Nyári tábor – Minimatiné válogatás

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

zoo_tabor

Az elmúlt hetekben az volt az érzésem, hogy mindenki tábort szervez. Ugyan számunkra még nem aktuális, mivel még kicsik a gyerekeink, de teljes mértékben átérzem a problémát, mekkora gondot jelenthet a szülőknek, akiknek nincs lehetőségük kire bízni a gyerekeket, ha beköszönt a vakáció.

Sajnos a szép leírások és a táborok mennyisége nem garantálja a minőséget, sokszor az ár sem, ami néha elég magasra ugrik, gyakorlatilag 15.000 Ft-tól a csillagos ég. Alapos körültekintést igényel a választás, hogy kire bízzuk a gyerekeket, érdemes megkérdezni ismerősöket, aki már jártak ott, fórumokon tájékozódni (bár az sem garancia semmire, hogy valakinek nagyon tetszik vagy valakinek nagyon nem), de akár személyesen is felkereshetjük a szervezőket, utánakérdezhetünk a programoknak, étkezésnek, hogy tényleg szép emlék maradjon a táborozás. Mi is válogattunk néhány budapesti lehetőséget, amelyet a leírások, téma, szervezők alapján szimpatikusnak találtunk.

KÖRNYEZETVÉDELEM, ÁLLATOK, ÖKO

humusz_tabor

Öko-Kukac Kuckó tábort rendez a Humusz Házban a Hulladék Munkaszövetség. Vidám nyári kalandra hívják a természetet szerető gyerekeket a hulladékmegelőzés, a tudatos vásárlás, a környezetbarát háztartás világában. Mindezt persze sok-sok közös játékkal, élménnyel, játékos tanulással, hasznos ismeretekkel körítve.
Ajánlott korosztály: 8-12 év
Időpont: augusztus 5-9-ig
Ár:
28 500 Ft

Jelentkezési határidő: július 30.
Bővebb információk itt.

Látó - Mező Közösségi Ökotábor_01

Látó Mező Közösségi Ökotáborral várnak benneteket Nagybörzsönyben. A résztvevők egy hét alatt belekóstolhatnak a vidéki életbe, az önellátás alapjaiba, a környezettudatos életmód rejtelmeibe, a közösségek fenntartó erejébe. Lesz lepénysütés, éjszakai túra, felelős állattartás, íjászkodás. Megismerkedhetnek az erdő, a mező, a patak flórájával és faunájával.
Ajánlott korosztály: 7-14 év
Időpont: július 21-27
Ár: 35 000 Ft

Bővebb információk itt.

gyurgyalag_foto_Lóki Csaba

A Magyar Madártani Egyesület táboraiban rendkívül izgalmas, sehol másutt meg nem tapasztalható élményeket kínálnak a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt – legyen szó akár egy napos látogatásról, akár több napos részvételről. A madármegfigyelés, a kézbe fogható madarak, a természetközeli életmód, a közösségi élmények és az esti tábortűz nemcsak életre szóló emléket jelentenek, de sok gyereket a természetvédelmi, biológus, ökológus vagy agrár pályára irányítanak.
Ajánlott korosztály: 7 éves kortól
Időpontok: egész nyáron
Ár: kb. 35 000 Ft
Bővebb információk itt.

12. alkalommal szervezi meg a JátékMester Élményprogram a Fővárosi Állat- és Növénykert hivatalos táborát, a Zoo Tábort. A változatos és játékos programok mellett céljuk a környezettudatosságra nevelés, az állatvédelem, a természetvédelem fontosságára való felhívás, illetve a játékos tanulás előtérbe helyezése.
Ajánlott korosztály: iskolás kortól
Időpont: egész nyáron indulnak turnusok
Ár: 54 900 Ft/hét
Bővebb információk
itt.

