Online gyerekprogramok hétvégére – február 26-28.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Búcsúztassátok a telet Holle anyóval, Kippkoppal és Tipptoppal, János vitézzel, Kisvakonddal és A kis boszorkánnyal, de lesz még múzeumi barangolás a Nemzeti Galériában és a Kiscelli Múzeumban, Bori diszkó és az Olsen banda is megint zűrbe kerül. Íme a legjobb online gyerekprogramok a hétvégére!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Budapest Bábszínház: Szabó T. Anna: Holle anyó – elérhető szombaton 10:30-tól vasárnap 22:00

Élt egyszer egy özvegyasszony, akinek volt két lánya: az egyik szorgos, a másik lusta. Az özvegy sokkal jobban szerette a lustát, mert az édeslánya volt. Így kezdődik a szorgalmas és a lusta lány évszázadok óta újra- és újramesélt története, melyben a kút mélyén egy másik, varázslatos világ nyílik: Holle anyó birodalma. Az előadást 4 éves kortól ajánlják. Jegyár: 2500-4900 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Marék Veronika: Kippkopp és Tipptopp – elérhető pénteken 18:00-tól vasárnap 23:59

Marék Veronika népszerű gesztenye-hőseit kísérhetjük el e kalandos, zenés kirándulásra. Kippkoppal közösen fedezhetjük fel erdő-mező kis lakóit, és szurkolhatunk, hogy megtalálja-e társát, akit oly régóta keres, és aki olyan nagyon hasonlatos hozzá. Hát persze! Már jön is helikopter-falevélen Tipptopp, a gesztenye-lány… Kippkopp, Tipptopp, hipp-hopp, és már kész is a varázslatos erdei mese. 3-7 éveseknek ajánlott. Jegyár: 1000-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Petőfi Sándor: János Vitéz – elérhető pénteken 18:00-tól vasárnap 23:59

Négy különös vándor érkezik a Nyugati pályaudvarra, kosaraikban bábok. Játszani kezdenek, körbe veszik őket a járókelők. A nézelődőket magával ragadja a mese. Megelevenedik a magyar irodalom tündöklő szépségű, szó szerint elhangzó elbeszélő költeménye. Minket is hívnak Iluska, a gonosz mostoha, és Kukorica Jancsi. Legyünk vele, mikor legyőzi a zsiványokat, beáll huszárnak, megmenti a Francia Királylányt és János vitéz lesz. Griffmadáron lovagol, Óriáskirállyá választják, eltapossa a boszorkányokat és rátalál a szerelmére Iluskára. Kövessük őt, hogy a mi álmaink is valóra váljanak. 9 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1500-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Tasnádi István: Cyber Cyrano – elérhető pénteken 18:00-tól vasárnap 23:59

Amikor a képzelet erősebb, mint a valóság. Mikor a virtualitás valódibbnak tűnik, mint a mindennapi realitás. Egy darab arról, hogy mire jó az internet. És hogy mire nem. Talált történet alapján. Jegyár: 2000-5000 Ft. 14 éves kortól ajánlott. Jegyvásárlás itt.

Vasárnapig ingyenesen elérhető a Kisvakond 6 epizódja

2021. február 21-én volt 100 éves Zdeněk Miler, cseh rajzfilmkészítő és illusztrátor. A jeles alkalomból a Cseh Centrum több Kisvakond epizódot is elérhetővé tett, amelyet ingyenesen nézhettek meg február 21-e és 28-a között.

FEBRUÁR 26., péntek

Családi kalandozások – kezdjék velünk a hétvégét! – Magyar Nemzeti Galéria, pénteken 17:30 (ingyenes, regisztrációs)

Péntek késő délutáni online családi programra várják azokat a gyerekeket és szüleiket, akiket érdekelnek az erdők, mezők, virágos rétek, meghallgatnák a madárcsicsergést, és izgalmas festményekkel és alkotóikkal találkoznának. 3-12 éveseknek ajánlott. A program Zoom platformon zajlik. Ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A belépéshez szükséges linket a regisztrációt követően küldik el. Regisztráció: info@mng.hu.

Budapest Bábszínház: Háy János: Apa lánya – elérhető február 26., 20:00 – február 27., 20:00

Az Apa lánya felnőtteknek szóló előadás, melyet Irena Sendler élete inspirált. A lengyel ápolónő 2500 gyereket mentett ki a varsói gettóból: altatót adott be nekik és koporsókban csempészte át őket a fal másik oldalára. Az előadást 16 éves kortól ajánlott! Jegyár: 2500-4900 Ft. Jegyvásárlás itt.

