Online gyerekprogramok advent 3. hétvégéje – december 12-13.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bozsik Yvette Társulat: Csizmás kandúr – Nemzeti Táncszínház, szombaton 11:00 (ingyenes)

Ünnepi járművek, szuper színházi előadások, koncertek és kézműveskedés is vár rátok advent 3. hétvégéjén. Élőben bejelentkezik a Pagony legújabb boltja, és mi biztosan megnézzük a 80 nap alatt a Föld körül című előadást, A tündér csizmája című csodás karácsonyi történetet, illetve Gryllus Vilmos is zenél majd nekünk. Válogassatok a legjobb programok közül, sok ingyenes lehetőséget is találtok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Ünnepi járművek Budapesten

Itt gyűjtöttük össze, hogy milyen fényvillamosok, trolik, buszok járják Budapest utcáit, hogy ünnepi hangulatot teremtsenek mindenki számára.

Budapest Bábszínház online: 80 nap alatt a Föld körül – szombaton 15:00-18:00 vagy vasárnap 10:30-13:30

Az egyik kedvenc előadásunk volt a tavalyi évben, most is biztosan megnézzük majd. Phileas Fogg, a minden körülmények között rendíthetetlen nyugalmú angol úriember 1872-ben különös fogadást köt: vagyona felét teszi fel arra, hogy 80 nap alatt megkerüli a Földet. Az előadás lejátszása a jegyvásárláskor választott idősávban lehetséges, azaz legkésőbb 13:30 ill. 18:00-kor indítható a kezdési időponttól függően. Itt tudtok jegyet venni. Jegyár: 2500-4900 Ft.

Kolibri Színház: Erich Kästner: Emil és a detektívek – pénteken 18:00-vasárnap 22:00

Az újvárosi, tizenkét éves Emilt anyja Budapestre küldi, hogy kölcsönt vigyen anyagi nehézségekbe keveredett apjának. Emil a vonaton elalszik, s mire felébred, nyoma vész a pénznek. 9 éves kortól ajánlott. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 1500-5000 Ft.

Kolibri Színház: Tom Lycos – Stefo Nantsou: Kövek – pénteken 18:00-vasárnap 22:00

Ausztrál krimi két fiúról, akik unalomból gyilkossá válnak… A megtörtént esetet feldolgozó darabot Európa-szerte telt házakkal játszották. A sikerben a téma izgalmassága mellett az is közrejátszhatott, hogy a színpadi játék páratlan lehetőséget biztosít két színész számára, akik nem csak a fiúk, de az utánuk nyomozó rendőrök szerepét is eljátsszák. 12 éves kortól ajánlott. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 1500-5000 Ft.

Kolibri Színház: Marék Veronika: Kippkopp gyerekei – pénteken 18:00-vasárnap 22:00

„Erős a házunk, teli a kamránk” ‒ mondja Kippkopp Tipptoppnak. „De üres a karunk. Hiányzik innen… egy gyerek!” – sóhajtja Tipptopp. Marék Veronika népszerű mesehőseinek története folytatódik, bővül a család öt kis gesztenyegyerekkel. 3-7 éveseknek ajánlott. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 1500-5000 Ft.

Ciróka Bábszínház: Az égigérő lift – pénteken 18:00-vasárnap 19:00

Milyen lehet egy ország, ahol be van tiltva a mosoly, törvényellenes a nevetés, a Mosoly Mentesítő Minisztérium szigorú ügynökei pedig azonnal lecsapnak a leghalkabb kuncogásra is? Mi történik, ha az egyik gyanútlan ügynök váratlanul egy különleges felvonó fogságába kerül? És mi van akkor, ha ebben az égig érő csodaliftben csupa nagyon, de nagyon furcsa dolog történik vele? Csupa olyan kérdés, amire kizárólag az kaphat választ, aki elég bátor, és utazásra indul a varázslifttel emeletről emeletre, a világ legfurább kalandjai felé. Az előadás MEGTEKINTÉSÉT legkésőbb az esemény befejezése időpont előtt MÁSFÉL ÓRÁVAL KORÁBBAN el kell kezdeni! Jegyvásárlás itt. Jegyár: 1500-3500 Ft.

Álomzug Társulás: A tündér csizmája – szombaton 8:00-vasárnap 22:00

Egy aprócska város aprócska utcájában él egy vidám cipészmester, aki meg szeretné tanítani a három fiának is a mesterségét, ám a fiai erről hallani sem akarnak: az egyik bankigazgatónak áll, a másik centercsatárnak, a harmadik meg feleségül vesz egy királykisasszonyt, és attól fogva csak heverészik a kanapén. A cipészmester ezután már nem mosolyog és nem fütyörészik, egyre kevesebb cipőt készít, míg egy napon végül bezárja a műhelyét. Karácsony előtt néhány nappal azonban bekopog hozzá egy tündér, aki hétmérföldes csizmát szeretne csináltatni magának… 5 éves kortól ajánlott. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 1000-5000 Ft.

Bóbita Bábszínház: A hollókirály, szombaton 10:00-vasárnap 22:00 (ingyenes)

Egy téli estén váratlan vendég kopogtat az Egyszemű házának ablakán: a Hollókirály az, aki feleséget keres. El is veszi a legkisebb lányt, és magával repíti zord otthonába. Ezután a fiatal királynénak már csak hét esztendeig kéne kibírnia, hogy meg ne lesse az elátkozott Hollókirályt valódi, emberi alakjában. Csoda, ha enged kíváncsiságnak? A lány nem is sejti, milyen nagy bajt okoz ezzel férjének és a hollók népének. Hosszú útra indul hát, hogy jóvá tegye a hibát. Jean-François Bladé francia népmesegyűjtő lírai és sajátos humorú meséje bábbal, tánccal, zenével… 4 éves kortól ajánlott. Itt éritek el. Ingyenes!