MŰVÉSZET, MÚZEUM, ALKOTÁS

razjfilmes_tabor_02

Az iskolai szünetekben rajzfilmes táborokat rendez a Magyar Rajzfilm Kft. stúdiójában. Az ötnapos táborok alatt megismertetik a résztvevőkkel a rajzfilmkészítés titkait. Gyermekszerető, hozzáértő animátorok segítik a gyerekeket a filmkészítésben, hogy kedvenc figurájukat életre kelthessék. A kész filmet hazavihetik. Külföldieket is szívesen látnak.
Ajánlott korosztály: iskolás kortól
Időpont: egész nyáron
Ár: nem ismert
Bővebb információk itt.

szalonka_tabor

Sok mesés alkotással, zenével, játékkal várnak benneteket a Szalonka kreatív családi műhely kiscsoportos nyári táboraiba.
Ajánlott korosztály:
Időpont: június 30.- július 4.; július 14-18.; augusztus 25-27.
Ár: 27 000 Ft
Bővebb információk itt.

vasarely_zebra_1950

Találj saját csillagot!, Varázserdő és Kalóztámadás (angol nyelven) tematikájú táborok várják a gyerekeket ezen a nyáron is a Szépművészeti Múzeumban. A Vasarely Múzeum nyári táborában pedig Mikkamakka és barátai szerveznek kirándulást a színek és formák útvesztőjébe.
Ajánlott korosztály: 7-18 év (különböző tematikák különböző korcsoportoknak)
Időpont: június-augusztus
Ár: 25 000 Ft
Bővebb információk itt.

egeres_tabor2013-1

Idén is vár a Két Egér Könyvesbolt múzeumos tábora. El lehet indulni a nagytudású Múzeumi Egér és kíváncsi unokatestvére nyomában, mert a múzeumokban idén is új kiállítások, új kalandok várnak. Délelőttönként egy-egy múzeumot látogathattok meg, ahol valamely állandó vagy időszaki kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozással várnak. Ebéd után a Két Egérben műhelymunka során dolgozzák fel, mélyítik el a délelőtt látottakat. A műhelymunka ered222212ménye pénteken kiállításon is megnézhető.
Ajánlott korosztály: 7-12 év
Időpont: július 7-11., július 14-18.
Ár: 22 500 Ft
Bővebb információk itt.

GYIK_muhely_tabor

Idén nyáron is várnak mindenkit a Várban működő Gyermek és Ifjúsági Képzőművészeti Műhely (GYÍK Műhely) napközis-jellegű nyári táboraiba. A táborokban közös a laza, alkotói hangulat és a kreatív feladatok: festés, installálás, szobrászat, vegyes technikák, szabadtéri festés, kirándulással egybekötött alkotás a Vár környékén és távolabb. Minden héten egy-két alkalommal a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményébe is bepillanthattok, de a tábor alapvetően nem múzeumpedagógiai jellegű, hanem a gyermekek önálló belső fantáziájára, alkotói kedvére és ötleteire épít.
Ajánlott korosztály: 6-12 év
Időpont: egész nyáron
Ár: 25 000 Ft
Bővebb információk
itt.

rajzszog

A nyári szünetben öt napos képző- és iparművészeti kurzusokat tart az érdi Rajzszög kreatív terápiás alkotóműhely. Nem csak olyan gyereket várnak, akik tehetségesek vagy művészeti irányba szeretnének továbbtanulni, hanem olyanokat is akik, csendesebb, megnyugtatóbb elfoglaltságokat szeretik, szeretnének megismerni új technikákat és szeretnének egy igazi „műteremben dolgozni”.
Ajánlott korosztály: 6-16 év (különböző turnusok a különböző korosztályoknak)
Időpont: egész nyáron
Ár: 20 000 Ft
Bővebb információk itt.

