Nyári tábor 2016. – 1. rész

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

damszarvas-etetes

Nyári tábor: művészeti-alkotós, öko-kirándulós-környezetvédelmi, állatos, sportos és főzős táborokat is találtok válogatásunk első részében. A legtöbb helyen kedvezményt is kaptok az árból, ha időben jelentkeztek, illetve a nagy kedvencekre hamar betelik a hely, érdemes már most átnézni a kínálatot. Hamarosan érkezünk további táborokkal is, hiszen vészesen közeleg a nyári szünet, még ha egyelőre elég távolinak is tűnik 🙂

Noha Stúdió táborok

noha_tabor

Összeállt az idei táborok listája a Noha Stúdióban is. Találhattok köztük több ismerős, és néhány új, zenés programot is. Animációs, filmes, kerámia, tánc, festő, társasjáték készítő, meseíró és még sokféle tábor indul náluk egész nyáron többféle korosztálynak 2-3 napostól az 1 hetesekig.

GYIK Műhely

gyik_muhely_tabor

Idén nyáron is várnak mindenkit a Várban működő Gyermek és Ifjúsági Képzőművészeti Műhely napközis táboraiba! A táborokban közös a kötetlen alkotói hangulat,ami a gyermekek önálló belső fantáziájára, alkotói kedvére és ötleteire épít; feladatok: festés, grafika, installálás, szobrászat, vegyes technikák, szabadtéri festés, nyomtatás, kirándulás! Minden héten 1-2 alkalommal bepillanthattok a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményébe is! A táborok 8.30-16:30-ig tartanak, maximum 22-25 fővel foglalkoznak. Az 5 napos tábor részvételi díja 30 000 Ft (adóigazolással, testvérkedvezmény 54 000 Ft).

Makerspace.hu nyári táborok

minden_nyaritabor_3d

A nagykovácsi Makerspace.hu közösségi műhely nyári táborai olyan új képességeket adnak a gyerekeknek, mint az alapszintű 3D tervezés, programozás, famegmunkálás, a kisgépek és kéziszerszámok magabiztos használata, vagy annak a képessége, hogy valamit megtervezzenek, és aztán össze is állítsák. Ár: 38.900 Ft/tábor.

Manzart rajziskola

manzart_tabor

Műterem a Múzeumban, Mesekönyv és képregény, Életre kelő illusztráció tematikus táborok várnak rátok júniusban a Manzartban.

Corvin Rajziskola

corvin

2016. június végétől minden héten újabb kreatív alkotótáborokkal várják a gyerekeket divattáborba, képregénytáborba, állattáborba és bábtáborba! Fiatal képzőművészek vezetésével készíthettek animációt, nyomtathatnak pólóra, rajzolnak és festhetnek! Délelőtt a szabadban (Gellért-hegy, Feneketlen tó, Dunapart) alkothattok, majd délután a rajziskola termeiben folytatódik a foglalkozás! A gyerekek tízórait és ebédet is kapnak. Árak: 25.000-26.000 Ft.

Nyári alkotóműhelyek Borartival

gyerek-tabor_21

Nomád, szövő-fonó madarak és emlékálmodó tematikus táborok Borartival az újrahasznosítás, szabad alkotás, műhelymunka jegyében Budaörsön. A tábort 5-12 éves korúaknak ajánlják. Ára: 29.000 Ft/ 5 nap, ebben benne van a foglalkozásokhoz szükséges összes alapanyag, eszközhasználat, napi 3 étkezés. Testvérkedvezmény: 1000 Ft/ gyerek.

Kapocs a Gyermekekért táborok

kapocsfalusitabor2013

A Kapocs a Gyermekekért ismét többféle táborral készül a nyári szünetben köztük napközis táborral, kamasz egyetemmel, falusi és turistás táborral. Csillaghegyen és a HellóAnyuban is tartanak majd táborokat.

Látó-Mező Közösségi Ökotábor

DSCF7615

A Látó-Mező Közösségi Ökotáborban kipróbálhatod magad számos izgalmas dologban. Belekóstolhatsz Nagybörzsöny falusi mesevilágába, távol a város zajától, közel a természethez. Megismerheted az erdő, a patak élővilágát. Kipróbálhatod, milyen, ha együtt készítitek el a házi lekvárt, ha te találod ki és alkotod meg a legújabb játékodat. Íjászkodhatsz, csillagászkodhatsz, lovagolhatsz pónin, kertészkedhetsz, odúkat építhetsz. Mindeközben pedig még arra is odafigyelnek és megtanítanak, a táborból hazatérve hogyan tudod magadhoz közel csalogatni a természetet, hogyan vigyázhatsz minden nap a környezetedre. A tábor költsége 40 000 Ft/fő.

