Nyuszis könyvek húsvétra kicsiknek, ovisoknak és kisiskolásoknak

Ha húsvét, akkor szuper ajándék 1-1 nyuszis témájú könyv. Ezúttal a kicsiknek, óvodásoknak és kisiskolásoknak gyűjtöttük össze kedvenceinket a 2024-es újdonságoktól kezdve a klasszikus mesékig.

Könyvek húsvétra piciknek

 

Axel Scheffler: Pipp és Polli – Pipp és Polli nagy szótára (Pagony)

Ismerd meg Pipp és Polli világát – kísérd el őket a játszótérre, a tengerpartra, a boltba, és persze az otthonukba! Tíz óriási rajzon böngészheted a száz meg száz apróságot – ráadásul mindennek magyarul és angolul is elolvashatod a nevét. Ha pedig bekukucskálsz a kis ablakok mögé, még több érdekességgel találkozhatsz. A könyvben tíz színes, képpel jelölt fülecske segíti a tájékozódást. 0-3 éveseknek ajánlott, de akár kisiskolás korig is tanulhatók belőle angolul a szavak.

 

Pásztohy Panka: Ki lakik a tojásban? (Pagony)

Ki lakik a tojásban? Gondoltad volna, hogy nemcsak kiscsibe, de teknős vagy akár kacsacsőrű emlős is lehet? Sőt, az is kiderülhet, hogy az egyik tojásban valami egész más lapul…1-3 éveseknek.

 

Pöttöm játék (Móra Kiadó)

A hason fekvés is móka ezzel a kontrasztos képekkel teli, kihajtható babakönyvvel, amelyet a legkisebbeknek ajánlunk. 0-2 éveseknek.

 

Babakönyvtár – Húsvét (Móra Kiadó)

Kukucskálós könyv strapabíró, kihajtható fülekkel, amellyel gyakorolhatjátok az új szavakat, nagyobbakkal beszélgethettek is a képekről. 0-3 éveseknek.

 

Kisnyuszi sorozat (Pagony)

A sorozatban eddig 4 kötet jelent meg. Kisnyuszi fürödni megy, megüti magát, aludni megy. Interaktív keményfedelű kicsi kézbe való könyvek a legkisebbeknek. Nálunk nagy sikert aratott. 1 éves kortól.

 

A kisvakond és a nyuszi (Móra Kiadó)

Igazi klasszikus, keményfedeles kisvakond könyv. A lepkével fogócskázó, bújócskázó kisnyuszi, lemaradva családjától eltévedt az erdőben, de a kisegér, a süni és kisvakond segítségére siet. 1 éves kortól.

 

Ujjbábos lapozó – Kisnyuszi (Kolibri Kiadó)

Hogyan telik Kisnyuszi napja? Nem is gondolnánk, milyen sok tennivalója van: ennivalót keresni, madárkával barátkozni, testvérekkel játszani és mindeközben jó sokat ugrabugrálni. Persze egy ügyes Kisnyuszinak ez semmi! Kisnyuszi kalandjait rögtön el is játszhatjuk a könyvben található ujjbáb segítségével. 1 éves kortól.

 

Hol a kisnyuszi? (Móra Kiadó)

Eredj Eredj a kis nyuszi nyomába! Útközben sok-sok állattal találkozhatsz, de vigyázz, el ne tévedj! 2-3 éveseknek kihajtható kis fülecskékkel.

 

Kukucs Könyvek: Hurrá, húsvét és Merre vagy, mama? (Manó Könyvek)

Kisnyuszi sok húsvéti tojást készített a barátainak. Told el a kis ablakokat, és meglátod, kinek ajándékozta őket. Két kiskacsa útra kel, hogy megkeressék a mamájukat. Útközben sok másik állattal is találkoznak. Told el a kis ablakokat, és meglátod, kivel! 1 éves kortól.

 

A húsvéti nyuszi ajándéka (Scolar) – átmenetileg nem kapható

Szórakoztató játszós könyv kihajtható ablakai mögött számos felfedeznivaló rejtőzik a legkisebbek számára. 1,5-2 éveseknek ajánlott.

 

Julia Donaldson: Nyuszi álmos (Pagony)

Nyuszi rettentően álmos, de sehol nem talál egy helyet, ahol nyugodtan pihenhetne. Vajon ki nem hagyja aludni? Nyitogasd az ablakokat, és te is megtudod! 1-3 éveseknek ajánlott.

