Ha nincs kire bízni a srácokat, avagy nyári táborok 2017. – 2. rész

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Válogatásunk 1. része után íme további lehetőségek erdőben mászkálással, madárgyűrűzéssel, alkotással és sok-sok mozgással.


Duna-Ipoly Nemzeti Park nyári táborok

Több nyári tábort is szervez idén a Duna-Ipoly Nemzeti Park, ahol megismerkedhettek többek között a Börzsöny szépségeivel és madarat is gyűrűzhettek.
Időpontok: június végétől augusztus végéig
Részletek itt.

Magyar Madártani Egyesület táborok

A táborok és a madárgyűrűző állomások rendkívül izgalmas, sehol másutt meg nem tapasztalható élményeket kínálnak a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt – legyen szó akár egy napos látogatásról, akár több napos részvételről.
Időpontok: egész nyáron
Részletek itt.

Szentendrei Skanzen

Különböző korcsoportokra és témákra lebontva kínálnak sokféle táborozási lehetőséget egy olyan izgalmas helyszínen mint a Skanzen. A kisebbeket Hetedhét Táborral (6-12 éveseknek) a nagyobbakat irodalmi táborral (9-12 éveseknek) várják.
Időpontok: június végétől augusztusig
Részletek itt.

A jövő városa tábor a Makerspace-szel

Az Jövő városa tábor során öt nap alatt fából és kartonból építhettek fel egy óriási várost (hagyományos módszerekkel és 3D nyomtatóval), amelyben mikroszámítógépek vezérlik a közvilágítást, a közösségi közlekedést, sőt, az egyes köz- és magánépületek energiagazdálkodását is. 10-14 éveseknek ajánlott.
Időpontok: júliusban és augusztusban
Részletek itt.

Fantazmagória táborok – Budaörs

A víz, kirándulás és dráma, alkotás, illetve izgalmas játszótábor vár benneteket a budaörsi Fantazmagória könyvesboltjában. 5-9 éveseknek ajánlott, az alkotótábor kicsit nagyobbaknak.
Időpontok: júniustól augusztusig
Részletek itt.

Kölyököböl táborok – Kopaszi-gát

A táborban szakképzett pedagógusok és animátorok vezetésével mindenki az életkorának és érdeklődésének megfelelő programokban részesülhet, és nem marad el a mozgás sem. 5-12 éves korig ajánlott.
Időpontok: június közepétől augusztus végéig
Részletek itt.

Felfedező Tábor – Nagykovácsi, Tisza-tó és Balaton

A nyári tábor nyitott olyan 2-8. osztályos lány és fiú gyerekek előtt, akik szeretnék kipróbálni magukat a természetben, akik elég bátrak ahhoz, hogy 5 napon keresztül sátorban aludjanak, és készen állnak a korukhoz szabott kihívásokra.
Időpontok: egész nyáron
Részletek itt.

„Az erdő ajándéka” Kézműves és kaland tábor

„Egyszer volt, hol nem volt, kerekerdő közepén, fönn a Hármashatár-hegy tetején volt egy gyönyörű szép tisztás és azon állt egy csodálatos erdei iskola. Onnan indultak a gyerekek kalandos erdei felfedező útjai…” 6-12 éveseknek ajánlott.
Időpontok: június 19-23.
Részletek itt.

Budapest School táborok

A Budapest School workshopjainak célja, hogy minél több gyerek ismerkedhessen meg a közösségi alkotás és tanulás élményével, hogy szakembereink segítségével egy-egy számukra érdekes témát körbejárva, kísérletezve fejlesszék magukat egy dinamikus, kreatív és inspiráló környezetben.
Időpontok: július 24.-augusztus 18.
Részletek itt.

Bolygók és szigetek lakói tábor

Galaktikus utazásra indulhattok saját és közös bolygókat hozhattok létre, szokásokkal, lakóhelyekkel. Tengeren is utazhattok, és szigetlakókká válhattok. Képzőművészeti, festős, rajzolós alkotó tábor, térbeli dizájn installációs feladatokkal. 6-12 éveseknek ajánlott.
Időpontok: június 19-23.
Részletek itt.

DEMO tábor

Vagyis Design és Egészség Modell, ahol egy héten keresztül garantáltan az alkotás és a sok mozgás kapja majd a főszerepet. Királyrétre a 9-14 éveseket, Csopakra a 15-19 éveseket várják.
Időpontok: június 19-24. Királyrét, június 26. – július 1. Csopak
Részletek itt.

Deák17 Galéria

A Deák 17 Galériában ezen a nyáron makettező táborral, pilisszántói környezetvédelmi táborral és angol nyelvű művészeti táborral is várják az érdeklődőket. 8-14 éveseknek ajánlott programok.
Időpontok: június és július
Részletek itt.

Könyvkötő gyerektábor

A tábor során a könyvkészítés folyamatával és annak anyagaival, műveleteivel ismerkedhetnek meg a résztvevő gyerekek: a papírhajtogatással, a lapok egymáshoz fűzésével, könyvborító készítésével. A kézműves foglalkozásokat a Budai Arborétumban, Feneketlen tónál, a Gellért hegyen, Duna-parton tett kirándulások színesítik majd, és ellátogathatnak egy könyvrestaurátor műhelybe is. 8-15 éveseknek ajánlott.
Időpont:
június 26-30.
Részletek itt.


Ha szeretnétek értesülni a legjobb családi programokról, érdemes megnézni az oldalunkon és a Fb-on hétvégi ajánlóinkat, a legújabb válogatásokat és híreket. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek egy helyen, kipróbálva és válogatva.