Öko játszóteret adtak át a XIII. kerületi Gyöngyösi sétányon

A XIII. kerületi Gyöngyösi sétányon kialakított öko szemléletű játszótéren a természetes anyaghasználatra, a környezeti nevelésre is törekedtek. Kicsiknek és nagyoknak is egyaránt találunk játékokat és a felnőttek is kellemesen érezhetik magukat.

A játszótér tervezésénél fontos szempont volt a természetközeliség, a természetes anyagok használata és az öko személet oktatása is, hiszen információs táblákon olvashatunk a megújuló energiaforrások hasznosságáról is.

Van itt picike mezítlábas ösvény, ahol a talpunkat tornáztathatjuk, nagy farönk, amin átkelhetünk, mini markolók és egyéb homokozós játékok. Vízi játékelemeket, mini malmot is találunk, ahol remekül lehet sarazni.

A nagyobbaknak való játékelemek pedig a játszótér másik sarkában kaptak helyet, ahol találunk mászófalat és rönk mászókát is.

A szülők is kényelmesen leülhetnek a padokra vagy a lépcsőzetesen elhelyezkedő dombra, kipróbálhatják a függőágyat, és még telefonjukat is feltölthetik napelemek segítségével.

A fákon madáretetőket is találunk, illetve rovarhotelt is készítettek.

FONTOS TUDNIVALÓK

A környéken fizetős a parkolás. A játszótér a Gyöngyösi sétányon található. A játszótéren nincs mosdó, de mellette van cukrászda, étterem is.

Fotók: Minimatiné