Online gyerekprogramok advent 4. hétvégéjére – december 19-20.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Advent 4. hétvégéjén koncertezik az online térben többek között a Rutkai Bori Banda, a Kaláka, Farkasházi Réka és a Tintanyúl. Emellett rengeteg jó bábelőadás lesz, illetve esténként a csillagokat is érdemes figyelni A felnőtteknek online meseestet és a Budapest Bár koncertjét ajánljuk. Online programok nem csak gyerekeknek a Minimatinétól!
A bejegyzés több mint egy éve frissült, a benne található információk már nem aktuálisak.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Budapest Bábszínház: Rumcájsz – szombat 15:00-18:00 vagy vasárnap 10:30-13:30

A népszerű cseh mesekönyv- és rajzfilmsorozat bábszínpadi adaptációjában a mai óvodások és kisiskolások is megismerkedhetnek az igazságos banditával, aki kedvesével, Mankával él a Řáholec-erdőben, és mindig kiáll az elnyomottak és elesettek mellett. Az előadás lejátszása a megadott idősávban lehetséges, azaz legkésőbb 13:30 ill. 18:00-kor indítható a kezdési időponttól függően. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 2500-4900 Ft.

Kolibri Színház: Paul Gallico – Horváth Péter: Macska voltam Londonban – pénteken 18:00- vasárnap éjfélig

Péter magányos kisfiú Hiába szeretne, nem tarthat otthon macskát. Jennie kóbor macskalány. Gyűlöli az embereket. Varázsos módon találnak egymásra. Történetük megmutatja, hogyan formál teljesebbé minket az igazi barátság. 7 éves kortól ajánlott. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 2000-5000 Ft.

Kolibri Színház: Marék Veronika: Kippkopp és Tipptopp – pénteken 18:00- vasárnap éjfélig

Marék Veronika népszerű gesztenye-hőseit kísérhetjük el e kalandos, zenés kirándulásra. Kippkoppal közösen fedezhetjük fel erdő-mező kis lakóit, és szurkolhatunk, hogy megtalálja-e társát, akit oly régóta keres, és aki olyan nagyon hasonlatos hozzá. Hát persze! 3-7 éves korig ajánlott. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 2000-5000 Ft.

Kolibri Színház: Tasnádi István: Cyber Cyrano – pénteken 18:00- vasárnap éjfélig

Amikor a képzelet erősebb, mint a valóság. Mikor a virtualitás valódibbnak tűnik, mint a mindennapi realitás. Egy darab arról, hogy mire jó az internet. És hogy mire nem. Talált történet alapján. 14 éves kortól ajánlott. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 2000-5000 Ft.

Nefelejcs Bábszínház: Kippkopp és Tipptopp, szombaton és vasárnap 10:00

Egy szép, napsütéses őszi napon gesztenyefalevélen megérkezik Tipptopp, a gesztenyelány a dimbes – dombos erdőbe. Elindul, hogy búvóhelyet keressen magának. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 3000-6800 Ft.

Nefelejcs Bábszínház: Boribon kirándul, szombaton és vasárnap 10:00

Boribon szamócát keres a réten. Szamóca helyett furcsa dolgokat talál: cipőket, inget, kalapot , és egy igazi jóbarátot. Marék Veronika Boribon és Annipanni, valamint Boribon kirándul könyvei alapján készült vidám, zenés bábelőadás.Jegyvásárlás itt. Jegyár: 3000-6800 Ft.

Bóbita Bábszínház: A lilahajú tündér – szombaton 10:00 – vasárnap 22:00 (ingyenes)

Amina különleges kislány. Szülei, a király és a királyné évek óta várták, hogy gyermekük szülessen, de nagyon meglepődtek, amikor megpillantották a lilahajú, komoly szemű újszülöttet. A királyi család az idők hajnalán a jövőbe tekintés képességét kapta egy világbíró, hatalmas tündértől, és e tudás apáról fiúra száll. A leányutódra más sors vár… Mese szülőkről, gyermekekről és bennünk rejlő erőkről, valahol az idő kanyargós útjain, Czéh Botond 5 éves kisfiú álma nyomán. Itt éritek el. Ingyenes!

Tűzoltó Sam egészestés filmek – m2 gyerekcsatorna, szombaton és vasárnap 18:10

Szombaton a Forgatás Körmöspálcáson című filmet nézhetitek meg 18:10-től, vasárnap 18:10-től pedig a Tűzvész Körmöspálcáson című filmeket nézhetitek meg.

