Nyári tábor 2016. – 2. rész

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

skanzen_hetedhet_tabor

Skanzenes, játszóházas, úszós, múzeumos, tudományos, főzős, alkotós, filmes, mászós, jógás, programozós, kertészkedős, zenés táborokat találtok nyári tábor válogatásunk 2. részében! Az előző részt itt olvashatjátok!

Heted7 nyári tábor a Skanzenben

skanzen_gyerek_tabor

Idén is várják négy héten keresztül a 6-12 éves gyerekeket nyári napközis táborba. A táborozók öt nap alatt tevékeny részesei lehetnek jellegzetes paraszti munkáknak, kézműves tevékenységeknek, mozgásos és dramatikus játékoknak. Nagy csűrjeink, pajtáink, házaink kiváló helyszínt jelentenek esős és meleg időben egyaránt az élményszerzéshez. A Múzeum szabad területei, a kertek, rétek, erdő és a patak lehetőséget adnak a gyermekek mozgásigényének kielégítéséhez. A programokat naponta 8.00-tól 17.00-ig tartják. A Heted7 Tábor díja: 24.500 Ft/fő/hét.

Millipop Mosolytábor

millipop_tabor

Június 20-ától 11 héten át vár benneteket a Millipop nyári tábora. Ára: 29.900 Ft/hét. A tábor különlegessége, hogy akár 1 napra is be lehet vinni a gyerekeket, ennek ára 6900 Ft.

Nyári tábor a Magyar Nemzeti Galériában

mng_tabor

A Magyar Nemzeti Galéria múzeumpedagógusai 2016 nyarán nyolc budapesti és egy vidéki táborba várják az érdeklődő gyermekeket több időpontban és korcsoportban, magyar és angol nyelven: Építs egyiptomi kiállítást!; Ozirisz lángoló tava, Orpheusz hegedűje és Szent György sárkánya; Negyedik fejezet: A varázsló kertje I-II. – angol nyelvű táborok; Irány a csillagos ég!; Picasso; Színes paletta – művészeti alkotótábor; Hosszú nyakak, mandulavágású szemek, cseresznyeszájak – Modigliani és barátai; tábor Zalában, a Zichy Emlékházban.

Világkonyha tábor a Kulteában

mkvm_nyari_tabor

Az idei táborban felpattanhattok egy képzeletbeli varázsszőnyegre és körbejárhatjátok a Földet. Megismerkedhettek a különböző kultúrákkal, országokkal, kipróbálhatjátok, mit játszanak az ott élő gyerekek. Megkóstolhatjátok, hogy milyen a blini, ízletes pizzát készíthettek uzsonnára, de csipegethettek mexikói tortillát és ausztrál karamellás banánt is. 9-14 éves korig ajánlott. Időpontok: jún. 20-24. és aug. 22-26. között, 9:00-16:00 óráig (gyermekfelügyelet 8:30-tól). Ár: 26.000 Ft (ebéd egy közeli étteremben, tízórai, uzsonna és programok). Jelentkezés: június 10-ig.

Nyári tábor a Fiókban

fiok_IMG_9710

Fiatal építészek vezetésével változatos programokat kínálnak: a műhelymunka mellett sokat lesznek a szabadban, felfedezik  környezetünket, más szemmel néznek rá, hogy észrevegyék az épített és természeti értékeket. A napközis gyerektáborok 5-12 éves gyerekeknek szólnak, hétfőtől-péntekig 08:30-tól 16:30-ig. A részvételi díj: 28.000 Ft/fő (ami a meleg ebédet is tartalmazza).

Gerencsér Ákos úszó- és sporttábora

P1060015

Sok szeretettel várnak minden olyan 4 év feletti úszni tudó és még nem tudó gyermeket, akik szeretnék fejleszteni úszás készségüket, illetve elsajátítani az úszás alapjait. Minden délelőtt színes programok várnak a gyerekekre mint például lovaglás, gyerekvasutazás, kézműves programok, mézeskalács sütés, kirándulás a vadasparkba illetve lovaskocsizás. Minden nap a Budai Gesztenyés Étteremben ebédelnek a gyermekek, ahol kétfogásos ebéd várja őket. Az ebéd után csendespihenő és úszásoktatás a program. Végül uzsonnával zárják a napot. Időpontok: június 20-24., június 27.-július 1., július 4-8., július 11-15., július 18-22., július 25-29., augusztus 1-5., augusztus 8-12., augusztus 15-19., augusztus 22-26. Ár: 28.900 Ft. (Helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre!) Érdeklődni és jelentkezni Gerencsér Ákosnál lehet a +36 30 816 39 82-es számon. Nyerjetek egy hetes turnust a táborba 2016. június 20-áig tartó játékunkon, részletek itt.