Outdoor Sporttábor Eplény

Vitorlázás, vízisí, túrázás, kerékpározás, nordic walking és friss levegő. Varázslatos erdei környezetben, izgalmas szabadtéri sportprogramokkal, friss hegyi levegővel és csodás élményekkel várják nyári táborozásra a gyerekeket Eplénybe. Minden nap egy újabb sporttal ismerkedhetnek meg a táborozók mindezt biztonságban, szakértő kezek között. Öt napos nyári táboruk ára: 59 900 Ft (előbb befizetve kedvezményeket kaphattok).

Magyar Madártani Egyesület táborai

vizimadar_les

Az MME helyi csoportjai, tagjai és aktivistái országos tábori hálózatot működtetnek évtizedek óta. A táborok többségében madárgyűrűzés folyik, elsősorban a nyári és téli vakáció időszakában, de a legnagyobb központokban – a madárgyűrűző állomásokon – egész évben.

Nemzeti Parkok táborai

madarasz_tabor

A legtöbb nemzeti parkban tematikus táborokkal várnak benneteket egész nyáron. Hiúz tábor, madártábor, természetvédelmi tábor, barlangos tábor vár rátok többek között Budapesten is.

Zoo tábor a Fővárosi Állatkertben

oriaskigyo-bemutato

Programjaik során lehetőség van arra, hogy a gyerekek közel kerüljenek az állatokhoz, megismerjék szokásaikat, állatkerti tartásukat. A változatos és játékos programok mellett céljuk a környezettudatosságra nevelés, az állatvédelem, a természetvédelem fontosságára való felhívás, illetve a játékos tanulás előtérbe helyezése. A táborban szakképzett pedagógusok és állatkerti szakemberek segítenek az állatok megismerésében. A tábor résztvevői a hét során megismerhetik többek között az Ausztrálház, a Pálmaház és az Elefántház lakóit, a Dél-Amerika kifutó állatait és több száz más állatot. Hétfőtől péntekig, 5 napos turnusokban várják a 6-12 éves gyermeket. Ár: 59.900 Ft/turnus, napi háromszori étkezéssel.

BringaAkadémia nyári tábor

IMG_3123

„Szeretsz biciklizni? Elmúltál már 9 éves, de nem vagy még 13? Szeretnél egy igazi bringás kalandot, ahol játszva ismerkedhetsz a biztonságos biciklizéssel? Ha igen, vár a BringaAkadémia nyári tábora. Ismerkedj meg játékosan a kerékpáros közlekedési szabályokkal, merülj el velünk a bicajozás rejtelmeiben! Az ötnapos napközis táborban a kőbányai Sportligetben található BringaParkban egésznapos játék vár, sok bringázással.” Ára: 27.000 Ft/turnus.

Piczinke Póniudvar táborok

pizinke_poniudvar

Kalandot tábor, mesélő tábor és mini gazdaképző tábor is vár rátok a Normafától 2 percre a Piczinke Póniudvarban ezen a nyáron. A Póni udvar remek lehetőséget biztosít a gyerekek számára a játékos tanulásra. A tábor célja, hogy a gyermekek megismerjék az állatokat és a velük kapcsolatos tevékenységeket, és otthonosan mozogjanak a természetben. Minden nap lovagolhattok törpe pónikon, amelyet játékos fejlesztő feladatokkal színesítenek. Ár: 39.000 Ft-43.000 Ft.

Bilimbo táborok

bilimbo

2016 nyarán is várnak Benneteket bölcsis, ovis és kisiskolás táboraikra, immáron 10 éve, 3 helyszínen. Felújították a középkori királylányos, lovagos táborukat, lesz megint kalózos-hableányos program, és kitaláltak egy izgalmas dínós, kisállattudós és angol sajtkukac tábort. A Bilimbo Hűvösvölgy munkatársai lovas és kutyás táborokkal várják az érdeklődő családokat. Idén is szerveznek Montessori tudóstábort és mesés napokat. Bilimbo Naphegyen megint lesz detektíves és indiános tábor. Ár: 29.500 Ft-39.500 Ft/hét

Kuktanoda nyári táborok

aranygaluskakeszuloben_1285311987

Délelőtt a megfőzhetitek a közös ebédet, minden nap más nemzet konyhájával ismerkedve. Közben beszélgethettek, ismerkedhettek a fűszernövényekkel, különleges alapanyagokkal, más nemzetek étkezési sajátosságaival. Délután inkább a desszertek kerülnek a középpontba, de a Városligetbe, moziba és piacra is mehettek majd. Ár: 50.000 Ft/hét.

További nyári táborok hamarosan!

Programokat a hétvégére itt találtok. Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb programokról, válogatásokról és interjúkról, hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni, Fb oldalunkat pedig itt találjátok.