DECEMBER 19., szombat

Adventi PIAC a Rómain – Római parti Piac, szombaton 8:00-13:00 (ingyenes)

Karácsonyi zenék, forralt bor, forró tea, kürtős kalács, mézeskalács, mézeskalács csoda házak, hamburger, sült kolbász, frissen sült rétes, sütik. No meg a finomabbnál finomabb piacos élelmiszerek, szebbnél szebb kézműves termékek. 2020 utolsó előtti piaca lesz most szombaton! Ingyenes!

Táncszínház ON – Duna Művészegyüttes: Hamupipőke, szombaton 11:00 (ingyenes)

A Duna Művészegyüttes az európai népek táncaiból (Skandináviától a Balkánig) merítve hozta létre a gyerekek számára érthető és élvezhető, látványos és derűs, ugyanakkor tanulságos előadását. Elérhető a Nemzeti Táncszníház weboldalán. Ingyenes!

HolddalaNap koncert – felvételről, szombaton 16:00 (ingyenes)

A zenekar koncertje felvételről jelentkezik a Virág Benedek Házból. Eléritek a Budavári Önkormányzat Facebook oldalán. Ingyenes!

Kövér Béla Bábszínház: A kis boszorkány, szombaton 17:00

Nézzetek fel néha az égre, hátha meglátjátok őt egy nap a seprűjén lovagolva, hűséges hollója társaságában. Az előadásra is berepül seprűjén, hogy Te is megismerhesd kalandjait. A bábszínház első saját bemutatója az évadban Otfried Preussler A kis boszorkány-című műve lesz Schneider Jankó művészeti vezető rendezésében. 4 éves kor felett ajánlott. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 1200-3000 Ft.

DECEMBER 20., vasárnap

Vojtina Bábszínház: „Menjünk el a látására!” – vasárnap 10:00 (ingyenes)

„Karácsony havában ünneplőbe öltözve, narancs- és fahéjillattal, s szép énekekkel várjuk a betlehemező vendégeket, ekkor együtt készülünk a Nap fordulójára. Mesélünk a kis Jézus, vagy ahogy népünk a régi időkben mondta, a Fénykrisztus születéséről. A betlehemi templomban megtáncoltatjuk a három pásztort, a gonosz Heródes királyt és megidézzük a napkeleti bölcseket.” Itt éritek el. Ingyenes!

TRIP WebSzínház: Rutkai Bori Banda: Karácsonyi koncert, vasárnap 11:00

Karácsonyra mindannyiunknak kell egy kis varázslat! Ezért megidézik a mesebeli karácsonyt a Hópehelykeringővel, megtáncoltatjuák az egész családot a Csizmacsacsacsával, elrepülhettek Hópapa szánkójával a Karácsonyvárhoz, aminek minden ablaka mögött egy újabb csoda és egy újabb mesedal rejtőzik. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 2200-6000 Ft. Jegyvásárlással a koncert egészen január 20-áig 1 alkalommal lejátszható! Játsszatok velünk december 17-én, csütörtökön éjfélig és nyerjetek jegyet!

Vaskakas Bábszínház: Éneklő betlehem, vasárnap 11:00 (ingyenes)

Az Éneklő Betlehem bábelőadás, mely Jézus születésének történetét meséli el, több mint harminc népdal, egy cimbalom és konyhai eszközök segítségével, egy teafőzés alkalmával. Elérhető itt. Ingyenes!

Barlangból a koncertteremig – A MÁV Szimfonikus Zenekar ifjúsági sorozata – Fb live, vasárnap 11:00 (ingyenes)

Hogyan kezdődhetett az ember és a zene kapcsolata? Hol és hogyan lehetett zenét hallgatni réges-régen az ősidőkben? Kik zenéltek és kik hallgatták? Vajon mi illett és mi nem? Miért változnak a hangszerek? Ingyenes, de támogatást szívesen fogadnak az eseményben megadott számlaszámra.

Harlekin Bábszínház: Motyó király birodalma, vasárnap 11:00- december 23-án 20 óráig (ingyenes)

„Motyó király nem volt jó, de rossz se volt talán. Halomnyi tárgya tornyosulva áll az asztalán, fiókok mélyén száz rekesz sok kincset rejteget, szelence, zsák, doboz mi mindent eltemet!” Elérhető itt. Ingyenes!

Kaláka koncert – Szabad-e bejönni ide betlehemmel? – Élő közvetítés Szigetszentmiklós-Újvárosi Templomból, vasárnap 16:00 (ingyenes)

Az online közvetítés lehetővé teszi, hogy létszámkorlát nélkül, gyülekezeti tagjaink, Szigetszentmiklóson élő családok, de akár más városban élők is bekapcsolódhassanak! Itt éritek el. Ingyenes!

