Online gyerekprogramok hétvégére – április 16-18.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

gyerekprogramok hétvégére

A legkisebbeknek csecsemőszínházi előadásokat, Ringató foglalkozást ajánlunk erre a hétvégére, de az óvodások, kisebb és nagyobb iskolások is bőven találhatnak nálunk jó programot, pl. színházi előadásokat, filmeket, kötelezőket új megvilágításban. Íme a legjobb online gyerekprogramok hétvégére!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Harlekin Bábszínház: Testvérek – az öt kis kínai – elérhető április 16., 18:00 – április 18., 20:00

Élt egyszer a messzi hegyeken túl, – ott hol a Jangce folyó oly bő vízzel kanyarog – élt öt testvér. Úgy hasonlítottak egymásra, mint egyik tojás a másikra. Ám mindegyikőjüket megáldották az égiek egy-egy csodás tulajdonsággal. Egyiket nem fogta kard, a másik tudta az állatok nyelvét, a harmadik… Élt ezen a vidéken egy hatalmas, kegyetlen földesúr, aki elhatározta, hogy elpusztítja a fiúkat. Sok kalanddal, humorral átszőtt mese bábokkal, maszkokkal a távoli Kínából. Jegyár: 500 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Marék Veronika: Kippkopp gyerekei – elérhető: április 16., 18:00 – április 18., 23:59

„Erős a házunk, teli a kamránk” ‒ mondja Kippkopp Tipptoppnak. „De üres a karunk. Hiányzik innen… egy gyerek!” – sóhajtja Tipptopp. Marék Veronika népszerű mesehőseinek története folytatódik, bővül a család öt kis gesztenyegyerekkel. 3-7 éveseknek ajánlott. Jegyár: 1000-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Gimesi Dóra: Emma csöndje – elérhető: április 16., 18:00 – április 18., 23:59

A hétéves Emma épp két hete, három napja és tíz perce jár iskolába. Más, mint az osztálytársai: különösen érzékeny a zajokra, és retteg, ha meg kell szólalnia mások előtt. Az emberekkel nehezen kommunikál, ám a tengeri állatokat megérti. Szülei munkahelyén, a tengerbiológiai kutatóközpont állatkórházában barátja lesz a sebesült cápa, a narvál, a lamantin, a rája, a polip. 7 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2000-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Tom Lycos – Stefo Nantsou: Kövek – elérhető: április 16., 18:00 – április 18., 23:59

Ausztrál krimi két fiúról, akik unalomból gyilkossá válnak… A megtörtént esetet feldolgozó darabot Európa-szerte telt házakkal játszották. A sikerben a téma izgalmassága mellett az is közrejátszhatott, hogy a színpadi játék páratlan lehetőséget biztosít két színész számára, akik nem csak a fiúk, de az utánuk nyomozó rendőrök szerepét is eljátsszák. 12 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1500-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Fabula Bábszínház: Vitéz László I. rész – elérhető április 17., 10:00 – április 18., 22:00

„Szervusztok Pajtikák!” A Fabula Bábszínház paravánjára is elérkezett vándorútján a méltán világhírű magyar népi hős: Vitéz László. A mi történeteinkben is megküzd az ördögökkel, és mint gyermekkorunkban, most is győz! Jegyár: 3300-6000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Nefelejcs Bábszínház: Boribon kirándul – elérhető április 17., 10:00 – április 18., 22:00

Boribon szamócát keres a réten. Szamóca helyett furcsa dolgokat talál: cipőket, inget, kalapot , és egy igazi jóbarátot. Marék Veronika Boribon és Annipanni, valamint Boribon kirándul könyvei alapján készült vidám, zenés bábelőadás. Jegyár: 3300-6080 Ft. Jegyvásárlás itt.

Pesti Magyar Színház: Tom Sawyer kalandjai – Ahogy Becky Thatcher elmeséli – elérhető április 17., 15:00 – április 18., 15:00

Mark Twain klasszikusának számtalan feldolgozása létezik, de ilyen még nem. A már nagymama Becky Thatcher mesél napjainkban szerelmes unokájának azokról az időkről, amikor kislányként meglátta a csibész Tom Sawyert és menthetetlenül beleszeretett. Elképesztő kalandjaik során megtanulják: a legfontosabb, hogy az ember őszinte legyen másokkal és legfőképp önmagával. A vetítésekkel és bábokkal színezett előadás Tom Sawyer kalandjait helyezi teljesen új megvilágításba, friss és önreflexív női szemszögön keresztül. 8 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2500-4990 Ft. Jegyvásárlás itt.

