Online gyerekprogramok hétvégére – február 13-14.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Erre az igazán hűvös februári hétvégére ajánljuk nektek többek között a Kolibri Színház és a Budapest Bábszínház előadásait, de lehet kalandozni Spanyolországba a Deák17 Galériával, illetve farsangozni Gryllus Vilmossal, a Rutkai Bor Bandával, a Kiskalásszal és a Kolompos együttessel is.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Budapest Bábszínház: Gengszter nagyi – elérhető február 13. 10:30 – február 14. 22:00

David Walliams kortárs angol író kiskamaszoknak szóló regényeiben olyan társadalmi-emberi kérdéseket, problémákat jár körül, mint a kitaszítottság, a kívülállás, a különbözőség elfogadása vagy elutasítása. A Gengszter nagyi főhősei egy unalmasnak látszó, a családja által elhanyagolt öregasszony és 11 éves unokája, az önbizalomhiánnyal küszködő Ben. 10 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2500-4900 Ft. Jegyvásárlás itt.

Budapest Bábszínház: Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika – elérhető február 13. 10:30 – február 14. 22:00

Onnantól kezdve Szegény Dzsoni a saját szívének rabja lesz: beleszeret Árnikába, és Árnika is belé. Jöhetne az ásó-kapa-nagyharang, az én a tied, te az enyém, ha nem keresztezné a szerelmesek tervét a Százarcú Boszorka. 6 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2500-4900 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Locspocs, a kis tengeri szörny – elérhető pénteken 18:00 – vasárnap 23:59

Locspocs, a nagy tenger kis szörnye azt hiszi magáról, hogy gyáva és rossz gyerek. Pedig bátor, erős és jószívű. Legyőzi víziszonyát, segít a pizsamás polipon, és megtanul úszni. Megment egy viharba keveredett hajót, megfutamítja a kalózokat, beleszeret egy fogszabályzós, szemüveges japán sárkánylányba, s végül megtalálja elveszettnek hitt szüleit a távoli Landia partjainál. 4 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1500-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Gimesi Dóra: Emma csöndje – elérhető pénteken 18:00 – vasárnap 23:59

Az előadás – amellett, hogy érinti a környezetvédelem és a klímaváltozás égetően aktuális kérdéseit – egy különös kislány történetén keresztül mesél az egyén felelősségéről, a barátságról és a bátorságról a kisiskolás korosztálynak. 7 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1500-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Háy János: Völgyhíd – elérhető pénteken 18:00 – vasárnap 23:59

A középiskolás Péter kollégista Veszprémben. Apja üzletember – a fiú nyaranként a vállalkozásaiban segédkezik –, anyja háziasszony. Jó tanuló, szófogadó gyerek, aki nem osztja barátja, Deda mindennel szemben ellenséges, lázadó, lázító véleménynyilvánításait. Szerelme, Zsófi társaságához a lány szerint már-már túlontúl ragaszkodik. Mindig előbb érkezik a találkozókra, és vár. Háy János Völgyhídja a legjobb új magyar drámaként elnyerte a Kritikusok Díját. 15 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1500-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kabóca Bábszínház: Miú és Vau – elérhető február 13. 9:00 – február 14. 23:59

A legjobb barátok tudják egymásról, hogy a másik nem tökéletes – de ezt cseppet sem bánják. A legjobb barátokkal lehet a legnagyobbakat veszekedni. A legjobb barátokkal mindent elölről lehet kezdeni. Timo Parvela legemberibb állattörténeteiből kilenc, egyszerűségében is bonyolult mesét állítottak bábszínpadra. Az előadást 3 éves kortól ajánlják. Jegyár: 1200-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.
 
Ciróka Bábszínház: Csigaház – elérhető február 14. 19 óráig

Elhagyatott rét szélén, annak is a közepén játsszák: Spergel Anna, Apró Ernő Az előadás humoros és lírai pillanatok sorozata, amelynek szereplői bohócnagypapa és bohócunokája. A porondon látható: egy légies pille, egy izgága kukac, egy gyanútlan süni, és két harsogó béka megismételhetetlen produkciója. Figyelem, valamennyi világszám! Az előadást végén a játéktér kinyílik, és a színészek segítségével játszótérré változik. Első színházi élmény 4 éven aluliaknak. Jegyár: 1500-3500 Ft. Jegyvásárlás itt.

