Online gyerekprogramok hétvégére – február 6-7.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 12 hónap – m2 gyerekcsatorna, vasárnap 18:15

Február első hétvégéje a farsang jegyében telik majd. Emellett kalandozhattok a Magyar Nemzeti Galériában, hallgathattok klasszikus zenét, lesznek családi filmek, és ismét válogattunk minden korosztály számára színházi előadásokat is. Természetesen mind az online térben! Online gyerekprogramok hétvégére a Minimatinétól!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Kolibri Színház: Marék Veronika: Kippkopp és Tipptopp – elérhető február 5., 18:00 – február 7., 23:59

Marék Veronika népszerű gesztenye-hőseit kísérhetjük el e kalandos, zenés kirándulásra. Kippkoppal közösen fedezhetjük fel erdő-mező kis lakóit, és szurkolhatunk, hogy megtalálja-e társát, akit oly régóta keres, és aki olyan nagyon hasonlatos hozzá. Hát persze! Már jön is helikopter-falevélen Tipptopp, a gesztenye-lány… Az előadás 3-7 éveseknek ajánlott. Jegyár: 1000-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Erich Kästner: Emil és a detektívek – elérhető február 5., 18:00 – február 7., 23:59

Az újvárosi, tizenkét éves Emilt anyja Budapestre küldi, hogy kölcsönt vigyen anyagi nehézségekbe keveredett apjának. Emil a vonaton elalszik, s mire felébred, nyoma vész a pénznek. A fiú üldözni kezdi a vele egy kupéban utazó, gyanúsan viselkedő férfit, mert biztos benne, hogy ő a tolvaj. Ki segít Emilnek? 9 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1000-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Tom Lycos-Stefo Nantsou: Kövek – elérhető február 5., 18:00 – február 7., 23:59

Ausztrál krimi két fiúról, akik unalomból gyilkossá válnak… A megtörtént esetet feldolgozó darabot Európa-szerte telt házakkal játszották. A sikerben a téma izgalmassága mellett az is közrejátszhatott, hogy a színpadi játék páratlan lehetőséget biztosít két színész számára, akik nem csak a fiúk, de az utánuk nyomozó rendőrök szerepét is eljátsszák. 12 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1000-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Budapest Bábszínház: Marék Veronika – Gimesi Dóra: Boribon és Annipanni – elérhető február 6., 10:30 – február 7., 22:00

Marék Veronika hőseit az egész világ ismeri, a mackó és a kislány történetein generációk nőttek fel. Az előadás a Boribon és Annipanni, Jó éjszakát, Annipanni!, Boribon születésnapja, Boribon beteg, Boribon házikója és az Annipanni, mesélj nekem! című kötetek alapján készült. Az előadást 4 éves kortól ajánlják. Jegyár: 2500-4900 Ft. Jegyvásárlás itt.

Budapest Bábszínház: Anima – elérhető február 5., 20:00 – február 6., 22:00

Amikor megmozdítanak egy bábfigurát, azt mondják lelket adunk annak, animálják. A bábozás energia az élettelen és az élő között. Ezt az intim és izgalmas kapcsolatot feszegeti az Anima című előadás. A darabot 16 éves kortól ajánlják! Jegyár: 2500-4900 Ft. Jegyvásárlás itt.

Ziránó Színház: Kelekótya haramiák – február 4-8.

Gerzson és Ödön, a két rettentő rabló nem riad vissza semmitől. Fortélyosabbnál fortélyosabb terveket kovácsolnak, készek mindent elkövetni, hogy olyan gazdagokká váljanak, akik csak a lábukat lóbálják. De sajnos hiába minden mesterkedés, hiába tervelik ki a tökéletes bűntettek egész sorát, mindig közbejön valami… 4 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2500-4000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Einstein – Az orangutánok birodalmában – Elérhető február 8-ig a Mediaklikken!