„Karácsonynak szent hetén” a Farkasházi Réka és a Tintanyúl karácsonyi koncertje – Fb live, vasárnap 17:00

A hagyományos karácsonyi koncert idén az otthonaitokba költözik. A koncert december 20-án 17 órakor kezdődik ebben a Facebook eseményben. Aki megvette a jegyét később is elkezdheti nézni vagy, ha nagyon tetszett, akár újra megnézheti. A koncertre a megadott időpont után is lehet jegyet vásárolni. Tehát kerülhet a karácsonyfa alá is. Jegyár: 2990 Ft.

Hangfestett történetek Lackfi Jánossal, szombaton 17:00

A jó meséknek dallama van, az Óbudai Danubia Zenekar pedig arra vállalkozik veletek együtt, hogy ezen a délelőttön Lackfi János legszebb / legviccesebb / legfurább történetei mögé felfessék a hozzá való zenéket. Hozzák az alapokat: egy szimfonikus zenekart, sok-sok hangszert, kódszavakat és jelnyelvet – egy igazi közösségi zenés improvizációt, amiben mindenki zenekari taggá válhat. És még szolfézs sem kell hozzá… egyszóval nem érdemes kihagyni! A koncert megtekinthető az Óbudai Danubia facebook oldalán, vagy a honlapon.

Kövér Béla Bábszínház: Lakjatok mi szívünkben – vasárnap 17:00, elérhető vasárnap 19 óráig

A Szent Család történetét a mai világunk közegében helyezték, hogy mi magunk közvetlen résztvevőivé válhassunk. Talán a különböző típusú bábok, változatos tér és többszólamú énekek játéka megdobogtatja a kicsik és a nagyok szívét egyaránt és segíti a téli ünnepünk csodájának megélését. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 1200-3000 Ft.

Advent Óbudán: Kaláka koncert online – vasárnap 18:00 (ingyenes)

Az Advent Óbudán programsorozatát évek óta a Kaláka koncertje zárja. Így lesz ez idén is, amikor az online térbe várnak benneteket. Itt elérhetőek az előző hetek ünnepi koncertjei is. Ingyenes!

Téli Mesék: online mese-est felnőtteknek, vasárnap 18:00 (ingyenes)

Gyere, és készíts magad az ünnepre, hangolódj mesével, magaddal advent negyedik vasárnapján! Vaskor Gréta, meseterapeuta mesél majd egy bűvös ládáról, egy hegyi boszorkányról, aki épp egy téli éjjelen kopogtat be segítséget kérni, egy ősz szakállú öregemberről, aki hatalmas tölgyfává tud változni, mesélek az ünnep erejéről. Ingyenes!

LIVE Adventi erkély-koncert: Magos együttes – a Hagyományok Háza teraszáról, vasárnap 19:00 (ingyenes)

Ezen a hétvégén a Magos együttes kedves dallamai csendülnek fel. A koncertet élőben közvetítik a Hagyományok Háza Facebook oldalán és YouTube-csatonáján! Ingyenes!

Budapest Bár Karácsonyi koncert a nappalidban – premier, vasárnap 19:00

A Budapest Bár karácsonykor online koncertet ad, egyszerre látogat el minden egyes néző nappalijába, legyen az egy tengerentúli felhőkarcolóban, egy trópusi sziget pálmafája alatt vagy egy szabolcsi faluszéli kis házban. A premiert élőben közvetítik, tehát ugyanúgy, ahogy egy élő koncerten, egyidőben, közönség nélkül zajlik az előadás. A koncert pedig elérhető december 21. és 27. között is, amelyre itt lehet jegyet vásárolni. Jegyár: 3900-10.000 Ft.

A Betlehemi csillag titka: csoda vagy valóság? – online a Svábhegyi Csillagvizsgálóból, vasárnap 20:00-21:00

Mi lehetett vajon a Jézus születését és a karácsony közeledtét jelző híres Betlehemi csillag? Mi késztette a babiloni bölcseket arra, hogy felkerekedjenek, és másfélezer kilométert vándoroljanak egy istállóban fekvő kisgyermekhez? Angyali fénytünemény? Csillagászati jelenség? Különleges együttállás? Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően küldjük el a megadott email címre. Jegyár: 1490 Ft.

Tartsatok velünk a téli szünetben is, legújabb összeállításunkat karácsonytól szilveszterig itt olvashatjátok!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.