FEBRUÁR 13., szombat

Világjáró Gyerekek Online: Spanyolország – szombaton 10:00 (ingyenes)

Lesz itt minden: karneváli hangulat, cirkusz és sok-sok művészet a klasszikusoktól a kortársakig. Az utazás során megtanulhattok néhány izgalmas zsonglőr-trükköt is, amit saját készítésű zsonglőrlabdával tudtok majd gyakorolni – és ha elég szemfülesek vagytok, néhány spanyol szót is elcsíphettek! Készíthettek majd gitárt, spanyol népviseletbe öltözött babát, valamint a nevetek betűiből önarcképet! A vírushelyzetre való tekintettel a program továbbra is online formában zajlik.  Az eseményt követhetitek élőben a Deák 17 Galéria Facebook-oldalán vagy visszanézhetitek YouTube-csatornájukon! Ingyenes!

Fabula Bábszínház: Bálint Ágnes: Mazsola (zenés bábelőadás) – elérhető szombaton 10:00-22:00

Mazsola, a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg a bábszínpadon. Jegyvásárlás itt.

Online Farsangi buli – szombaton 10:30 (regisztrációs, ingyenes)

A Pannka Közösségi Tér meghív benneteket a Klárisok február 14-ei, 10:30-kor kezdődő Kerekégenjáró élő koncertjére. A programra regisztráció szükséges, a válasz emailben kapjátok meg a szükséges linket. Emellett jelmezversenyt is hirdetnek, amelyre február 7-éig várják a jelentkezőket. Részletek itt.

Gryllus Vilmos – Maszkabál – ÉLŐ Online Koncert – február 13., szombat 10:30

„Egy farsangi jelmezbál elevenedik meg ebben a műsorban. A nyitány után sorban felvonulnak és bemutatkoznak a „jelmezbe öltözött” dalok: a varázsló és a banya, az tigris és a bohóc, a kéményseprő, a páncélos lovag és a hétfejű sárkány. A legvidámabb lemezemnek, a Maszkabálnak a dalait éneklem el majd ebben az egy órában – és remélem, ti is velem is énekeltek majd!” – vár benneteket Gryllus Vilmos farsangi koncertjével. Jegyár: 2490 Ft.

Itt a farsang, áll a bál… – a Kolompos együttes koncertje – február 13., szombaton 10:30 (ingyenes)

A koncerten az együttes tagjai a Vízkereszttől húshagyó keddig tartó mulatságok, bolondozások, álarcos, maskarás bálok időszakát idézik meg. Részletek itt.

Diótörő – Családi cirkusz – Online vetítés – szombaton 11:00 (ingyenes)

„Ki ne ismerné Csajkovszkij csodálatos muzsikáját, amelyben álom és valóság kapcsolódik össze egymással, hogy időtlen utazást teremtve, egyfajta határtalan térbe lebegtesse a zenköltemény hallgatói. Ehhez raktunk egy csipetnyi cirkuszi szemfényvesztést, bámulatos táncot, és máris készen áll a „dióhéjban” összefogott mese, ami E.T.A Hoffman, német romantikus szerző, A diótörő és az egérkirály című művén alapszik. A történet ismert, a zene régi. Az előadás köntöse alatt viszont sok új dologgal találkozhatunk.” Ingyenes! Elérhető itt.

Pesti Magyar Színház: Rumini, szombaton 15:00

„Rumini és társai nagy bajba keverednek. Ferrit-sziget gonosz úrnőjének életveszélyes kelepcéje várja őket, ahonnét csak fortélyok, leleményesség és önfeláldozó bátorság révén lehet szabadulni… az élet viszont itt csupa kaland. Vajon elmerül vagy megkapaszkodik hősünk? A pénzen és a kincsen kívül vannak más értékek is az életben? Mondjuk a barátság?” Jegyár: 3400-4000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kiskalász – Élő Live Stream koncert – február 13., szombat 18:00-19:00 (regisztrációs)

„Hahó Pókemberek, Tündérhercegnők! Egy igazi FARSANGI gyerekzsúrra hívunk titeket! Sok-sok állatos dallal készülünk, többek között a Tatu famíliával, Bella vízilóval és találkozhattok Fülöpkével a csörgőkígyóval is.” Jegyár: 2490 Ft/család.

Meseerdő farsang a Rutkai Bori Bandával – február 13., szombaton 17:00 (ingyenes vagy vásárolhattok KÖSZI tombolát)