 

Marék Veronika: Boribon tojást fest (Pagony)

A legújabb Boribon könyvben a húsvéti locsolás kerül a középpontba. De vajon a cicának akad-e locsolója és milyen tojás ajándékoz Boribonnak? 2 éves kortól.

 

Bing – A magas csúszda – Olvass mesét Binggel! (Móra Fun)

Nem kifejezetten húsvéti történeti, de Bing nyuszit és barátait nagyon szeretik a kisebb gyerekek. Hiszen Bingre is még annyi felfedezni való vár a játszótéren, de vajon le mer csúszni az óriás csúszdán? 2 éves kortól. A teljes BING sorozat itt elérhető!

 

Bing – Hová lett Hoppity? – Olvass mesét Binggel! (Móra Fun)

Ebben a történetben pedig eltűnik Hoppity, Bing kedvenc játéka és alvókája a parkban. 2 éves kortól.

 

Nyúl Péter – Első lapozóim (Manó Könyvek)

Négy kis lapozó egy dobozban a Nyúl Péter és barátaiból jól ismert illusztrációkkal a legkisebbeknek. Színek, számok, állatok és ellentétek. 2 éves kortól.

 

Nemes Nagy Ágnes: Nyúlanyó húsvétja (Móra Kiadó)

Klasszikusok lapozón Reich Károly illusztrációival. „Mondja Évi: „Jaj, a bárkán elment már a nyúl, a bárány, de a tojás, nagy halom, itt maradt az asztalon, kidíszítve teli tállal, tulipiros tulipánnal.” 0-3 éveseknek.

 

Könyvek húsvétra ovisoknak

Hans-Christian Schmidt: 10 kicsi nyuszi (Manó Könyvek)

A nyúlpajtik oldalról oldalra töltik meg a mesét, míg végül tízen serénykednek a húsvéti tojások díszítésén, hogy legyen mit elrejteni az ünnep napján! Játssz, mókázz, számolj velük! 2-5 éveseknek.

 

Hibiszkusz nyuszi és a nagy húsvéti pötty-özön (Scolar)

Új kaland a már jól ismert Hibiszkusz nyuszival és barátaival! Itt a húsvét, és Hibiszkusz nyuszinak még meg kell festenie a hímes tojásokat. A barátai, Maxi egér és Medve Ricsi segítenek neki. Ajaj, ez bizony irtó pepecs munka, nekik pedig alig maradt idejük! Maxinak támad egy ötlete… vajon beválik? Mókás mese még mókásabb képekkel! 3-6 éveseknek.

 

Keress, találj, mesélj! Vidám húsvét (Scolar Kiadó) – átmenetileg nem kapható

Nagy kedvencünk ez a sorozat! A képeskönyvből kiderül, hogyan telnek a húsvéti ünnepek a Tapsifüles családnál. A gyerekek megtudhatják, hogyan készülődnek az ünnepre Nyúlföldön, hová rejtik a nyuszik a tojásokat, és hogyan ünnepelnek együtt barátaikkal, az erdő többi lakójával. 3 éves kortól.

 

A nyúl, aki senkitől sem félt (Móra Kiadó)

Mihail Pjackovszkij mesehősei – akárcsak az oktondi Torzsarágó – kedves, jóravaló állatok, akik sok mindent tanulnak meg a maguk vagy mások kárán. Hápisápit, a piszkos kiskacsát, Csahost, az éneklő kutyát, vagy a hiú pávát Vlagyimir Szutyejev rajzolta le sok-sok évvel ezelőtt. A sün, akit meg lehetett simogatni című kötet ismert meséi közül most jó néhány új köntösben jelenik meg a legkisebbek örömére. 3 éves kortól.

 

Yannick Lefrançois: Tavaszi nyúl papírszínházi mese (Csimota)

Tavaszi Nyúl úr túl sokáig aludt, hagyta, hogy a tél eltörölje a színeket, ezért most színesre kell festenie a világot. Kétnyelvű (magyar–angol) papírszínház-mese 4 éves kortól.

 

A három nyúl (Móra Kiadó)

Egy klasszikus mese, amelyen generációk nőttek fel Reich Károly illusztrációival jelent meg.