SPORT

darnyi_tamas_uszoiskola_tabor

Darnyi Tamás Úszóiskola nyári táborainkba szeretettel várnak minden gyermeket úszótudástól függetlenül. A tábor heti turnusokban zajlik hétfőtől- péntekig tanév végétől augusztus közepéig.  A foglalkozás reggel 8 órától délután 16 óráig tart. A gyerekeket a táborban úszóoktatóink felügyelik. Minden nap 2×60 perces úszásoktatást tartunk. Az oktatás a nyári tábor idején is a fedett medencében van.
Ajánlott korosztály: 5-14 év
Időpont: egész nyáron
Ár: 18 500-22 500 Ft
Bővebb információk itt.

tekergok_tabor_15

Napközis felügyeletet biztosítanak rengeteg sport és más izgalmas programokkal fűszerezve a Tekergők nyári táboraiban a Hidegkúti Sport Club sporttelepén.
Ajánlott korosztály: 2-8. osztályosok
Időpont: júl. 7-11; aug. 25-29.
Ár: 25 000 Ft
Bővebb információk itt.

bmesportkozpont_tabor

Egész napos, játékos, önfeledt, egészséges, mozgás táborok ezen a nyáron is a BME Sportközpontban.  A gyermekek nem csak 1-1 sportággal ismerkednek meg a hét folyamán, hanem a lehető legtöbb sportfoglalkozással. A foglalkozásokat tapasztalt táborvezetőink bonyolítják le, folyamatos felügyelet mellett.
Ajánlott korosztály: 6-14 év
Időpont: jún. 30.-aug.1.
Ár: 24 000 Ft
Bővebb információk itt.

Sport táborok lesznek még a Nohában és a Szülők Házában is (lásd a következő kategóriánál, görgessetek tovább).

KÉZMŰVES, GASZTRO, ZENÉS, FILMES, MINDENFÉLE

zabora_noha

„Nemottalvós” alkotótáborok várnak benneteket a Nohában ezen a nyáron is, hétfőtől – péntekig, reggel 9-től délután fél 5-ig. Lehet egy-egy napra is menni! A tábor célja, hogy a megtervezett, de a szabad fantázia használatára, rögtönzésre és helyzetfelismerésre sarkalló játékos programok keretében a gyerekek minél több ismeretet sajátítsanak el környezetükről, egymásról és saját képességeikről.
Ajánlott korosztály: 5-12 év (különböző témák, turnusok a különböző korosztályoknak)
Időpont: egész nyáron
Ár: 30 000 Ft vagy 7000 Ft/nap
Bővebb információk itt.

zoom_muhely_taborok

Nyári Zoom Műhellyel várnak benneteket a Babolygó Magánóvodában. Többféle programmal is készülnek ebben az évben: egy zenei készségfejlesztővel, egy középkori lovagos, hercegnős művészeti és egy komplex mesetáborral.
Ajánlott korosztály: óvodás és kisiskolás
Időpont: július 21-25.
Ár: 30 000 Ft
Bővebb információk itt.

KapocsTaborCshegy2013_4hét-284

Többféle táborozási lehetőséggel vár benneteket a Kapocs a Gyermekekért Közhasznú Nonprofit Kft. többek között a Csillaghegyi Közösségi Házban (kisebbeket és kamaszokat egyaránt), Pilisvörösváron, valamint a családokat a Tisza-tónál.
Ajánlott korosztály: óvodástól a kamaszokig, családi táborok
Időpont: június-július
Ár: változó
Bővebb információk itt.

mmgm_tabor_2014

Sok játék mellett a Mesemúzeum táborában megtanítják a filmkészítés fortélyait a forgatókönyvírástól a forgatáson keresztül egészen a premierig. A film témáját a frissen felújított Várkert Bazár és a hozzá fűződő legendák, személyes élmények adják. A tábor a Nemzeti Tehetség Program keretében valósul meg.
Ajánlott korosztály: 10-13 év
Időpont: június 16-20.
Ár: 15.000 Ft
Bővebb információk itt.

