Könyves kalandok nem csak felnőtteknek! – ilyen lesz az Olvasás Éjszakája

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Íme 5 jó könyves program szeptember utolsó hétvégéjére, hiszen az Olvasás Éjszakája mellett könyvbemutatók, nyomozás, kézműveskedés, beszélgetések is várnak rátok. Minden program ingyenes!

Interaktív mesedélelőtt és Rumini felolvasás – Bartók Pagony, szombaton 10:00-12:00 és 18:00-20:00

Hillier-Szalay Enikővel kézműveskedhettek, 11 órától interaktív mesejáték lesz, amely az Átszívó porszívó (Most én olvasok!-sorozat) egyik könyvéből készült, illetve megismerkedhettek a PagonyTV-vel is a Bartók Pagonyban. Este 18 órától pedig Berg Judit vár benneteket ugyanitt, hogy bemutassa a Rumini új kötetét.

Tittel Kinga: A Várnegyed titkai – Libri Könyvpalota, Rákóczi út 12., szombaton 15:00

A Mesélő Budapest zsebkönyvsorozat izgalmas kötete bizony nem csak a gyerekeknek mutat újat fővárosunk titkairól. A szerző most személyesen is mesél nekünk Budapestről, írásról, titkokról.

Kicsi Mimi iskolás lesz – Örkény Könyvesbolt, szombaton 16:00

Az Olvasás éjszakája alkalmából a kisebbek egy mesét hallgathatnak meg a szerző, Tamás Zsuzsa előadásában a Kicsi Mimi-sorozat legújabb részéből, a Kicsi Mimi iskolás lesz című kötetből.

Az Év Gyerekkönyve – Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza – Móricz Zsigmond körtér, Bookline Könyvesbolt, szombaton 17:00

Keresztesi József idén júniusban kapta meg a legjobb gyerekkönyv írójának kijáró díjat a Hubby és a Bookline szervezésében. A csücsök és a nagy puding hajsza című könyvéről és gyerekirodalomról Szekeres Nikolettel és Ruff Orsolyával beszélget a szerző.

+1 KÖNYVES PROGRAMOK A HUBBY SZERVEZÉSÉBEN

A PestText fesztivál ideje alatt a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum jóvoltából szeptember 25-től 3 napon keresztül mindennap 17 órától várják az érdeklődő iskolásokat és felnőtteket a PIM Gyereksarokban. A látogatók játékos kvízfeladatok, foglalkozások segítségével ismerkedhetnek meg az Év Gyerekkönyve-díjas művekkel. Pénteken 15 órától A titkos átjáró című program, szombaton 14 órától pedig Dániel András foglalkozása várja a gyerekeket.

További jó programokat a hétvégére itt találtok!


Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, újdonságokat, aktualitásokat hetente egyszer hírlevélben is megkapni,
itt tudtok feliratkozni!