Programozó táborok a Logiscoolban

Programozni bárki tud! Sokan nem is sejtik, hogy képesek lehetnek programozni, nem is tudják elképzelni magukról, hogy programozzanak. A gyerekekhez közel álló gyakorlati feladatokkal játszva, könnyen sajátítják el az algoritmikus gondolkodás alapjait. Megtanulnak logikusan gondolkodni és közben észre sem veszik, hogy olyan tudás birtokosai lesznek, ami elengedhetetlen lesz számukra a jövőben. Több helyszínen és időpontban várnak benneteket júniustól augusztusig.

Botanicon tábor

botanicon_tabor

Kirándulások, kertészkedés, bogarászás, természettudományos megfigyelések Budán, erdőszéli gyönyörű környezetben 5-12 éves gyermekeknek. Napközis táboraik naponta 8-16.30 óráig tartanak, júliusban és augusztusban több turnust is indítanak. Minden tábor tartalmaz egy erdei sétával összekötött gyermekvasutas kirándulást. Helyszín: Botanicon Tankert és Hill-top Családi Napközi (1121 Budapest, Kázmér út 51.). Mindegyik turnus ára: 40.000 Ft. Az ár tartalmazza a napi 1x meleg és 2x hideg étkezést, a gyermekvasutas kirándulás, a programok és anyagok díját. Törzsvendégek, illetve akik több mint két turnusba jelentkeznek, 10% kedvezményt kapnak. Jelentkezni a Jelentkezési lap leadásával lehet, határidő: június 6., hétfő.

Pagony táborok

pagony_tabor

Festménymesék tábor a Piros Kakaóval, Amíg utazunk tábor Gévai Csillával, mesés alkotótábor, sakk tábor, filmes tábor, Mocorgó tábor és iskolára hangoló táborok a Pagony Gellért téri boltjában egész nyáron.

Mesetábor Nagykovácsiban

nagykovacsi_mesefalu

Nagy Magdi és Kovács Ági meseterapeuták kalandoznak majd a gyerekekkel a mesék világában, dalokkal, mondókákkal, játékokkal és kézműves alkotásokkal segítve a bátorságnövelést, a saját belső forráshoz eljutást és a sok vidám élményt. Jelentkezési lap és előleg befizetéssel, érkezési sorrendben fogadják el a jelentkezéseket. Információk: nagykovacsimesefalu@gmail.com címen, a Tandem könyvesboltban vagy a 0670 4577006-os telefonszámon! Időpont: július 18-22.

Bölcs Kavics tábor

Bolcs-Kavics_foto-Krizsan-Lili

Ha kíváncsi vagy, hogyan lehet gyufásdobozzal fényképezni, hogy milyen hosszú az út a Holdra és mit érdemes magaddal vinni, hogy mennyi bogár él a Szent István parkban akkor vár a Bölcs Kavics, ahol rengeteg játék és kaland mellett kísérletezni és barkácsolni is lehet majd, a végén pedig kiderül, hogy a tudományos mérés mellett festeni is tudsz! Időpont: június 27-29. Életkor: 8-12 éves. Ár: 23.000 Ft/fő. Regisztráció: június 5-ig a bolcskavics@gmail.com-on.

AndersonARTs táborok

kalandozas-varosban

Az Anderson Art LAB nyári kreatív gyermektáboraiba várja a 6-14 éves gyerekeket: belvárosi felfedezős, alkotós, új médiás kreatív táborok, fiatal művészek vezetésével a belvárosban. Hozhattok telefont, tabletet, kamerát. Lefotózhatjátok, lefilmezhetitek, amit alkottatok, péntek délután kiállítást rendeznek a heti alkotásokból! Részvételi díj: 30.000 Ft/5 nap, amely magában foglalja a napi 3 x-i étkezés és a felhasznált anyagok árát. Ha korán foglaltok, kedvezményt kaphattok.

Hellóanyu táborok

dramatabor_hello_anyu

Zenés, gyerekdráma, öko, városi turistás, jóga táborok ezen a nyáron is a HelloAnyuban, helyben étkezéssel és rengeteg izgalmas programmal.

