Online gyerekprogramok hétvégére – január 22-24.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Budapest Bábszínház: Boribon és Annipanni – elérhető szombaton 10:30-22:00

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó események mellett színházi előadások várják a kicsiket és az iskolás korosztályt is, de két születésnapi buliba is bekapcsolódhattok az online térben. Íme a legjobb online gyerekprogramok hétvégére a Minimatiné válogatásában!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Vaskakas Bábszínház: Vuk – Online Manna Matiné – elérhető január 23-a 9 órától január 24-e éjfélig

A Vaskakas Bábszínház grandiózus látványvilágú nagyszínpadi előadása Fekete István népszerű regénye alapján. Megható történet egy különleges kisróka felnőtté válásáról, aki a rögös utat bejárva a Simabőrű Ember méltó ellenfele lesz. Jegyár: 1500 Ft-tól. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Ljudmila Ulickaja – Kolozsi Angéla: Százlábúak láb alatt – elérhető január 22-e 18 órától 24-e éjfélig

Antverpen verébnek, Mihéjev macskának és Vászjának, az ezerjófűnek nem volt könnyű élete. De aztán összetalálkoztak. Otthont teremtettek. És minden sokkal szebb lett. Mígnem közös lakásukban felbukkan Marija Szemjonovna százlábú az ő népes családjával: sok-sok, rengeteg százlábúval… és az élet újra nagyon nehézzé válik. Az előadás 7 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2000 Ft-tól. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Háy János: Völgyhíd – elérhető január 22-e 18 órától 24-e éjfélig

A középiskolás Péter kollégista Veszprémben. Apja üzletember – a fiú nyaranként a vállalkozásaiban segédkezik -, anyja háziasszony. Jó tanuló, szófogadó gyerek, aki nem osztja barátja, Deda mindennel szemben ellenséges, lázadó, lázító véleménynyilvánításait. Szerelme, Zsófi társaságához a lány szerint már-már túlontúl ragaszkodik. Mindig előbb érkezik a találkozókra, és vár. Háy János Völgyhídja a legjobb új magyar drámaként elnyerte a Kritikusok Díját. Az előadás 15 éves kortól ajánlott.Jegyár: 2000 Ft-tól. Jegyvásárlás itt.

Bóbita Bábszínház: Holle anyó (több kamerás új felvétel) – elérhető szombaton 8:00-vasárnap 22:00

Holle anyó története újra látható január 23-24. között az online térben! A jegyár 1990 Ft, melynek megvásárlásával egyben a Bóbita Bábszínházat is tudjátok támogatni! Jegyvásárlás itt.

Zarafa és Vili, a veréb – m2 gyerekcsatorna

Szombaton 18:15-től Maki, a tízéves, a rabszolgakereskedők kezéből megszökött kisfiú és Zarafa, az elárvult zsiráf barátságának történetét nézhetitek meg. Vasárnap 18:15-től pedig egy magyar klasszikust, az 1989-es Vili, a veréb című filmet.

JANUÁR 22., péntek

Budapest Bábszínház: Weöres Sándor: Holdbeli csónakos – Magyar Kultúra Napja – elérhető, pénteken 10:30-22:00 (indítás legkésőbb 20 óráig)

Jégapóhoz négy király érkezik leánykérőbe, ám Pávaszem királylány egészen másra vágyakozik. Titokban szerelmes az elérhetetlen Holdbeli csónakosba. A királykisasszony Medvefia, a lapp királyfi segítségével elmenekül kérői elől, és ezzel elkezdődik világkörüli kalandja. Társául szegődik a klasszikus vásári bábjáték három csibésze, Vitéz László, Paprika Jancsi és Bolond Istók. Az előadást 8 éves kortól ajánlják! A Holdbeli csónakos megtekintését stroboszkóp alkalmazása miatt erre érzékeny nézőknek nem ajánlják! Jegyár: 2500 Ft-tól. Jegyvásárlás itt.

Családi kalandozás a Kultúra napján – Magyar Nemzeti Galéria, pénteken 17:30 (ingyenes, regisztrációs)

Interaktív családi programra várják az érdeklődőket a digitális múzeumban. Fe​dezzük fel együtt Szinyei Merse Pál csodálatos festményét, a Majálist! A 30 perces program során a Magyar Nemzeti Galéria új digitális tartalma segítségével nézhetjük meg a festmény színeit és merülhetünk el a számtalan apró részlet világában. Rendhagyó utazás egy rendhagyó időszakban! A program Zoom platformon zajlik. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A belépéshez szükséges linket a regisztrációt követően küldik el. Ingyenes!

Nefelejcs Bábszínház: Sündisznócska lovagol – elérhető pénteken 9:00-éjfélig

A Magyar Kultúra Napja alkalmából : zenés bábelőadás Móra Ferenc meséje alapján. Cinegék csicsergik szerte az erdőben: Sündisznócska lovagol, hátaslova a medve! De vajon igaz-e a hír? Mulatságos mese mackó bácsiról, és a kicsi, de annál furfangosabb sündisznóról, aki   folyton azon járatja a kis buksiját, hogyan is tudna túljárni medvepapa eszén… Jegyár: 3000 Ft-tól. Jegyvásárlás itt.

