Nyári táborok 2023 – 2. rész

Természetközeli és művészeti táboros nyári válogatásunk után íme a következő rész, csupa múzeumi kalanddal és alkotással.

Nyári táborok a Ráth-villában és a Nagytétényi Kastélyban

Ráth György-villában ezen a nyáron nyomozós alkotótábor, művészeti és médiatábor is vár rátok. Részletek itt.
Korosztály:
általános iskolások számára
Időpont: 2023. júniusban és júliusban

Manzart Rajziskola táborok Újpesten és a Belvárosban

A Manzart Rajziskola 18 éve szervez nyári táborokat. A táborok remek lehetőséget nyújtanak szárnypróbálgatásra a művészet és kreativitás területén. Az első kapu lehet egy varázslatos terület felé, ami a későbbiekben évekre vagy akár egy életre meghatározóvá válhat. Sokan „használják” arra a táborokban gyűjtött tapasztalatot, hogy könnyebb legyen a döntés, akarnak-e esetleg ezzel a területtel komolyabban is foglalkozni. Részletek itt.
Korosztály: többféle korosztály, felnőtteknek is
Időpont: több időpontban

Táborok a Néprajzi Múzeumban

Tárgyba zárt titkok – tematikus gyerektáborral készül 2 turnusban a Néprajzi Múzeum. Egy félelmet nem ismerő felfedező csapat tagjává válhatnak a gyerekek a Néprajzi Múzeum új épületének hatalmas tereiben. Nyomozhatnak és alkothatnak, zenélhetnek és bábozhatnak miközben megismerhetik a tárgyak talányos életét. A fotós táborba pedig a 11 év feletti korosztályt várják a délutáni órákban. Részletek itt.
Korosztály: 8-12 évesek és 11 éves kortól
Időpont: júniusban és július elején

Táborok a Történeti Múzeumban

Ezen a nyáron a 6-10 éveseket korok játékai tábor, a 11-14 éveseket a Kamaszotoló, a 10-14 évesekekt pedig kódexkészítő tábor várja a Budai Várban. Részletek itt.
Korosztály: több korosztály, 6-14 évesek
Időpont: több időpontban

Dejó mese és dráma tábor

Várnak az összművészeti táborba, ahol az alkotáson keresztül ismerhetitek meg egymást és kalandozhattok a mesék világában. Minden nap megismerkedhettek egy mesével, amit a drámapedagógia és vizuális művészet segítségével járhattok körbe. Részletek itt.
Korosztály: 7-10 évesek
Időpont: 2023. július 10-14.

EDU&FUN Digitális Élményközpont táborai

Általános és középiskolás tanulók szerezhetnek rengeteg új ismeretet és élményt az EDU&FUN Digitális Élményközpont táboraiban (Pesten és Budán), ahol – mások mellett – kipróbálhatják a 3D tervezést, nyomtatást, a mikrovezérlők programozását, robotok irányítását vagy akár greenboxos kisfilmek készítését. Részletek itt.
Korosztály: alsó és felső tagozatosoknak is
Időpont: júniusban és júliusban

Táborok a Walter Rózsi-villában

Makettező nyári táborba várnak benneteket a modernizmus jegyében. Mit csinál egy építész? Milyen funkciói és elemei vannak
egy családi háznak? Hogyan épül fel egy épület és kik dolgoznak rajta? Mindezek megismeréséhez tökéletes helyszínt biztosít a Walter Rózsi-villa, amelyet az egykori operaénekesnő és férje a kor híres tervezőjétől, Fischer Józseftől rendelt meg. A tábor egyes napjaiban az építészeti és művészeti foglalkozások, a tervezés és a szabadidős játékok váltogatják egymást, így testet és elmét egyaránt megdolgoztatják. Részletek itt.
Korosztály: 8-12 évesek
Időpont: júniusban és augusztusban

Hello Planet 2023 Startup designtábor fiataloknak Nagykovácsiban

A Hello Wood a Kék Bolygó Alapítvánnyal közösen 2023-ban is megszervezi az ingyenes Hello Planet startup designtábort, amelyre 15-18 év közötti fiatalok jelentkezését várják! A július 31. és augusztus 5. között, Nagykovácsiban megrendezett táboron 50 lelkes középiskolás vehet részt, akik érdeklődnek a fenntarthatósági témák, a design vagy a startupok világ iránt. Pályázni a táborban való részvételre a jelentkezési lap kitöltésével és emailben beküldött, saját alkotással lehet. A pályázók közül 50 ötletes jelentkező meghívást kap a táborba. A jelentkezési határidő: 2023. június 30. éjfél, de a limitált számú hely miatt érdemes minél előbb jelentkezni. Részletek itt.
Korosztály: 15-18 év
Időpont: július 31. és augusztus 5. között