Griff Bábszínház: Hókirálynő – szombaton és vasárnap (ingyenes)

Kay és Gerda ősrégi jóbarátok, nem választották egymást, összenőttek. De egyikük megváltozik. Mi történhetett? Mintha egy gonosz varázslat érte volna, úgy elváltozott. Minden, ami eddig közös, titkos kincs volt, szürke, unalmas, gyerekes semmiséggé vált számára. Griff Bábszínház YouTube csatornáján elérhető az előadás szombaton és vasárnap. Ingyenes!

DECEMBER 12., szombat

Nefelejcs Bábszínház: Boribon kirándul, szombaton 10:00

Boribon szamócát keres a réten. Szamóca helyett furcsa dolgokat talál: cipőket, inget, kalapot , és egy igazi jóbarátot. Marék Veronika Boribon és Annipanni, valamint Boribon kirándul könyvei alapján készült vidám, zenés bábelőadás. Óvodásoknak ajánlott. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 3000-6800 Ft.

Arti és D’Arti a fényünnepek nyomában 3. – Deák17 Galéria Fb oldala, szombaton 10:00 (ingyenes)

Hogyan ünnepeltek a vikingek régen, és hogyan ünnepelnek most Skandináviában? Mi köze van egy óriási macskának, egy fatuskónak és egy kecskének a karácsonyhoz? Tartsatok velük, derítsetek fényt ezekre a kérdésekre! És ha bírjátok a hideget, még egy karácsonyi manót is készíthettek velük, aki segít majd az adventi készülődésben! A korábbi részeket itt éritek el. Ingyenes!

Pagony Játékház – online bemutató – Pagony Fb oldalán, szombaton 11:00 (ingyenes)

Kukkatsatok be online is a Pagony 12. boltjába, a Pagony Játékházba, ahol ezúttal nem a könyveké, hanem a játékoké a főszerep. Részletek itt.

Bozsik Yvette Társulat: Csizmás kandúr – Nemzeti Táncszínház, szombaton 11:00 (ingyenes)

A Bozsik Yvett Társulat előadását nézhetik meg a gyerekek ezen a szombaton a Nemzeti Táncszínház weboldalán. Ingyenes!

Karácsonyi dísz készítés Farkasházi Rékával – Facebook Live, szombaton 16:00 (ingyenes)

Elő a színes ceruzával, ollóval, ragasztóval, zsineggel és alkossatok együtt Farkasházi Rékával és vendégeivel. Beszélgetni is fognak a fordított adventi naptárról és a közelgő karácsonyi koncertről is. Részletek ittIngyenes!

Kövér Béla Bábszínház: A 3 emeletes mesekönyv (vendégelőadás) – szombaton 17:00-19:00

„Szeretnék izgalmas lenni. Szeretnék szép lenni. Szeretnék, izé… szórakoztató lenni!” – kiállt fel a mesekönyv, ami (vagy aki) éppen megszületik az író keze alatt. Megszületik, és csak kérdez, kérdez, ahogyan a gyerekek szoktak. Válaszokat keres. Segítségére vannak a földszinten lakó pupákok, a Tanító néni az első emeletről, a másodikról személyesen a Magyar Történelem, hogy minden titokra fény derüljön a harmadikon, ahol az író és a könyv is lakik. Közben megtelik a mesekönyv, elmesélődnek a mesék a ház lakóiról, az emberek és a világ dolgairól. A Griff Bábszínház vendégelőadása iskolás kortól ajánlott. Csak az adott idősávban elérhető! Jegyvásárlás itt. Jegyár: 1200-3000 Ft.

Vuk – m2, szombaton 18:10 (ingyenes)

Az 1981-es Dargay rajzfilmet nem lehet megunni. Szombaton este az m2 gyerekcsatornán nézhetitek meg újra! Ingyenes!

DECEMBER 13., vasárnap

Fabula Bábszínház: Mazsola és Tádé, vasárnap 10:00 (22 óráig elérhető)

„Tartsuk meg Tádét, Manócska! Tartsuk meg!” – kérleli Mazsola Manócskát, amikor megtalálják a kis tengerimalacot. Mazsola és Manócska történetei folytatódnak Bálint Ágnes kedves mesekönyve nyomán. Jegyár: 3300-6000 Ft.

Adventi családi matiné: Gryllus Vilmos koncert – Budavári Művelődési Ház online, vasárnap 11:00 (ingyenes)

Téli daloskönyv című műsorával lép az online térbe Gryllus Vilmos, hogy igazán karácsonyi hangulatba kerüljetek. Az online programot ingyenesen közvetítik.

Vaskakas Bábszínház: Leszállt az ég dicső királya – vasárnap 11:00 (ingyenes)

A Leszállt az ég dicső királya egy egyszemélyes betlehemes előadás, amely ötvözi az adventi és karácsonyi népi színjátékok szinte minden fajtáját úgy, mint szálláskereső-, csillagozó-, paradicsom-, és pásztorjáték. Az előadás a tradíciók mentén meséli el Jézus, a Megváltó születésének történetét, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. 6 éves kortól ajánlott. Itt éritek el. Az előadás ingyenes, de szívesen fogadják a támogatásotok itt.

Nézzétek meg legújabb válogatásainkat, amelyben 18 új, karácsonyi könyvet ajánlunk piciknek, ovisoknak és az iskolás korosztálynak!

További programokat Online rovatunkban találtok!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.