JANUÁR 23., szombat

Nefelejcs Színház: A süni és a kislány – elérhető szombaton 0:00-23:59

Szúrós, mogorva, undok – mindenki ezt gondolja a süniről, míg egy szép téli napon egy szánkózós kislány rátalál búvóhelyére. Attól a naptól kezdve már nem tud nyugodt téli álmot álmodni a kis sündisznó…Mese arról, hogy csak az ismer bennünket, aki nem csak kívülről lát, hanem belülről is. Legalább egy kicsit. Orosz népmese nyomán. Jegyár: 3000 Ft-tól. Jegyvásárlás itt.

Budapest Bábszínház: Boribon és Annipanni – elérhető szombaton 10:30-22:00

Marék Veronika hőseit az egész világ ismeri, a mackó és a kislány történetein generációk nőttek fel. Az előadás a Boribon és Annipanni, Jó éjszakát, Annipanni!, Boribon születésnapja, Boribon beteg, Boribon házikója és az Annipanni, mesélj nekem! című kötetek alapján készült. A színpadon elhangzó dalok a 2011-ben A legjobb gyereklemez kategóriában Fonogram-díjjal kitüntetett, Boribon muzsikál című albumon jelentek meg. Az előadás 4 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2500 Ft-tól, jegyvásárlás itt.

Költészet a népdalokban – online népzenei összeállítás gyerekeknek a Vigyázó Sándor Művelődési Központból  – szombaton 10:00 (ingyenes)

A magyar kultúra napja alkalmára Hazay Annamária (Mit Énekelj Otthon? – foglalkozások), Hajdu Barnabás (egyetemista) és Leskó-Dely Tercia (Bartók Béla AMI) mind a népi, mind a műköltészet kincseiből válogattak énekeket. Sok költőt megihletnek a népdalok dallamívei, a trió most erre is mutat példát, Weöres Sándor szövegeivel. Felcsendülnek tiszta népdalok és Kölcsey Ferenc Könnycsepp című versének megzenésített részlete. Elérhető itt. Ingyenes!

Fabula Bábszínház: Brumi és a téli álom (zenés bábjáték) – elérhető szombaton 10:00-22:00

A történet helyszíne egy medvebarlang. A kis bocsok nem akarnak téli álmot aludni, mert azt unalmasnak tartják. Aztán elindulnak a mesés kalandok. Jegyár: 3300 Ft-tól. Jegyvásárlás itt.

Örkény Színház: Csoda és Kósza – szombaton 11:00 (jegyvásárlás 8:50-ig)

Csoda és Kósza egy gödöllői tanyán élnek. Első ránézésre közönséges lovak, Sajó bácsi és Gyöngyi néni lovai. De szokott-e egy normális ló pizzát sütni a miniszternek, vagy épp a Marsra utazni, ha úgy tartja kedve? Czigány Zoltán meséje a két ló, a csacska Kósza és a megfontoltabb Csoda figurájában az örök párost teremti újra, akit a mostani szülők számára Lolka és Bolka, a nagyszülőknek pedig Stan és Pan jelenthetett. Az előadást 7-15 éves gyerekeknek ajánlják. Magyarországról 400 jegy, míg Magyarországon kívülről (külföldről) 500 jegy áll a nézők rendelkezésére. Jegyár: 2800 Ft-tól. Jegyvásárlás ittAz előadásra jegyet vásárolni január 23-a 08:50-ig van lehetőség.

Nemzeti Táncszínház: Holle anyó – szombaton 11:00 (ingyenes)

„Élt egyszer egy özvegyasszony, annak volt két lánya: az egyik szép és szorgos, a másik csúnya és lusta. Az özvegy sokkal jobban szerette a csúnya lustát, mert az édeslánya volt. Minden munkát a másiknak kellett végeznie, az volt a Hamupipőke a házban. Ott ült szegény napestig a kút mellett az úton, és font, egyre font, míg csak a vér ki nem serkent az ujjából.” A Grimm testvérek kedves és tanulságos meséje emberi erényekről és az igazságról, amelyben mindnyájan bízunk. Részletek ittIngyenes!

Magyar Színház: Valahol Európában – szombaton 15:00

Egy árva gyermekekből álló csapat, és egy rendkívüli felnőtt, egy nemes lelkű művész varázslatos története hűségről, bátorságról, barátságról és emberségről az embertelenségben a háború sújtotta Magyarországon. Az egyik legcsodálatosabb magyar musical Dés László zenéjével a Pesti Magyar Színház Színpadán! 12 éves kortól ajánlott. Jegyár: 3900 Ft-tól. Jegyvásárlás itt.