 

Beatrix Potter: Nyúl Péter és barátai (Manó Könyvek)

Ez a különleges könyv egyetlen vaskos és gyönyörű kötetben adja át az olvasóknak Beatrix Potter huszonhárom meséjét és versét, melyek mind Nyúl Péter világában játszódnak. Ez az első magyarul is megjelenő teljes kiadás, amely tartalmazza az összes eredeti, színes és fekete-fehér illusztrációt, illetve a szerző minden meséjét, versét Szabó T. Anna és Dragomán György fordításában. A könyv tartalmaz még négy olyan mesét is, amelyek nem jelentek meg a szerző életében, de megmutatják elbeszélői és rajzolói tehetségét.

 

Húsvéti mese (Scolar Kid) – átmenetileg nem elérhető

A hazai szokások, jeles napok, különleges hagyományok megismertetése a gyerekekkel igen fontos feladat – Takács Viktória gyönyörűen illusztrált története e vállalás jegyében született meg. Szuper kis sorozat, amelyből már több részt olvastunk. Ebben a kötetben természetesen a húsvéti ünnepeket megelőző nagyhét és a húsvét hagyományos eseményei kerültek bele. 3-6 éveseknek.

 

Magnus Weightman: Hová tűnt Totyi? – Böngéssz és utazz! (Móra)

Nyuszmusz elvesztette a gumikacsáját. Ezért hát a testvéreivel együtt hajóra száll és útnak ered a folyón, hogy megtalálják Totyit. Tarts velük a hegy tetejéről egészen ki a nyílt tengerre! Útközben rengeteg kaland vár. Vajon hová sietnek olyan sebesen a Motoros Malacok? Mi akadt Bárány Betti horgára?

Itt szalad a nyulacska (Móra Kiadó)

Az örökzöld versikék mindig jókedvre derítik a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Mester Kata illusztráció pedig igazán szerethetővé teszik ezt a nyuszikkal teli világot. 3-6 éveseknek.

 

Nyuszi, tojás, húsvétolás böngésző (Scolar)

Nyuszi Gyusziéknál vidáman telik a húsvéti készülődés, tojásfestés. De ki is festi a hímes tojást? Hát, a nyuszi, ugyan, ki más? Vagy van még ott másvalaki? Lapozz, és megtudod, hogy ki! E bájos, verses húsvéti böngészőben számos kacagtató részletet rejtettünk el az egész család örömére. 3 éves kortól.

 

A nagy tojásvadászat (Manó Könyvek) – átmenetileg elfogyott

Itt a húsvét! A nyuszik piknikezni készülnek. Mindenki tojást kap ajándékba. Péter azonban véletlenül felborítja a kosarat. Vajon megtalálja-e az összes tojást, mielőtt elkezdődik a lakoma? Segíts Péternek a keresésben. Less be a papírfülecskék alá! 3 éves kortól.

 

A pösze nyuszi és más történetek – Tapsolj! Ugrálj! Kiabálj! (Móra Kiadó)

A mulatságos történetek alatt ugrálhatsz, tapsolhatsz, szaladgálhatsz, sőt, még kiabálhatsz is, de csak akkor, amikor elhangzanak a feladatokra buzdító szavak. Keltsd életre a pösze nyuszi, a civakodó medvebocsok vagy a két hazudós kisegér történetét! Óvodásoknak ajánlott.

 

Andreas König: Hibiszkusz nyuszi és a nagy réparablás (Scolar Kid)

Mese Hibiszkusz nyusziról, a barátairól és az ellopott répákról. Hibiszkusz nyuszi iszonyúan mérges, mert valaki ellopta a répáit. Szerencsére a tolvaj lábnyomai jól kivehetők, így Hibiszkusz vadul követni kezdi a nyomokat annak reményében, hogy így rálel a tettesre. Ám amire a nyomozás eredményeként bukkan, sokkalta jobb még egy nagy csomag répánál is…Izgalmas történet kis detektívek számára, akik élnek-halnak a titkok megfejtéséért. 3-7 éveseknek.

 

Misu mindenre kíváncsi (Pagony)

Misu, a főszereplő kisnyuszi olyan, mint minden kisgyerek – okos, kíváncsi, örökmozgó, néha akaratos és makacs. Nincs kedve cipőt húzni vagy szépen enni, nem akar lefeküdni, vigyázni a kistestvérére, legszívesebben egész nap tévézne. De imád az unokatestvérénél matracon aludni, az oviban a többiekkel játszani, kettesben kalandozni a papájával vagy társasozni. Az egy-két oldalas rövid történetek segítenek ráismerni a mindennapok nehézségeire és örömeire – gyerekeknek és szülőknek egyaránt! 2-5 éveseknek.