Jó 20 órás autózás után éri el a stáb az őserdő közepén található kutatóbázist. Helyi munkatársak és svájci egyetemisták várják őket a Camp Suaq-ban. Caroline Schuppli folyékonyan beszél indonézül. Nyolc éve kutat itt, az utolsó hat évben táborvezetőként. Segítségével indulnak útra hogy megtalálják a rejtőzve élő orángutánokat. Megindító pillanat először megpillantani ezeket a kihalástól fenyegetett állatokat, akik ráadásul közeli rokonaink. Svájci ismeretterjesztő film megtekintése 12 éves korig nagykorú felügyelete mellett ajánlott. Itt éritek el.

FEBRUÁR 5., péntek

Családi kalandozások – a Magyar Nemzeti Galéria online programja, pénteken 17:30-18:00 (ingyenes, regisztrációs)

Pénteken ismét várják a családokat, ezúttal Rippl-Rónai Józseffel ismerkedhettek meg. Ajánlott korosztály: 3-12 év. A program Zoom platformon zajlik. Ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A belépéshez szükséges linket a regisztrációt követően küldik el. Regisztráció: info@mng.hu.

FEBRUÁR 6., szombat

Kolompos farsang – a Kultúrkúria oldalán, szombaton 10:00 (ingyenes)

A farsang hangulatát hozza el nektek a Kultúrkúria szombaton 10 órától a Kolompos Együttes koncertjével, akik a szegény kocsis legény történetét is elmesélik. Elérhető itt. Ingyenes!

Fabula Bábszínház: Brumi és a téli álom – szombaton 10:00-11:00

A történet helyszíne egy medvebarlang. A kis bocsok nem akarnak téli álmot aludni, mert azt unalmasnak tartják. Aztán elindulnak a mesés kalandok. Jegyár: 3300-6000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Napra-forgó farsangi mulatság online – február 6., szombaton 10 órától (ingyenes)

Itt a farsang, a mulatságok, bálok ideje. Mulatni akár otthon is lehet, nem kell hozzá más, csak jó társaság, eszem-iszom és egy kis muzsika. Aki velük tart, megtudhatja, hogyan mulattak eleink a farsangi időszakban, és hogyan mulattatták a család apraját gyermekjátékokkal, énekkel, mesével. Végül fánkot is süthettek. Hagyományainkról a Napra-forgó Hagyománypedagógiai Műhely munkatársai, Kaszás Villő és Cseke-Marosi Eszter drámapedagógusok mesélnek. Az online előadás megtekinthető és visszanézhető az Újpalotai Közösségi Ház YouTube csatornáján. Ingyenes!

Bozsik Yvette Társulat: Bogarak – Online vetítés, táncjáték kisgyerekeknek – szombaton 11:00 (ingyenes)

A Négy évszak című csecsemőszínházi előadás nagy sikere után újabb kisgyermekeknek szóló színházi produkció készült, ezúttal a bogarak életéről. A bogarak tréfás mozgása, tulajdonságai, viselkedésük, életük elevenedik meg a játékos mozgás és a tánc eszközeivel, színes, puha térben, játékos jelmezekkel. A szereplőket, a katicabogár testvérpárt, valamint a szemtelen poloskát, a virgonc ganajtúrót és az akrobatikus pókot a Bozsik Yvette Társulat táncosai keltik életre táncszínházi eszközökkel, kreatív ötletekkel és humorral ábrázolva. Ingyenes! Elérhető itt.

Erdőzsongás családi koncert a Müpából – szombaton 11:00 (ingyenes)

A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar Liszt-Berlioz-maratonján a gyerekek nyelvén nagyszerűen értő Lakatos György hív sétára a romantika titokzatos erdejében. Részletek ittIngyenes!

Mesebolt Bábszínház: Madarak voltunk – szombaton 18:00 (jegyek 15:50-ig kaphatók!)

Hol van ez a csodálatos vidék? Ahol Gergőce és Máriskó angyalt szabadít, boszorkát szomorít, ördöggel szántat, szamárcsikónak ad szárnyat. Ott, ahol kivirágzik a gyermekkor, felragyog az ifjúkor, megérik a felnőttkor, és beköszönt az öregkor tele. Ahol megszülettünk, felnőttünk, ahova mindig visszavágyunk. És persze a Mesebolt Bábszínház színpadán, ahol megnézhetik kicsik és nagyok, bárki, aki szereti a meséket. Jegyár: 3000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Asterix Amerikában – m2 gyerekcsatorna, szombaton 18:15

A három bátor gall egyik jótettet a másik után hajtja végre, majd visszakerülnek szülőföldjükre, ahol szomorú hírek fogadják őket. Szerencsére nem hagyják magukat és szembeszállnak a római hódítókkal.

