Online gyerekprogramok decemberben, amelyekkel az ünnepi hangulat is beköltözhet az otthonotokba!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Számunkra szorosan kapcsolódott az adventi időszakhoz a legszebb adventi vásárok felkeresése vagy korcsolyázás az óbudai Fő téren…. Rendhagyó lesz ebben az évben ez az időszak, de több olyan programmal készülnek a zenekarok, színházak, intézmények, amelyekkel mégis egy kis ünnepi hangulatot varázsolhatnak otthonainkba. Rendhagyó zenés naptár, online közvetítések és rendhagyó Mikulás ünnepség is szerepel válogatásunkban! Online gyerekprogramok decemberben!

Online, zenés naptár a Farkasházi Réka és a Tintanyulak zenekartól

Az zenekar egy online Adventi Kalendáriumot töltött meg dalokkal, versekkel és mesékkel. 24 napon át velük együtt készülhettek az ünnepekre. A tavaszi élő meséléseik hangulatát keltettük életre kiváló kép és hangminőséggel, egy profi stábbal együtt dolgozva, hogy a gyerekek és az egész család a legjobbat, legszebbet kapják tőlük. Részletek itt. Ára: 4800 Ft.

Kerekítő manó adventi élménykalendárium – Advent 1. vasárnapjától aranyvasárnapig, minden nap 18 órától (ingyenes)

A Kerekítő közösség elindítja Kerekítő manó adventi élménykalendáriumát, mely advent első vasárnapján kezdődik, és aranyvasárnap zárul. Az élménykalendárium minden napján 18 órakor más-más foglalkozásvezető tart a Kerekítő főoldalán zenés-bábos mókát, amit piciknek és ovisoknak ajánlunk. J. Kovács Judit alapítóval itt készítettünk interjút a tavalyi 10 éves jubileum kapcsán! Ingyenes!

Rendhagyó Mikulásünnepség a Pagonnyal!

Egy különleges műsorral készül nektek a Pagony és mindenki otthonába ellátogat a Mikulás a ZOOM alkalmazáson keresztül. A Zenebölcsi Csellóval program megálmodója, Jánosházi Péter és a Mikulás már nagyon várják, hogy találkozzanak a gyerekkel! Az időpontok december 5-én és 6-án 9:00-kor, 10:00-kor, 11:00-kor, 16:00-kor, 17:00-kor és 18.00-kor lesznek. A programra személyesen lehet jelentkezni a Pagony üzleteiben. Részletek itt. Ára: egy könyv vagy játék, amit a Pagonyban vásároltok meg + 1500 Ft/gyerek.

Adventi jótékonysági Ringató – A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat javára – december 5., 10:30

A Ringató idén egy adventi jótékonysági élő, online koncerttel járul hozzá a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) V. Adventi Jótékonysági Gyűjtéséhez. Gyere és vegyél részt kisgyermekeddel a közös éneklésben, karácsonyra hangolódásban az otthonodból! Kérésünk, hogy egy Ringató belépő árával, vagy más tetszőleges összeggel támogasd gyűjtésüket itt. A Ringató alapítójával készült interjúnkat itt olvashatjátok! Ingyenes!

Eszter-lánc Mesezenekar: Hóhullásban – december 6., 10:30

Ebben az évben, december 6-án közös zenehallgatásra hívnak benneteket. A Cseperedő Alapítvány szervezésében Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar muzsikál a gyerekeknek. A muzsikát, a vidám éneklést, a téli ünnepek hangulatát házhoz szállítják! A kb. 45 perces élő koncertet otthoni kényelmes párnán ülve, kuckóban vagy szőnyegen fekve, táncolva, énekelve hallgathatod és nézheted! Az esemény természetesen autista gyerekek számára is barátságos formában és szemléletben valósul meg. A koncert teljes bevételével most az Eszter-lánc Mesezenekar további működését támogathatod. Jegyvásárlás a „Hozzáférés megvásárlása” gomb megnyomásával indítható itt.

A Mikulás új szánja – online bemutató – december 6., 11:00

A Mikulás új szánja című előadását Mikulás ünnepe alkalmából mutatja be – ezúttal online – a Vaskakas Bábszínház, sok-sok meglepetéssel, izgalommal és zenével. Az előadás a Vaskakas Bábszínház hivatalos YouTube csatornáján lesz elérhető. Ingyenes!

Online Mesés Advent

Csatlakozzatok a Pompás Napok csapatához, akik az adventi napokhoz kapcsolható népmesékkel, történetekkel, népi játékokkal és régi szokások újragondolásával segítik a készülődést karácsonyig. Íme az adventi hetek programjainak linkjei. Ingyenes!

Adventi koncertsorozat a Hagyományok Háza teraszáról

Népzenei koncertsorozattal készülnek a közelgő ünnepre! Advent négy vasárnapján, 17 órától a Budai Vigadó Corvin téri teraszán a Bazseva zenekar, a Fonó zenekar, a Babra zenekar és a Magos együttes kedves dallamai csendülnek majd fel. A koncerteket élőben közvetítik a Hagyományok Háza Facebook-oldalán és YouTube-csatonáján!

Online adventi kalendárium a Müpából

A Művészetek Palotája ebben a rendkívüli helyzetben is szeretné, ha a világ legkiválóbb művészei és legizgalmasabb alkotói estéről estére eljutna a közönséghez. December 1. és 24. között mindennap egy-egy mostantól bármikor elérhető digitális tartalommal ajándékozzák meg a nézőket, hogy otthonuk kényelmében is részesei lehessenek a hamisítatlan Müpa-élménynek. Részletek itt.

Óbuda Advent

Az óbudai Fő tér idén is fénybe borul, hiszen a megszokott, gyönyörű díszkivilágítás az ünnepre hangolódás része. Minden vasárnap online eseményekkel várnak benneteket. A 18 órás gyertyagyújtás után online koncertekkel is készülnek: november 29-én Szent Efrém Férfikar koncertje; december 6-án Szinetár Dóra koncertje; december 13-án Óbudai Danubia Zenekar koncertje; december 20-án a Kaláka együttes koncertje. Ingyenes! Részletek itt.

Rumini karácsonyi és szilveszteri online előadás

Az ünnepi időszakban mindig ellátogatunk egy színházi előadásra, az ünnepek része egy-egy jó előadás. Ugyan nem pótolja az élő színház élményét, de remek lehetőség. December 27-én és 31-én a Rumini című előadás közvetítését láthatjátok a Magyar Színházból. Itt tudtok jegyet vásárolni!

Online Bábszínház

A Budapest Bábszínház online, hétvégi előadásokkal készült erre az időszakra. Sikeres darabjaikat professzionális minőségben, 6 kamerával rögzítették olyan részletekre is fókuszálva, ami a nézőtérről nem mindig látható. Itt olvashatjátok a részleteket! Az egyes előadásokat hétvégi ajánlóinkban is megtaláljátok!

További programokat Online rovatunkban találtok! Tartsatok velünk az adventi időszakban is!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.