Budapest Bábszínház: Marék Veronika – Gimesi Dóra: Boribon és Annipanni – elérhető április 17., 10:30 – április 18., 22:00

Marék Veronika hőseit az egész világ ismeri, a mackó és a kislány történetein generációk nőttek fel. Az előadás a Boribon és Annipanni, Jó éjszakát, Annipanni!, Boribon születésnapja, Boribon beteg, Boribon házikója és az Annipanni, mesélj nekem! című kötetek alapján készült. Az előadást 4 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2500-4990 Ft. Jegyvásárlás itt.

Aki lefényképezte Tutankhamont – elérhető a Médiaklikken április 18-ig! (ingyenes)

Az 1920-as évek egyik szenzációja volt, amikor Howard Carter az egyiptomi Királyok Völgyében megtalálta Tutanhamon fáraó sírját. Az ásatásokról készült fényképek bejárták a világot, de a kamera mögött álló férfiról, Harry Burtonről mindezideig kevés szó esett. Margaret Mountford felkeresi az eredeti régészeti helyszínt és azt a sírkamrát is, amelyet Burton fotólaboratóriumként használt. Itt éritek el. Ingyenes! 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

ÁPRILIS 16., péntek

Győri Balett Stúdió: Kippkopp és Tipptopp – elérhető pénteken 7:00-22:00

„A napsütötte őszi erdőt felkavarta a szél. Egy helikopter-falevélen gesztenye-kislány utazott magasban. Fel akarta fedezni a világot. Lassan, óvatosan ereszkedett lefelé. Éppen ott pottyant le, ahol egy sün turkált a tarka levelek között.” – veszi kezdetét a mese a gesztenye-kislányról Tipptoppról, aki szeretné megosztani élményeit valakivel, aki olyan mint Ő. Számos kis erdei állattal találkozik szembe, míg rá nem talál igaz társára: Kippkoppra a gesztenyefiúra. 14 perces előadás piciknek. Jegyár: 1000-3000 Ft. Jegyvásárlás itt. A Kippkopp karácsonya egy szintén piciknek szóló 16 perces előadás, amely szintén ebben az idősávban érhető el.

Online lepkészet a Kolon-tónál – pénteken 16:00 (ingyenes)

Tudtad, hogy a lepkék többsége is fontos beporzó? Hogy a halálfejes lepke egyáltalán nem is félelmetes, Micimackóhoz hasonlóan imádja a mézet és cincog? Hogy annak idején, a milliomos Rothschild is Kunpeszérre járt lepkézni? Hogy a pillangó nem szinonimája a lepkének? Minden amit tudni akartál a lepkékről, de sose merted megkérdezni. A koronavírus-járványra való tekintettel idén is teljes mértékben karantén-konform távlepkézésre invitálnak benneteket a Facebookon. Élő közvetítés, online fotók, érdekességek és előadás a lepkékről. Ingyenes!

Családi kalandozások – kezdjék velünk a hétvégét! – pénteken 17:30 (regisztrációs, ingyenes)

Mesés foglalkozás egy fiúról, az aranymadárról és a képzőművészetről most pénteken a Magyar Nemzeti Galériával. Ajánlott korosztály: 3-12 év. A program Zoom platformon zajlik, ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A belépéshez szükséges linket a regisztrációt követően küldik el. Regisztráció: info@mng.hu.

Budapest Bábszínház: Jules Verne – Gimesi Dóra: 80 nap alatt a Föld körül – elérhető április 15., 8:00 – április 16., 22:00

Jules Verne egyik legismertebb és leggyakrabban feldolgozott regényén generációk nőttek fel. Az előadás segítségével a mai óvodás és kisiskolás korosztály is bejárhatja Mr. Fogg-gal azt a végtelenül kalandos, földrészeken átívelő utat, mely nemcsak földrajzi és közlekedéstörténeti ismeretekre, de toleranciára és nyitottságra is tanít. Az előadást 4 éves kortól ajánlják. Jegyár: 2500-4990 Ft. Jegyvásárlás itt.