FEBRUÁR 27., szombat

Az Üveghegyen túl, avagy a Tengerlépő cipő Álomzug Társulás előadása – szombaton 10:00

Te mit kívánnál, ha volna egy varázscipellőd, amely oda repít, ahová csak akarod? Hová mennél, a Holdra, az égbe, Szegedre vagy Érdre? Az Óperenciás tengeren vagy az Üveghegyen túlra, odahúz a szíved? A mesebeli tengerlépő cipő néha okosabb, mint aki a lábára húzza, jobban ismeri valódi vágyainkat, mint mi magunk – erről mesél Hannaléna asszony, a régiségpiac koronázatlan királynője… Elérhető a Munkácsy Mihály Művelődési Ház oldalán. Ingyenes!

Táncszínház ON – Győri Balett: Kippkopp és Tipptopp – szombaton 11:00 (ingyenes)

Marék Veronika kedves kis hősei arra tanítanak minket, hogy merjünk azok lenni, akik vagyunk! Részletek itt. Ingyenes!

Bori TV: Téltoló Tavaszi Táncolda – Facebook Live, szombaton 17:00 (ingyenes)

Bori és a bábok rozsdátlanító diszkó-délutánra várnak benneteket, tavaszthozó zenékkel, mesékkel, vitamindús dallamokkal! A műsor ingyenesek, de a ha szeretnétek a zenekart és a Bori Tv-t támogatni, küldhettek „Kösziket”. A „Köszi” egy új mértékegység, ami 1000 forintot ér. Ha küldtök egy „köszit” és egy emailt a rutkaiboribanda.com-ra a postacímetekkel, akkor Bori mese-rajzot küld cserébe, vagy  kinyomtatható Bori-rajz kifestőt.

Kövér Béla Bábszínház: A kis boszorkány – szombaton 17:00

Nézzetek fel néha az égre, hátha meglátjátok őt egy nap a seprűjén lovagolva, hűséges hollója társaságában. A bábszínház első saját bemutatója az évadban Otfried Preussler A kis boszorkány-című műve Schneider Jankó művészeti vezető rendezésében. 4 éves kor felett ajánlott. Jegyár: 1200-3000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Csenő manók – m2 gyerekcsatorna, szombaton 18:10

Amerikai családi vígjáték 1997-ből különleges képi világgal.

FEBRUÁR 28., vasárnap

Vaskakas Bábszínház: A széttáncolt cipellők – Online premier, vasárnap 11:00 (ingyenes)

Sötét titkok szomorítják Toporgó király szívét. Hiába állíttat őröket, százat is egyszerre szépséges leányai Rida, Höcögő és Cifra királykisasszonyok hálókamrája elé, azok minden éjjel rejtélyes módon szétszaggatják aranybársony topánkáikat… Minden áldott éjszaka…Ingyenes online matiné minden vasárnap 11 órától a Vaskakas Bábszínház hivatalos YouTube csatornáján.

Kiscelli Múzeum – Vasárnapi Barangoló: A csodálatos Blaha Lujza – vasárnap 15:00 (ingyenes)

A sorozat második részében további érdekességeket tudhattok meg a híres Blaha Lujzáról: láthattok róla kosztümös fotókat, mesélnek a jelmezeiről és népszerű darabjairól, és szó lesz arról is, hogy áll-e még olyan színház, ahol játszott a művésznő. A közös alkotáson lépésről lépésre megmutatják, hogyan lehet otthon papírból pop-up miniszínházat készíteni, az ehhez szükséges anyagokat az eseménybe és a honlapra is kiírják. Ingyenes!

Líra Könyvklub élőben: Simon Réka Zsuzsanna: Bojta színre lép – vasárnap 17:00 (ingyenes)

A Líra Könyvklub februári gyerekkönyves adásának témája: Simon Réka Zsuzsanna Bojta színre lép című könyve lesz. Simon Réka Zsuzsannával és Kádár Annamáriával Czakó Réka beszélget. Vasárnap, 17 órától élőben közvetítik a Líra Könyv Facebook-oldalán. Ingyenes!

Az Olsen banda talpig zűrben – m2 gyerekcsatorna, vasárnap 18:10

A 2013-as dán családi animációs komédia a vérbeli Olsen bandáról. Dánia jövője veszélyben! A Johansen testvérek gonosz tervét csak az Olsen banda vétózhatja meg.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Nézzétek meg legújabb könyves válogatásunkat, amelyben 10 könyvet találtok apákról, apáknak!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.