Forog a film – tábor

filmes_tabor

A Kompánia Színházi Társulat drámatáborában közösen filmet forgathattok a Mesemúzeumban. Sok játék mellett, megtanulhatjátok a filmkészítés fortélyait, a szereplőválogatástól, a forgatáson keresztül, egészen a premierig. Rejtély, akció, szerelem, kaland… találjátok ki együtt, miről szóljon a ti filmetek! Jelentkezési határidő: 2016. június 10. Bővebb információ: muzeumped@pim.hu, ajánlott korosztály: 9-12 év. Június 20-24., hétfőtől péntekig, 9-17 óra között.

Kolompos családi tábor

kolompos_tabor

„Ismét eltelt egy év, újra várunk Benneteket a mi kedves táborunkba, immáron tizenharmadszor. Azok a 4-5 éves gyerekek, akik az első években ott voltak, bizony már 17-18 éves felnőtt fiatalemberek. Az elmúlt időszakban véletlenül találkoztunk néhányukkal, s ezek a találkozások megerősítettek minket abban, hogy bizony fontos volt, jó volt, szép volt ez a jónéhány Kolompos tábor…Hát ennek szellemében kezdtünk hozzá a következő megszervezéséhez.” A tábor különlegessége, hogy az egész család együtt nyaralhat.

Design Gyerektáborok

demo_tabor

„Célunk, hogy az egy hetes nyári táborok és év közben, hétvégi Demo foglalkozások alkalmával megismertessük a gyerekekkel, hogy mivel foglalkozik egy designer. Kreatív játékokon és szakmai alapú workshopokon keresztül empirikus módon fedezhetik fel saját tehetségük különböző oldalait, ezáltal közelebb kerülnek a vizuális– és tárgykultúrához, érdeklődővé válnak a dizájn értékeire és közben egy egészséges életmód szemléletet sajátítanak el. ” 2016. június 27. és július 2. között Királyréten a 9-14 éveseket, július 27. és augusztus 1. között Szigetbecsén a 14-19 éveseket várják design gyerektáborokkal a DemoLabor.

Várkert Bazár nyári tábor

varkert_bazar_tabor

„Megtudjuk, hogyan lett a magyar grófból emír, ki volt a korabeli kiállítások sztárja, és mit jelent a rejtélyes fűszál egy hölgy kezében. A múlt század közepének rejtélyeit leleplezve elmerülünk a nyomatkészítés világában, elkészítjük a korabeli viseletek egy-egy darabját, a hét végén divatbemutatót is tartunk. A Budai Vár híres épületeit mókás várjátékok keretében ismerjük meg, itt meglepetésben is lesz részünk…Hajóra szállunk, pólót festünk, gipszet öntünk.” Sok érdekes kalanddal várják a 6-12 éves gyerekeket június 20-tól 24-ig, és június 27-től július 1-ig 9-től 17 óráig a Várkert Bazárban! A turnus egy hetes, díja háromszori étkezéssel 16.000 Ft, testvéreknek 20 % kedvezmény. Jelentkezni Szandavári Emesénél a muzeumpedagogia@vargondnoksag. hu címen, és a 30/ 198 52 82-es telefonszámon lehet.

Ökodesign táborok a Kultúrkúriában

ekszerkesztito_tabor

A Zöldág alkotó heteken július folyamán sokféle technikával és alapanyagokból alkothattok öko-design szemlélettel. Selyemfestő, ékszerkészítő és üvegfestő táborokkal várnak benneteket a Kultúrkúriában. Táborvezető Sarnyai Rita iparművész. Részvételi díj: 12 000 Ft

Gyerekjóga és művészeti tábor

amasole_gyerekjoga

„5 nap, amely során egy belső utazásra hívunk mindenkit! Önfeledt kacagás, jókedv a természet közelében, sok-sok alkotással, jógával, játékkal, szórakozással, Művészeti foglalkozások délelőtt, jóga délután.” 7-11 éves korosztálynak ajánlott. Időpont: 2016. június 20-24., naponta 8.00-16.00 óráig.

Monkey Boulder tábor

napkozis_tabor

5 napos napközis falmászó tábor a Monkey Boulderben. A táborban falmászással, jóga órával és szabadtéri programokkal várják a 6-14 éves gyerekeket. Augusztus 22-26., naponta 8.00-17.00. Ára: 30.000 Ft/ 5 nap.

Nyári tábor válogatásunk 1. részét itt olvashatjátok!