szulok_haza_tabor

Hetente más-más programmal várja gyerekeket a Szülők Háza nyári napközis táboraiba Gazdagrétre. A miniművészek, a leendő kis olimpikonok, a természetbúvárok, a tánc és a zene szerelmesei, a bűvész trükkök, a színház, a mesék, a fotózás vagy a nyelvek iránt érdeklődő csemeték is találhatnak maguknak programot a vakációra. A táborokat bemutató nyílt nap május 23-án 16 órától.
Ajánlott korosztály: 3-8 év
Időpont: egész nyáron
Ár: 20 500 Ft-tól
Bővebb információk itt.

temesed_ovodas_tabor

A TE MESÉD® táborban a Millenárison a gyermekek egy hét alatt különböző művészeti módszerek eszközeivel játékosan készítik el saját mesekönyvüket, melyet a tábor végén egy igazi könyvbemutató keretében mutatnak be szeretteiknek. A mese-feldolgozások, drámajátékok és a kreatív foglalkozások ötvözése segít abban, hogy fejlődjön a gyermek képalkotási képessége, önkifejezési eszköztára. A különböző művészeti módszerek eszközeivel (mesélés, bábozás, zenélés, drámajáték, kézműveskedés) játékosan készítik el saját mesekönyvüket, melyet a tábor végén egy igazi könyvbemutató keretében mutatnak be szeretteiknek.
Ajánlott korosztály: 4-7 év
Időpont: jún. 30.-júl.4.; júl.14-18.
Ár: 29.500 Ft
Bővebb információk itt.

kultea_tabor

Idén is várja a gyerekeket a Kultea nyári napközis gasztrotáboraiba.
Ajánlott korosztály: 7-14 év (különböző turnusok a különböző korosztályoknak)
Időpont: jún. 16-20.; jún. 23-27.; aug.4-8., aug. 25-29. (jelentkezés jún.15-ig)
Ár: 23 000 Ft
Bővebb információk itt.

A_jelmeztervezes_titkai_tabor

Kalandozás a jelmezek és a viselettörténet világába naponta 9 és 16 óra között a Katona József Színházban, ahol megismerkedhettek a múlt gyönyörű kosztümjeivel, más népek érdekes viseleteivel. Emellett festéssel, rajzolással baba- és kalapkészítéssel és raktárlátogatással várnak benneteket.
Ajánlott korosztály: 8-12 év
Időpont: jún. 30.-júl. 4.; júl. 7-11.
Ár:
Bővebb információk: jelmeztitkok@gmail.con, Földi Andrea

ceramicafe_tabor

A Ceramicafé táboraiban a gyerekek a nap egyik részében a műhelyben alkotnak, hasznos és szórakoztató tevékenységeket végeznek, szakképzett iparművészek vezetésével. A nap másik felében a szabadban játszhatnak a környező parkokat, Margitszigetet felfedezve. Nyitott és kreatív szemléletünket igyekeznek nekik átadni, a csapatszellemet és az alkotó egyéniséget erősítve. Fontos egymás elfogadása és segítése, ezért integráló táborokat is szerveznek sérült gyermekek bevonásával a műhelyben és társintézményekben.
Ajánlott korosztály: –
Időpont: június 16.-augusztus 16.
Ár: 29 500 Ft
Bővebb információ itt.

mesemuzeum

„A Mesemúzeum táborában hősies tulajdonságaidat észrevétlenül fejlesztheted különböző izgalmas tevékenységek közepette. Elsajátíthatod az animációkészítés alapjait, rész vehetsz rejtélyek megfejtésében, és mehettek kalandtúrázni is.
Ajánlott korosztály: 8-10 év
Időpont: jún. 23-27., júl. 7-11. (jelentkezés jún. 10-ig)
Ár: 28 000 Ft
Bővebb információ itt.

betuteszta_tabor

Filmes, kalandos, újrahasznosítós-főzős, művészi táborok ezen a nyáron is a budakeszi Betűtészta Meseboltban.
Ajánlott korosztály: iskolás kortól
Időpont: június 23.-augusztus 15.
Ár:
Bővebb információk itt.