Nyári táborok – 2. rész

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Demo Wood gyerektáborok

Mesék és mesés történetek, gazdatábor vidéken, a zsonglőrködés művészete, programozás és robotika, design és barkácsolás és budapesti kalandozások is szerepelnek nyári táborok válogatásunk 2. részében. Az 1. rész pedig itt olvashatjátok.

Mesetábor

Mese- és kézműves-foglalkozások, mesébe szőtt játékok és dalok várják a gyerekeket Nagykovácsiban Nagy Magdolna és Kovács Ági Metamorphosis meseterapeuták vezetésével.
Korosztály: 5-11 év
Ár: 30.000 Ft / fő
Helyszínek: Nagykovácsi, Plébánia

Bábtábor Ócsán

„Mi, a Meselátó Bábtársulat minden leendő táborlakónak azt ígérjük, ha velünk tart ezen a kalandokkal teli héten, csodálatos helyszíneken mesélünk majd, alkotunk, kicsit túrázunk, bábként életre keltjük az öreg falu lakóit, kerekítünk egy vidám történetet, amelyet aztán be is mutatunk a nagyérdeműnek a Tájház Szent Iván éji rendezvényén!”
Korosztály: 8-12 év
Ár: 20.000 Ft / fő
Helyszínek: Ócsa, Tájház

HOBBIT-tábor a Petőfi Irodalmi Múzeumban

A Petőfi Irodalmi Múzeum meghirdeti nyári hobbit-táborát, melybe szeretettel vár minden hobbit-, tünde-, törp- (netán ork-) jelöltet, akik öt röpke napra Középföldévé változtatják a várost.
Korosztály: 10-12 év
Ár: 28.000 Ft / fő
Helyszínek: Petőfi Irodalmi Múzeum

Mocorgó táborok

„Utazásunk során akadályokat  és kihívásokat hódítunk meg  a mese, a zene és a közös játék varázslatában, felfedezve testünket és a mozgás örömét. A feladatokra közösen készülünk fel az étkezések, kézműves foglalkozások és kirándulások alatt. Kalandra fel! Vár Kalimpa, a báb kisfiú, Bubilla hercegnő és az Óriásbuborékok.”
Korosztály: 4-10 év
Ár:
Helyszínek: Bartók Pagony, Kölyök-öböl Játszóház (Kopaszi-gát)

Logischool táborok

Logiscool hálózatában jelenleg 39 helyszín 1309 táborából válogathattok. Többféleképpen kereshettek oldalukon: életkor, a tábor típusa vagy helyszíne alapján, ha érdekel benneteket a programozás és robotika.
Korosztály: iskolás
Ár:  fél napos táborok 30.000 Ft-tól, 1 napos 40.000 Ft-tól
Helyszínek: több budapesti és vidéki helyszínen

Kedvezményes táborozási lehetőségek egyszülős családoknak

Kedvezményes táborozási lehetőségeket kínálnak nehéz helyzetben lévő, egyszülős családban élő gyermekeknek többek között Bilimbo Házában, a Ludwig Múzeumban, a Szentendrei Skanzenban, a Mecsekben, Nagykovácsiban és Csobánkán. Pályázni május végéig lehet!
Korosztály: iskolás
Ár: kedvezményes
Helyszínek: több helyszínen

Budapest bújócska tábor

Kalandoksorán hajóra szállhattok, felkutathatjátok a Szemlő-hegyi barlang mélyén búvó meséket, bebarangolhatjátok a Hármashatárhegyet, megmászhatjátok a Mesemúzeum égig érő fáját, visszatérve táborhelyre, a Tündérkert Galériába az alkotásé a játéké és a meséké a főszerep! Napról napra más és más különleges kézműves technikákba kóstolhattok bele.
Korosztály: 6-12 év
Ár: 28.000 Ft / fő
Helyszínek: Óbuda, Tündérkert Galéria, Kolosy térnél

Gazda tábor

Vidék tematikájú nyári táborok várnak rátok Székesfehérvár mellett külön turnusok alsósoknak és 5-6. osztályos gyerekeknek! Kenyér sütés, lovaglás, rovar-szafari, lekvár főzés, madárijesztő készítés, hatalmas zöldség- és fűszerkert, boci, tyúk, nyuszi, malac az állatsimogatóban és még más érdekességek kisebbeknek és nagyobbaknak.
Korosztály: iskolás
Ár: 45.000 Ft / főtől
Helyszínek: ottalvós táborok Székesfehérvár mellett

Inspirál cirkuszi táborok – Ügyességi tábor

Teljesen biztonságos körülmények között, profi oktatóval, kipróbálhatod a zsonglőrködés, kötéltánc, egyensúlyozás, levegőakrobatika művészetét. Lesz sok játék, ügyességi feladat, közös gyakorlat, egyéni feladatok. Az Inspirál Cirkuszközpont többféle időpontban, többféle korosztálynak indítanak tematikus nyári táborokat.
Korosztály: 7-14 év
Ár: 33.000 Ft / főtől
Helyszín: Inspirál Cirkuszközpont, Újbuda

Demo Wood gyerektáborok

A Demo Wood nyári táborainak célja, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek a vizuális- és tárgyi kultúrához, megtapasztalják, hogyan válhat egy ötlet valósággá, megéljék az alkotás örömét.
Korosztály: iskolás
Ár: –
Helyszínek: Óbuda, Zichy-kastély, Királyrét, Csopak

Táncoló Tűzmadár Mese- és Táncterápiás Tábor

Táncoló Tűzmadár Mese- és Táncterápiás Tábor

Mesékkel, mozgással, tánccal, alkotással várjuk az 1-4. osztályos gyerekeket Szentendrén. Idén a mesék útja egy Varázskertbe vezet majd el bennünket, ahol találkozunk sárkányokkal, táltos paripákkal, tündérekkel és boszorkányokkal, s a tábor négy napja alatt az elültetett varázsmagokból égig érő mesefa nő.
Korosztály: 7-11 év
Időpont: 2018.08.14-17. 9-14 óráig
Ár: 20.000 Ft / fő
Helyszín: Szentendre, Vissza a vadonba

További nyári táborokról olvashattok összeállításunk 1. részében!

Hétről hétre bemutatjuk nektek a legjobb programokat, válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.