FEBRUÁR 7. , vasárnap

Nefelejcs Bábszínház: Marék Veronika – Erdélyi Erika: Kippkopp a hóban – elérhető szombaton 9:00-éjfélig

Valódi bábmusical elevenedik meg a gyerekek előtt, akik a mese végére szinte harsogják: Kippkopp a hóban, igazi hős valóban…Jegyár: 3000-6800 Ft. Jegyvásárlás itt.

Vojtina Bábszínház: A virágot lépő lány – vasárnap 10:00 (ingyenes)

Léteznek csodák, melyek észlelésekor szemünk, szánk eláll. Olyan különös varázslat történik a mesénk szépséges lányával, hogy semmilyen ésszerű magyarázat nincs rá: virág nyílik a lépte nyomán, az aranyos színű hajából soha nem látott szépségű virágok hullanak, könnyei gyémántgyöngyök. S mindez nem derül ki róla mindaddig, amíg a királyfi szépségéért feleségül nem kéri. Ekkor azonban olyan bűbájos események veszik kezdetüket, hogy minden fenekestül felborul, a feje tetejére áll a világ, a boszorkány átkot szór mindenre, és mindenkire. Ki érti ezt? Mi lesz most? 5 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Vaskakas Bábszínház: Kakasviadal – vasárnap 11:00 (ingyenes)

A Kakasviadal újonnan született mese a testvéri szeretet mibenlétéről, a testvérek közötti összetűzések természetéről gyerekeknek, többek között olyan kakasos népmesék felhasználásával, mint A kiskakas gyémánt félkrajcárja vagy A kakas és a róka. A kakasos mesék különböző bábtechnikák segítségével elevenednek majd meg az előadásban, sok zenével, játékkal és játékossággal fűszerezve. Ingyenes! Elérhető a színház YouTube csatornáján!

Veronaki Live farsangi mulatság – vasárnap 16 órától (regisztrációs)

Óriási farsangi mulatság a Veronaki zenekarral. Öltözz be, játssz velük, mutasd meg a jelmezed! Fánk evő verseny, interaktív live játékok és Veronaki koncert vár rátok. Regisztráció és jegyvásárlás: veronakikoncertregisztracio@gmail. Jegyár: 2500 Ft/család.

A 12 hónap – m2 gyerekcsatorna, vasárnap 18:15

Cseh mesefilm a 12 hónapról, Maruskáról, a gonosz Mostoháról és csúnya Virágocska leányáról és a világjáró gazgaggá lett úrfiról, Karelről. Hamupipőke történet, kicsit másképpen. Királyfi helyett gazdag fiú, tündér helyett a tizenkét hónap, és nincs benne üvegcipellő.

Svábhegyi Csillagvizsgáló: Óriásbolygók gázos kalandjai – vasárnap 20:00

A kőbolygók uncsik, a Hold is mindig ugyanazzal a felével néz ránk… de a gázbolygókon zajlik az élet, sosincs megállás! Melyik naprendszerünk legkisebb gázbolygója? A tengerkéken csillogó, fehér metánjég párákkal és sötét viharfoltokkal tarkított Neptunusz. Törjünk ki a naprendszerből, hiszen várnak ránk a szuperneptunuszok! És melyik naprendszerünk leghatalmasabb óriásbolygója? A vad örvényekkel, felhőfoltokkal és barna bárkákkal tarkított Jupiter. Menjünk tovább a naprendszeren túl, hiszen várnak ránk a szuperjupiterek! Jegyár: 2490 Ft. Jegyvásárlás itt.

További jó farsangi programokat itt találtok!

Játsszatok velünk február 14-éig a Nemzetközi Könyvajándék Nap alkalmából, és nyerjetek egy szuper jó könyvet és kuflis gyerek textilmaszkot a Pagony Kiadó jóvoltából! Részletek itt!

Ha szeretnétek a legjobb programokat, új ajánlóinkat és válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.