Nyári táborokkal vár a Bartók és a Zuglói Pagony

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hamarosan itt a nyár, és nem lehet elég korán elkezdeni a nyári programok szervezésést! Idén nyáron a Bartók Pagonyban és a Zuglói Pagonyban táborozhatnak a gyerekek, ahol különféle érdekes és izgalmas tematikus táborokkal várják őket, hogy élményekben gazdag, feledhetetlen napokat töltsenek. Találkozhatnak Ruminivel, sakkozhatnak, lehet filmet forgatni…

Mindkét Pagony táborba reggel 9-re kell érkezni, a gyerekekért 16.30-ra kell jönni. A tábor ára tartalmazza a napi 3 étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna) is. A jelentkezéshez látogass el a boltok facebook oldalára, vagy kattints ide: https://www.pagony.hu/egyeni-tabor-foglalas Érdeklődés: tabor@pagony.hu

BARTÓK PAGONY (1114 Budapest, Bartók Béla út 5.)

Június 27. – július 1. és augusztus 1-5.: Graffaló tábor (6-9 éveseknek) – Julia Donaldson mesehősök nyomában

Gyere és csöppenj bele újra Julia Donaldson a vicces történeteibe, kalandozzunk a kvirtek és a kvartok, vagy az öt csúfság világában, nyomába eredünk jószívű óriásoknak, félelmetes graffalóknak, nagyotmondó kishalaknak. Verselünk, utcazenélünk, kalandozunk a környéken és persze sokat-sokat mókázunk majd!
Táborvezetők: Nemes-Jakab Éva (magyar tanár) és Nemes Janó (zenész), két lelkes Julia Donaldson-Axel Scheffler-(újra)olvasó
Ár: 45.000 Ft (10% testvérkedvezmény)

Június 27. – július 1. Mesés zenebirodalom (6-12 éveseknek)

A zene a legtöbb ember életének fontos része, de vajon hogyan befolyásolja a zene a hangulatunkat? Milyen színeket társítunk hozzájuk? Hogy nézne ki egy hangszer inspirálta épület? Hogyan elevenedik meg egy történet a zene által, s milyen színpadképet alkotnánk hozzá? Ezt derítjük ki a tábor hetében Tarr Ferenc kötetével, miközben Harmóniában, a zenék birodalmában végigjárjuk mind a négy tartományt – Folkiát, Imprót, Poppiát és Klasszikát. Kalandos utunk során megismerünk számtalan hangszert, stílust, zenészt, miközben festünk, vágunk és zenélünk.
Táborvezetők: Varga Kitti (gyerekirodalmár, művészeti nevelő) és Vilmos Eszter (irodalmár)
Ár: 45.000 Ft (testvérkedvezménnyel 41.000 Ft)
Jelentkezés és részletek: https://forms.gle/tDoUqHJ7noExfuRn7

Július 4-8. Sakk tábor (5-10 éveseknek)

Várunk minden sakkozni vágyó 5-10 éves gyermeket, akár teljesen kezdő szinttől. A táborban tudásuknak megfelelően délelőtt tematikus foglalkozások keretében gyakorolhatják a sakkozást és ezen felül még több logikai és fejlesztő játékot is előveszünk majd. A tanulásban segítségünkre lesznek a mesék, és kreatív játékos feladatok, hogy élmény szinten sajátíthassák el a nehezebb logikai feladatokat. Délután pedig teret engedünk a szabad játéknak és a pihentető mozgásnak.
A tábor vezetői: Fehér Zsuzsi (sakkoktató) és Petényi Sári
Ár: 45.000 Ft (10% testvérkedvezmény)

Július 4-8. Pszichodráma félnapos tábor 9.00-13.00 (ovisoknak és iskolába készülőknek) és 14.00-18.00 (2004-2006-os születésűek, 16-18 éveseknek)

„A gyerekpszichodráma táborban elsődleges céljaink között szerepel a prevenció, az önismeret, az elakadások mintázatának feltérképezése, az énerő fejlesztése, a szociális készségek és a szükségletek felmérése. A résztvevők megérezhetik határaikat, felfedezhetik saját kincseiket és legyőzhetik akadályaikat. A szülőkkel együttműködve, konzultálva válik teljes egésszé a folyamat. A tábor előtt az anamnézis felvétel írásban történik, ezen a módon tűzhetik ki a szülők a folyamat célját is. A tábor végén személyesen vagy online jelzünk vissza, így a szülőknek lehetőségük nyílik feltenni kérdéseiket, amire a táborban tapasztaltak alapján választ is keresünk és javaslatot teszünk a jövőbeni lehetőségekről is.”
A gyerekpszichodrámáról bővebben: http://piroskakao.blogspot.com/p/hetente.html
Ár: 45.000 Ft