ÁPRILIS 17., szombat

Tavaszi Ringató – Facebook élő bejelentkezés, szombaton 10:30 (ingyenes)

Egyelőre csak online formában, de nagy szeretettel várja a Ringató csapata a gyerekeket és felnőtteket Facebook oldalukon egy élő videóval. Bátran csatlakozzanak a nagyszülők, kisgyermekes családok. A foglalkozás ingyenes és nagyjából fél órás lesz (itt éritek el): azokat is szeretettel várják, akik még nem jártak Ringató foglalkozáson, és azokat is, akik már sokszor énekeltek, játszottak velük. Ingyenes!

Bozsik Yvette Társulat: Négy évszak – szombaton 11:00 (ingyenes)

Bozsik Yvette Európában szinte az elsők között készített csecsemőszínházi produkciót. A modern tánc és zene elemeiből egy, a négy évszakon átívelő eseménysort alkot az előadás, amelyben groteszk, de ugyanakkor lírai vizuális elemek ötvöződnek, a megcélzott korosztály (0-3 év) speciális igényeihez igazítva. A gyerekek megismerhetik egy-egy évszak hangulatát, színeit, hangjait, fényeit, jellemző állatait és növényeit egy kislány élményein keresztül. Ingyenes!

Asterix Cézár ajándéka – M2 gyerekcsatorna, szombaton 18:15

Sok vidám kaland közepette Asterix és Obelix végre megtalálja a fogságba esett szerelmespárt, akiket a rómaiak épp akkor akarnak Julius Caesar születésnapi ajándékaként az arénába dobni. Francia animációs film 1985-ből. 6 éves kortól ajánlott.

Budapest Bábszínház: Háy János: Apa lánya – elérhető április 16., 20:00 – április 17., 22:00

Az Apa lánya felnőtteknek szóló előadás, melyet Irena Sendler élete inspirált. A lengyel ápolónő 2500 gyereket mentett ki a varsói gettóból: altatót adott be nekik és koporsókban csempészte át őket a fal másik oldalára. Az előadást 16 éves kortól ajánlják! Jegyár: 2500-4990 Ft. Jegyvásárlás itt.

ÁPRILIS 18., vasárnap

Vaskakas Bábszínház: Frakk, a macskák réme – vasárnap 11:00 (ingyenes)

Lukrécia és Szerénke, a két lusta macska élete felhőtlen boldogságban telik. Gazdasszonyuktól, Irma nénitől megkapnak mindent, amire vágynak: megfelelő hőfokúra langyított tejecskét, süppedős díványpárnát, szerető szavakat és gondoskodást. Frakk felbukkanása egy csapásra felforgatja a két elkényeztetett macska életét, és kezdetét veszi a játékos háború kutya és macska, illetve férfi és nő között. Ingyenes!

Pesti Magyar Színház: Kötelezők szabadon – elérhető április 18., 15:00 – április 19., 15:00

Mára sok kötelező olvasmány elvesztette az útját a fiatalokhoz. A rohanó, internetközpontú világban nincs idő belemélyedni egy-egy költeménybe és így nehezebben jut el a lényege és értéke a tanulókhoz; üres hasonlatok és idejétmúlt metaforák tárházának tűnhet egy szöveggyűjtemény. A Kötelezők szabadon című előadás a mai könnyűzene eszközével hidat teremt a fiatal generáció és a versek között, hiszen a zene egyetemes nyelv, általa mindennapi dolog lehet a vers ismerete, nem valami száraz kötelező, ami az iskolapadon kívül feledésbe merül. 5-8. osztályosoknak ajánlott. Jegyár: 2500-4990 Ft. Jegyvásárlás itt.

Belle és Sébastien – M2 gyerekcsatorna, vasárnap 18:15

A 2013-as feldolgozásban a leleményes és bátor Sébastien megszelídíti a kóborló és vadnak hitt Belle-t. Megismerkedésük és kapcsolatuk egy örök barátság kalandja. 6 éves kortól ajánlott.

Nézzétek meg legújabb válogatásainkat is, melyben tulipánszüretelő helyeket, szülőknek szóló könyves újdonságokat is találtok!

Játsszatok velünk április 25-éig, és nyerjétek meg a Móra Kiadó jóvoltából a Világgá ment a nyár című kötetet Kányádi Sándor verseivel és meséivel!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.