 

Hayley Scott: Tappancsék új otthona (Teknős Könyvek)

Bogi egyáltalán nem örül, amikor az anyukájával vidékre költöznek. Hiába szép az új ház meg a kert, a kislány fél, hogy nem talál barátokat. Csak akkor vidul fel, amikor a nagymamája különleges ajándékkal lepi meg: egy gyönyörű bögreházzal, amiben négy nyuszi él. A Tappancs család. Boginak nagyon tetszik a játék, de a költözéskor véletlenül elveszíti a nyuszipapát! Szerencsére nem csak ő kezdi keresni Tappancs Rudit, hanem a felesége és a két kicsinye is. Mert Bogi nyuszijainak van egy titka: amikor a kislány nem figyel oda, életre kelnek…5-8 éveseknek.

 

Corinne Giampaglia: Ella és a tavaszi szél (Manó Könyvek)

Egymást követik az évszakok, és a vidéket betölti a faleveleken doboló esőcseppek hangja. Ella és Erik türelmetlenül várja a tavaszt, amikor majd eső helyett szirmok hullanak az erdő közepén álló ősöreg almafáról, a kikelet titkának őrzőjéről. A két testvér a szél nyomába eredve bejárja az erdőt, és egy kis nyúl vezetésével a tavasz keresésére indul…5 éves kortól.

 

Kirsi Kunnas: Nyakigláb nyuszi bukfencei (Móra)

A humoros verses mese 1979-ben jelent meg először, és azóta gyermekirodalmi klasszikussá vált. A történet hőse a játékos kedvű Nyuszi, akit a Varázsló bűvöl elő a kalapjából. Nyuszinak fogalma sincs, mire való a füle, a szeme, az orra és a szája, vándorútra indul hát, hogy kiderítse. Bejárja az erdőt, kalandjai során még farkasháton is lovagol. 3 éves kortól.

 

Könyvek húsvétra iskolásoknak

Chris Saunders: Kívánságok (Scolar)

Megható történet a kedvességről, az együttérzésről, a szeretet és a barátság varázsáról. Csatlakozz Nyuszóhoz varázslatos útján, amely során arra keresi a választ, mire használhatná fel a kívánságait! 7-10 éveseknek.

 

Bori és a húsvéti nyúl – Barátnőm, Bori füzetek (Manó Könyvek)

Bori tulajdonképpen már nem hisz a húsvéti nyúlban. Mégis furcsa, hogy éppen Húsvét előtt ugrál át egy nyuszi a kertjükön. De Bori hamar megfelejtkezik róla, mert nagyon lefoglalja a tojásfestés. Végül eljön a Húsvét – és Borinak meg kell mentenie a húsvéti nyuszit… Kisiskolás kortól.

 

Lackfi János: Igaz mese a húsvétról (Cerkabella)

Ugyan nem nyuszis, de húsvétról szóló történet. Hogyan élt, mivel foglalkozott Isten fia az emberek között – és mi történt vele húsvétkor? Lackfi János szívmelengető meséje a szeretet erejéről és a reményről szól. Horváth Ildi meghitten kedves illusztrációival kiegészülve örök ismerős és egyidejűleg abszolút újszerű lesz a sokszor hallott rege, a legkisebbek és a legnagyobbak is örömet lelnek benne. 5-8 éveseknek.

 

Stepanovic Predrag: Nyulacska huszonöt meséje (Móra)

Lázár Ervin egyetlen műfordítása igazán mesés irodalmi csemege. A huszonöt rövid, hol humoros, hol izgalmas vagy épp megható történet főszereplője, Nyulacska mindannyiunk számára ismerős lehet. Születése pillanatától kezdve olyan kalandokba keveredik ugyanis, amelyek bármilyen kölyökkel megeshetnek, akár embergyerek, akár kisnyuszi az illető. 6 éves kortól.

+1

Beatrix Potter színezője (Manó Könyvek)

Nemcsak az iskolásoknak, hanem felnőtteknek is ajánljuk ezt a csodaszép tavaszi színezőt. 45 aprólékos kép vár arra, hogy színes ceruzát ragadjatok és életre keltsétek a történeteket. 10 éves kortól.

 

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!