Július 11-15. Lego tábor (5-11 éveseknek)

Hétfőtől péntekig 5 napon keresztül a legózás körül forog minden. Járművek világa, Állatok és élőhelyeik, Növényvilág, Épületek, Egyen kockák (kék, piros-fehér-zöld), Mixels építés, Város építés, Szabadtér, mesék/filmek, nonfiguratív, építési technikák, Dotsos építés. Jármű irányítás, ninjago versenyek, chima pálya, építőkönyvek, legós társasok, legós dekorációk, ügyességi feladatok, versenypálya, rajzoló, legós filmek, legós fotózás. Minden nap egy kis játszótéri kinti mozgás a Gellért hegyen.
Táborvezető: Iberpaker Péter
Ár: 45.000 Ft (10% testvérkedvezmény) Minden résztvevő 3000 Ft értékű legós ajándékot kap, ami kapcsolódik az építésekhez.

Július 11-15. Meselabirintus (6-12 éveseknek)

Voltál már úgy, hogy te csak egy tejért mentél le a boltba, erre űrlények raboltak el, kalózok üldöztek, de megmentett egy hőlégballonos sztegoszaurusz, ám feldühítettetek egy vulkán istent, így a menekülés során a vámpírok városában kötöttetek ki? Huh. S mindezt még reggeli előtt! A hét során bizony ehhez hasonló helyzetekben lesz részünk, miközben Neil Gaiman Szerencsére a tej c. kötetét olvassuk, elkészítjük saját animációnkat kalandjainkról.
Táborvezetők: Varga Kitti (gyerekirodalmár, művészeti nevelő) és Kardos Eszter (animáció tervező)
Ár: 45.000 Ft (testvérkedvezménnyel 41.000 Ft)
Jelentkezés és részletek: https://forms.gle/u9Jydyx4frkhLm1G6

Július 18-22. FILMES NYÁRI TÁBOR a Bartók Pagonyban 9-12 és 13-16 éveseknek

Forgass filmet! Próbáld ki magad, mint rendező, színész, operatőr vagy vágó. A Gyerekfilm Akadémia / Filmjátszó nyári táborában közös kisfilmet, zenés klipeket, tematikus videókat forgatnak a gyerekek. A táborban minden nap más témában, más helyszínen forgatunk a gyerekek által kitalált forgatókönyvek alapján. A tábort fiatal filmes szakemberek vezetik, mint Ascher Károly, Szövényi-Lux Balázs, Lakos Nóra, Somogyi György, Füredi Marcell. A tábor utolsó napján premier! A szülőknek, barátoknak levetítjük az elkészült alkotásokat, amelyeket később bármikor visszanézhettek a filmjátszó youtube csatornáján is.
Jelentkezés: https://www.gyerekfilmakademia.hu/esemenyek/filmes-nyari-tabor-a-bartok-pagonyban-9-12-es-13-16-eveseknek/ Bővebb információ: info@gyerekfilmakademia.hu
Ár: 48.000 Ft

Július 25-29. Rumini tábor (6-10 éveseknek)

Ha már olvastad a csibész kisegér kalandos történeteit vagy ha még csak most ismerkednél vele, szeretsz festeni, kézműveskedni, társasozni, térkép segítségével elrejtett kincseket megkeresni és még nagyon sok izgalmas játékot, fejtörőt kipróbálni, akkor ez a tábor neked szól. Kalandra fel!
Táborvezetők: Syposs Judit és Stenczer Leonóra
Ár: 45.000 Ft (10% testvérkedvezmény)

Augusztus 1-5. Graffaló tábor (6-9 éveseknek) – Julia Donaldson mesehősök nyomában