BORi TV: Szülinapi Buli – Rutkai Bori Banda Facebook Live – szombaton 17:00 (ingyenes)

Szombaton kora este Bori jelentkezik egy szülinapi házibulival a Bori TV-ben, amelybe ti is bekapcsolódhattok. Részletek ittIngyenes!

JANUÁR 24., vasárnap

Vojtina Bábszínház: A papucsszaggató királykisasszonyok – vasárnap 10:00 (ingyenes)

Az előadást ingyenesen megnézhetitek a Vojtina Bábszínház Facebook-oldalán és a YouTube-csatornáján vasárnap 10 órától. Ki látott már olyan tarisznyát, amely sohasem telik meg, s olyan bundát, amit ha valaki magára kanyarít, láthatatlan lesz? Ki találkozott már olyan ördöngős lélekkel, aki álomport hint mindenkire, aki útjába kerül? Az is igencsak fogas kérdés, hogy egy éjszaka alatt miképpen feslik szét egy pár papucs? A juhászlegény, mint minden mese hőse sok mindennel szembe néz, utazik erdőkön, mezőkön, lát olyan csodákat, ami számára is hihetetlen. S hogyan nyeri el a legkisebb királylány kezét? No, ez igazán rejtélyes! Az előadást 3 éves kortól ajánlják! Ingyenes!

Budapest Bábszínház: 80 nap alatt a Föld körül – elérhető vasárnap 10:30-22:00 (indítás legkésőbb 20 óráig)

Phileas Fogg, a minden körülmények között rendíthetetlen nyugalmú angol úriember 1872-ben különös fogadást köt: vagyona felét teszi fel arra, hogy 80 nap alatt megkerüli a Földet. Jules Verne egyik legismertebb és leggyakrabban feldolgozott regényén generációk nőttek fel. Előadásunk segítségével a mai óvodás és kisiskolás korosztály is bejárhatja Mr. Fogg-gal azt a végtelenül kalandos, földrészeken átívelő utat, mely nemcsak földrajzi és közlekedéstörténeti ismeretekre, de toleranciára és nyitottságra is tanít. Az előadást 4 éves kortól ajánlják. Jegyár: 2500 Ft-tól. Jegyár itt.

Vaskakas Bábszínház: Pom Pom meséi – vasárnap 11:00 (ingyenes)

Picur, a kisiskolás lány lázas betegen fekszik otthon. Pom Pom, a barátja meglátogatja és történetfarigcsálással, azaz mindenféle izgalmas mese kitalálásával ütik el az időt. A közös történetalkotás során a Pom Pom-univerzum számos másik figurája is megidéződik. Felbukkan többek között Gombóc Artúr, aki a világon mindennél jobban szereti a csokoládét, Festéktüsszentő Hapci Benő, a híres festőművész, akinek korábban gondjai voltak a közösségbe való beilleszkedéssel a hapcizási szokásai miatt, Durrbelebumm, aki egy dologhoz ért csak igazán, és ez nem más, mint a durrogtatás, illetve rajtuk kívül még sokan mások. A kalandozások végére remélhetőleg nem csak Picur kedély-, hanem egészségügyi állapota is helyreáll. Részletek itt. Ingyenes!

Eszter-lánc Mesezenekar szülinapi koncert – vasárnap 17:00

Ünnepeljétek együtt az Eszter-lánc mesezenekar 9 éves születésnapját! Új és régi dalok, öröm, móka, szülinap! „Dallamok, versek, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, dob és társai pörögnek ezerrel. Kárász Eszter játszik, táncol, énekel, hadonász, varázsol, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengnek-pengnek a dalok. Jó kis koktél, dupla buborékkal, alkoholmentesen.” (Lackfi János) Jegyár: 2000 Ft-tól. Jegyvásárlás itt.

Svábhegyi Csillagvizsgáló: Felfedező séta Naprendszerünk legváltozatosabb égitestjei és idegen bolygórendszerek bolygójószágai között – vasárnap 20:00

Milyen kincseket rejt Naprendszerünk, és milyenek lehetnek a távoli bolygórendszerek? Jól ismerjük, hogy Naprendszerünkben nyolc bolygó van, és fényes központi csillagunk, a Nap. Milyen lehet azonban, ha két csillag kering a közepén, mint a fantázia szülte Tatooine esetén a Csillagok Háborújában? Vajon más naprendszerekben is egy síkban keringenek a bolygók? Részletek itt. Jegyár: 1490 Ft.

Online gyerekprogramok időpont szerint a Napibontóban!

Ha az online programok előtt vagy után szívesen kimozdulnátok, legújabb válogatásunkban könnyű, téli kirándulásokat, körtúrákat gyűjtöttünk össze Budapest közelében, amelyeket szívesen keresünk fel télen is! Itt találtok 8 jó ötletet!

Ha szeretnétek a legjobb programokat, új ajánlóinkat és válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.