Öleld meg a Dunát! – május 8., 18:30

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

oleld_meg_a_dunat

Holnap elmegyünk, és mi is megöleljük a Dunát! Megöleljük, mert szeretjük. Szeretünk sétálni a partján, hajózni rajta, átkelni felette, a Kopaszi gáttól a Római-partig. Sőt szeretjük Verőcén, Kisorosziban, Nagymaroson, Visegrádon, Surányban és Szentendrén. Gyertek el ti is!

Május 8-án, 18.30-ra várják a résztvevőket az eseményre, ahol nincs más teendője az egybegyűlteknek mint megfogni egymás kezét, ezzel egy láncot alkotva, szimbolikusan megölelni a folyót. Bízunk benne, hogy akciónkkal sikerül az itt lakók szemléletváltását elősegíteni, felhívni a figyelmet, hogy milyen szép a várost átszelő folyó, mi mindent lehet a partján csinálni és milyen élhető, szerethető város is Budapest.

Az eseményt szeretnénk maradandó közösségi élménnyé tenni, üzenetünket pedig még több emberhez eljuttatni, ezért nagyon felkészültünk a Duna ölelés dokumentálására. 6 kameraállásból és egészen különleges helyekről készítünk fotó és videó felvételeket. Ha van csütörtök este egy szabad negyed órád, és még nem készült rólad fotó az Erzsébet híd tetejéről, itt a helyed!

Nincs más dolgod, mint

1. Az eseményre regisztrálni:
http://www.eventbrite.com/e/oleld-meg-a-dunat-tickets-10744327573

2. Május 8-án 18.30-kor a regisztráció során az általad megadott szektorhoz jönni. (A szektor jelöléseket a regisztrációnál megtaláljátok.)

3. Megfogni a melletted álló kezét, és megölelni a Dunát.

TECHNIKAI RÉSZLETEK:

18.30-ra a regisztrációkor megjelölt szektorhoz kell menni. A szektorjelöléseket felfestik, és a helyszínen koordinátorok segítik majd az elhelyezkedést. Őket a vállukon átvetett kék szalagokról fogjátok megismerni, nagyjából 60 méterenként lesz egy-egy segítő.

18.45-kor hajókürt jelzi az ölelés kezdetét, ekkor fogjátok meg a mellettetek álló kezét, és így jön létre az emberlánc. Ezután a négy sarokpontból elindítanak nyolc (jobbra és balra) karlendítéses hullámot, ahogy elért titeket a lendítés továbbítsátok azt, így a lánc szimbolikusan megjeleníti majd a Duna hullámzását, egészen a következő kürtszóig, 18.50-kor. A hajó az Erzsébet híd és a Szabadság híd között lassan halad majd.
Az ölelést követően keressétek fel a koordinátorokat, akik átadják nektek a „Duna-ölelő” kitűzőket.

Amennyiben még nem regisztráltatok, mindenképpen tegyétek meg, hogy láthassák előzetesen a résztvevők számát és az eloszlást.

Szektorok:
A hidakon a korlát mellett halad majd a felfestés, a Szabadság híd bal és az Erzsébet híd jobb oldalán (a budai partról nézve). A pesti oldalon, a rakpart szintjén, a hidak lábától jelöljük ki a szektorokat, míg a budai oldalon a járda és bicikli út szintjén állunk majd. Három sarokponton a szintkülönbséget szalaggal kötjük át, a Szabadság híd budai hídfőjénél teljesen zár majd az emberlánc, ez lesz a Mindspace bázisa, illetve a sajtópont is.

Fotó: Danube Flow