Gyere és csöppenj bele újra Julia Donaldson a vicces történeteibe, kalandozzunk a kvirtek és a kvartok, vagy az öt csúfság világában, nyomába eredünk jószívű óriásoknak, félelmetes graffalóknak, nagyotmondó kishalaknak. Verselünk, utcazenélünk, kalandozunk a környéken és persze sokat-sokat mókázunk majd!
Táborvezetők: Nemes-Jakab Éva (magyartanár) és Nemes Janó (zenész), két lelkes Julia Donaldson-Axel Scheffler-(újra)olvasó
Ár: 45.000 Ft (10% testvérkedvezmény)

Augusztus 1-5. Pszichodráma félnapos tábor 9.00-13.00 (2014-2016-os születésűeknek)

„A gyerekpszichodráma táborban elsődleges céljaink között szerepel a prevenció, az önismeret, az elakadások mintázatának feltérképezése, az énerő fejlesztése, a szociális készségek és a szükségletek felmérése. A résztvevők megérezhetik határaikat, felfedezhetik saját kincseiket és legyőzhetik akadályaikat.”
A gyerekpszichodrámáról bővebben: http://piroskakao.blogspot.com/p/hetente.html
Kisebbeknek: Beöltözős, meseírós, rajzolós, együtt játszós terápiás tábor gyerekeknek.
Nagyobbaknak: Nem találod a helyed? Sokszor hallod, hogy nem érzed, hogy hol a határ? Szeretnél egy csapathoz tartozni? Kérdéseid vannak,amiket megkérdeznél? Nem mered elmondani ami szívedet nyomja? Nem vagy elégedett magaddal? Gyere és játszd ki magadból!
Ár: 45.000 Ft

Augusztus 8-12. Lego tábor (5-11 éveseknek)

Hétfőtől péntekig 5 napon keresztül a legózás körül forog minden. Járművek világa, Állatok és élőhelyeik, Növényvilág, Épületek, Egyen kockák (kék, piros-fehér-zöld), Mixels építés, Város építés, Szabadtér, mesék/filmek, nonfiguratív, építési technikák, Dotsos építés. Jármű irányítás, ninjago versenyek, chima pálya, építőkönyvek, legós társasok, legós dekorációk, ügyességi feladatok, versenypálya, rajzoló, legós filmek, legós fotózás. Minden nap egy kis játszótéri kinti mozgás a Gellért hegyen. Minden résztvevő 3000 Ft értékű legós ajándékot kap, ami kapcsolódik az építésekhez.
Táborvezető: Iberpaker Péter
Ár: 45.000 Ft (10% testvérkedvezmény)

Augusztus 15-19. FILMES NYÁRI TÁBOR 9-12 és 13-16 éveseknek

Forgass filmet! Próbáld ki magad, mint rendező, színész, operatőr vagy vágó. A Gyerekfilm Akadémia / Filmjátszó nyári táborában közös kisfilmet, zenés klipeket, tematikus videókat forgatnak a gyerekek. A táborban minden nap más témában, más helyszínen forgatunk a gyerekek által kitalált forgatókönyvek alapján. A tábort fiatal filmes szakemberek vezetik, mint Ascher Károly, Szövényi-Lux Balázs, Lakos Nóra, Somogyi György, Füredi Marcell.
A tábor utolsó napján premier! A szülőknek, barátoknak levetítjük az elkészült alkotásokat, amelyeket később bármikor visszanézhettek a filmjátszó youtube csatornáján is.
Bővebb információ: info@gyerekfilmakademia.hu
Ár: 48.000 Ft

Augusztus 22-26. Rumini tábor (6-10 éveseknek)

Ha már olvastad a csibész kisegér kalandos történeteit vagy ha még csak most ismerkednél vele, szeretsz festeni, kézműveskedni, társasozni, térkép segítségével elrejtett kincseket megkeresni és még nagyon sok izgalmas játékot, fejtörőt kipróbálni, akkor ez a tábor neked szól. Kalandra fel! Gyertek, gyertek!
Táborvezetők: Syposs Judit és Stenczer Leonóra
Ár: 45.000 Ft (10% testvérkedvezmény)

ZUGLÓI PAGONY (1145 Bp., Erzsébet királyné útja 20.)