Hú de sokan vagyunk itt a Mesék Erdejében! Erre kirándul a Citrom Cirkusz társulata éppen, Macika találkozik a Békalepkével, Vándor-rock szól a sziklákon, a Hosszúfejű Királyfi násznépe táncol a Tölgyfák között. Ha válszthatnál egy RBB szereplőt, te kinek öltöznél be? Csináljunk egy olyan farsangot, hogy valamelyik könyvünk figuráját vedd mintául. Legyél Pizsamátor, vagy Rizibizinéni, Varázs Zsolt, vagy Bandzsáró. Találkozzunk február 13-án szombaton a MESE-ERDŐBENIngyenes! Ha szeretnétek támogatni a zenekart, vásárolhattok KÖSZI tombolát! A „Köszi” egy új mértékegység, ami 1000 forintot ér. Ahány „Köszi” érkezik tőletek, annyiszor vehettek rész a tombolán. Sorsolás: február 15-én, hétfőn 18 órakor, a Bori TV élő adásában lesz. Nyerhettek Bori-festményt, könyvet és lemezt is, és még sok minden mást! Számlaszám: Rutkai Borbála Sára 10300002-50421077-11103280. A megjegyzés rovatba ennyit írjatok: „Köszi!” Azért, hogy a támogatásotokat hogy meg tudják köszönni, illetve, hogy nyeremény esetén kapcsolatba tudjanak lépni veletek, küldjetek egy megerősítő email-t a rutkaiboribanda@gmail.com-ra.

Griff Bábszínház: A 3 emeletes mesekönyv – szombaton 18:00

„Szeretnék izgalmas lenni. Szeretnék szép lenni. Szeretnék, izé…szórakoztató lenni!” – kiállt fel a mesekönyv, ami (vagy aki) éppen megszületik az író keze alatt. Megszületik, és csak kérdez, kérdez, ahogyan a gyerekek szoktak. Válaszokat keres. Segítségére vannak a földszinten lakó pupákok, a Tanító néni az első emeletről, a másodikról személyesen a Magyar Történelem, hogy minden titokra fény derüljön a harmadikon, ahol az író és a könyv is lakik. Közben megtelik a mesekönyv, elmesélődnek a mesék a ház lakóiról, az emberek és a világ dolgairól.” Az előadást iskolás kortól ajánlott. Jegyár: 1200-3000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Asterix és a nagy csata – m2 csatorna, szombaton 18:15

Az örökös ellentét a gallok és a rómaiak között kibékíthetetlen. Asterix megmutatja, milyen is a gall virtus. A rómaiak futnak, mint a nyulak. Állítólag ők Julius Cézár legyőzhetetlen harcosai… 6 éves kortól ajánlott.

FEBRUÁR 14., vasárnap

Nemzetközi Könyvajándéknap!

Ha vasárnap éjfélig velünk játszotok, akkor megnyerhetitek A szupercsapat című könyvet és egy kuflis, gyerek textilmaszkot. Részletek itt.

Vaskakas Bábszínház: Víz, víz, tiszta víz – Online Matiné, vasárnap 11:00 (ingyenes)

Fogadjunk, hogy senki nem tudja, hogy mi a közös egy csaposban, egy kertészben, egy fodrászban és egy horgászban! Nem, nem! Nem jártak egy óvodába! Nem is szomszédok! Nem is szoktak együtt focizni! Nem a kedvenc játékuk a kvíz, nem a kedvenc ételük a gríz, nem a szerencse számuk a tíz, de éltető elemük a VÍZ, VÍZ, VÍZ, TISZTA VÍZ! – A Vaskakas Bábszínház locspocs revüje a két kiváló Harangozó Gyula-díjas táncművész koreográfiájával. Ingyenes! Amennyiben támogatnák színházunkat, azt a http://jegyek.vaskakas.hu/ a weboldalon Támogatói jegy vásárlásával tehetik meg.

Farsangi kavalkád – Hagyományok Háza – egész nap (ingyenes)

Gazdag programkínálattal érkezik a FolkStúdió ezen a vasárnapon, vendégük lesz többek között a FolkPédia csapata, a BaHorKa Társulat, egész napos farsangi forgataggal készülnek, ahol fergeteges Poklade koncert, gyerekprogramok, játékok, szakmai beszélgetések, kézműveskedés és mese vár rátok a Hagyományok Háza oldalán. Részletes program ittIngyenes!

NAGY CSALÁDI KALÁKA a Kárpátoktól a Csendes-óceánig a szeretet jegyében – vasárnap 18:00

Lesznek gyerekdalok, Bálint nap lévén szerelmes versek és klasszikus magyar költemények a Kaláka együttes előadásában. Részletek itt. Jegyár: 1790 Ft.

A kétfejű sárkány titka – m2 gyerekcsatorna, vasárnap 18:15

„A kétfejú sárkány titka” bestsellere nyomán készült a cseh-szlovák mesefilm, látványos élőszereplős klasszikus mesefilm, amelyben a kétfejű sárkány bábanimációval készült. 6 éves kortól ajánlott.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Ha kirándulni indultok a hétvégén, mindenképp nézzétek meg a hivatalos oldalakat (Pilisi Parkerdő, Duna-Ipoly Nemzeti Park, Normafa) és az időjárási- és útviszonyokat, mert sok helyen jegesek a fák, törnek az ágak, csúszósak az utak, több helyszínt le kellett zárni.

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.