegyár: 3300-6800 Ft.

Győri Nemzeti Színház: Mark Twain: TOM SAWYER KALANDJAI (ifjúsági színjáték) – elérhető vasárnap 11:00-16:00

Kerítésfestés, iskolakerülés, disznóhólyag, döglött macska, bűntény… a Mississippi menten fekvő Petersburg kamaszainak nem unalmas az élete – így aztán a felnőtteké sem. Jegyár: 3500-10.000 Ft.

Vaskakas Bábszínház: Ilók és Mihók – Online Matiné – vasárnap 11:00 (ingyenes)

Mihók feleséget keres magának. A választottja legyen tehetséges a ház körüli teendőkben, szeressen kötni, hangja legyen akár a tehénkolomp, de ami a legfontosabb: legyen családcentrikus, és szeresse Mihókot teljes szívéből. Ilók tökéletesen megfelel ezeknek a feltételeknek. Mihók szereti Ilókot, és Ilók is szereti Mihókot. Mihók anyja örül, hogy Mihók szereti Ilókot, és Ilók is szereti Mihókot, de Ilók apja nem akarja, hogy Ilók szeresse Mihókot, és Mihók szeresse Ilókot. Elérhető a Vaskakas Bábszínház Youtube csatornáján. Ingyenes!

Svábhegyi Csillagvizsgáló: Veszélyek az űrből – Vad sci-fi vagy valóság? – vasárnap 20:00

A Galaxis Útikalauz januártól egy 10 részes „Spacebontó” sorozattal jelentkezik, mely 10 rész egymásra épül, a Földtől elindulva egyre mélyebbre kalauzolják nézőinket a rejtélyes Világűrben. Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldik el a megadott email címre. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 1490 Ft.

Online gyerekprogramok hétvégére időpont szerint a Napibontóban!

A legjobb programokat, kirándulás ötleteket, a legújabb gyerekkönyveket, híreket minden héten megtaláljátok a Minimatiné hírlevelében! Itt tudtok feliratkozni.