Június 20-24. Kis feltalálók – 6-12 éveseknek

A világ a feje tetejére állt, így hát úgy döntöttünk, idei táborunkat is a feje tetejére állítjuk. Az elmúlt év történéseiből azt a következtetést vontuk le, hogy minden váratlan helyzetre fel kell készülni. Ezért táborunkban egy profi feltalálókból álló csapatot szeretnénk összehozni, akik napról-napra új kihívásokkal szembesülnek, amire egyedi megoldást nyújtó találmányok megalkotásával fognak válaszolni: legyen szó az természetvédelemről vagy űrutazásról. A csapat a hét minden napján más és más eszközöket és alapanyagokat használ majd a tervezéshez, rajzoláshoz, festéshez, építéshez, egyszóval világmegváltó terveik megvalósításához.
Táborvezető: Varga Kitti (gyerekirodalmár, művészeti nevelő)
Ár: 45.000 Ft (testvérkedvezménnyel 41.000 Ft)
Jelentkezés és részletek: https://forms.gle/XYCrB33NrSUcXrFW7

Július 18.-22. Kis Tudósok Természettudományi Tábora – Kísérletezzünk a testünkkel! (Zoom Műhely – Voloncs Kata)

Testem, testem mond meg nékem, hol a májam, hol a lépem. Merre dobog a szívem, hány csont mozgat engem? Ne maradj ki a mókából, csald el egy jó pajtásod. Meglessük az ujjlenyomatunkat, mikroszkóp alatt összehasonlítjuk a hajszálainkat. A tábor alatt a gyerekek jobban megismerkedhetnek a testünkkel, kívülről és belülről is. Játékos formában, rengeteg kreatív foglalkozással segítjük a gyerekekhez közelebb hozni a biológiát.
Táborvezetők: Voloncs Kata – pedagógus, művészetterapeuta és Fűzesi Borbála – környezetszakos tanító
Tábor díja: 43.000Ft (testvérkedvezmény 10%)
Jelentkezés: zoommuhely@gmail.com

Augusztus 8-12. Kaland-mese-német tábor 7-12 éveseknek

Lehet, hogy felfedezünk együtt egy új szigetet? Fényt derítünk egy bűvös kert titkára? Vagy épp kiszabadítunk valakit és közben megismerjük a szupererőnket? Egy biztos: ebben a táborban senki nem fog unatkozni. Észrevétlenül, játékok, interaktív feladatok és izgalmas sztorik segítségével ismerkedünk a német nyelvvel. Azokat az alsósokat várjuk a táborba, akik még nem, vagy alig ismerik a nyelvet. A tábor minimum 6 fő jelentkezése esetén lesz megtartva.
Táborvezető: Viola Beáta (némettanár)
Ár: 45.000 Ft (10% testvérkedvezmény)

Augusztus 15-19. Divattükör (Zuglói Pagony) – 9-14 éveseknek

Tudod mivel sminkeltek az ókorban? Hogy mit üzentek az egyes színekkel? Hogy kik diktálták a divatot az elmúlt 2000 évben? Hogy hogyan jutottunk el a divatillusztrációktól a divatfotókig? Hogyan jelenik meg az öltözködésünkben a képzőművészet és a természet? A tábor ideje alatt a divatot mint művészeti ágat vizsgáljuk, miközben megismerkedünk az egyes korok kiegészítőivel, s elkészítjük saját alkotásainkat, amely lehet egy ruha, kiegészítő, de akár műtárgy is.
Táborvezető: Varga Kitti (gyerekirodalmár, művészeti nevelő)
Ár: 45.000 Ft (testvérkedvezménnyel 41.000 Ft)
Jelentkezés és részletek: https://forms.gle/ptYLLQyTbY1rypAp7

Augusztus 22-26. Műkincsrablók nyomában 2. 6-12 éveseknek

Előző táborunkban elkaptuk José Los Rablost, a híres műkincsrablót, nyomozásunk során pedig számtalan híres festménnyel találkoztunk. Idén itt folytatjuk a táborunkat: kihallgatása során megismerjük élete történetét, motivációját, a művészetek iránti szenvedélyes rajongását. Minden nap életének, kalandjainak új fejezetével ismerkedhetünk meg, miközben ezúttal kortárs művészekkel ismerkedünk az alkotáson keresztül, a művészek általa használt technikában mi is kipróbáljuk magunkat.
Táborvezető: Varga Kitti (gyerekirodalmár, művészeti nevelő)
Ár: 45.000 Ft (testvérkedvezménnyel 41.000 Ft)
Jelentkezés és részletek: https://forms.gle/1K6XtQRJo6hmBs396

Forrás: Pagony