Nyári kalandok, újdonságok – a legjobb programok Budapesten gyerekekkel

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az idei nyár legjobb programjait gyűjtöttük össze, hogy a vakáció ideje alatt, legyen miből válogatni. Holnemvolt Vár, Future Park, új játszóterek, hűsítő bábelőadások, kiállítás, kirándulás, esőprogramok és még sok minden más.

Állatkerti újdonság – megnyílt a Holnemvolt Vár a régi Vidámpark helyén

Májusban adták át az Állatkert legújabb látványosságát, a Holnemvolt Várat interaktív játszóházzal gyerekkorunk kedvenc meséiből (Hetedhét Palota), állatsimogatóval, játszóterekkel és klasszikus vurstlival (körhinta, céllövölde, mini óriáskerék stb.). Íme részletes beszámolónk hasznos tudnivalókkal.

Future Park – VÉGLEG BEZÁRT!

Egész nyáron nyitva tart az Andrássy Élményközpontban megnyílt új interaktív kiállítás, a Future Park, melyet japán szakemberek fejlesztettek. Az általatok rajzolt állatok megelevenednek a falakon, világító óriás labdákat mozgathattok és játszhattok a fénnyel.

Új játszóterek Budapesten (ingyenes)

Az elmúlt időszakban is több játszótér este át kisebb-nagyobb felújításon, hogy nyárra a gyerekek birtokba vehessék. Megújult a Tűzoltós játszótér a Vérmező téren, a Kalózos játszótér Csepelen a MOM-nál lévő játszópark és a Hegyalja úton lévő játszótér, az Orczy-park (játszótér és sportpályák) és a Népliget is gazdagodott új játszóterekkel, Óbudán és Újpesten is átadtak új helyszíneket, amelyekről hamarosan részletesen is beszámolunk, de érdemes az árnyékos pasaréti KRESZ-parkba is ellátogatni vagy Budapest legújabb és legnagyobb vizes játszóterére Kispesten.

Gyerekelőadások a Margitszigeten (ingyenes) és a Városmajorban

Júniustól szeptemberig minden szombaton és vasárnap várnak benneteket a gyerekeknek szóló előadások. Szombatonként a Margitszigeti Szabadtéri Színpadnál, vasárnaponként szintén a margitszigeti Szent Margit-romoknál tartanak vásári bábjátékokat, meseelőadásokat, ráadásul ingyenesen! A nyári sorozat részletes programját itt éritek el! Emellett a Városmajori Szabadtéri Színpadon is lesznek koncertek és színházi programok 1000-1500 Ft-ért. Íme a városmajori részletes program.

Frida Kahlo kiállítás – BEZÁRT!

A Picasso kiállítást is nagyon élvezte csapatunk, így ezt a tárlatot sem hagyjuk ki. A 20. század talán legmeghatározóbb női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből rendez kiállítást 2018 nyarán a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria. A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo, valamint más jelentős mexikói gyűjtemények jóvoltából több mint harminc festmény és grafika érkezik Budapestre. A nyári szünet utolsó napjaiban augusztus 28-31-ig,11.00 órától tárlatvezetéssel várják az általános iskolás korú gyerekeket. A tárlatvezetésen a kiállításra váltott belépőjeggyel lehet részt venni. Maximális létszám 25 fő. Regisztráció a vezetés előtt, érkezési sorrendben, az információs pultnál.

Ingyenes programok a Budavári Mátyás király játszótéren

Június 30-án, július 14-én és 28-án, valamint augusztus 11-én 10 órától ingyenes programokkal és kézműves foglalkozásokkal várnak benneteket a Budai Várban található Mátyás király játszótéren. Részletek itt.

Ingyenes programok csütörtökönként a Ferenc téren augusztus 2-ig és szerdánként a József Attila-lakótelep nagyjátszóterén

Augusztus 2-áig csütörtökönként 10 órától gyerekprogramokkal készülnek a IX. kerületi Ferenc téren. Fellép többek között az Álomzug Társulás, a Portéka színpad, Gulyás László és a Batyu színház is. Részletes program itt. Szerdánként pedig a József Attila-lakótelep nagyjátszóterén lesznek gyerekprogramok. Ingyenes!

Nyári kirándulások csillagnézéssel, szöcskékkel és denevérekkel

Nagyon szeretjük a Duna-Ipoly Nemzeti Park vezetett túráit, amelyeket budapesti természetvédelmi területeken és a főváros közelében tartanak. Idén nyáron is biztos elmegyünk majd egy csillagnéző túrára, denevéres kirándulásra vagy megismerkedünk azokkal az állatokkal, akik igazán jól bírják a meleget. Itt találjátok a júliusi és augusztusi programokat.

Nyaralás a városban – Valyo part és kiülős helyek

Nyáron is várnak benneteket a szuper gyerekbarát teraszos helyek a Római-parttól a Valyo-partig, Pesten és Budán. Irány a Fellini Római Kultúrbisztró, a Halkakas terasz (Kupak és Dugó Bár – Római Parton a Csónakház Mulató mellett), a Nap bácsi, a Valyo Kikötő (itt nyáron a Bölcs Kavics csapata több alkalommal tart majd gyerekprogramokat), a Dunaparty Megálló, az újpesti Kabin, a városligeti Kertem és a Zöld Küllő.

Strandok

Nálunk megtaláljátok hasznos tudnivalókkal, idei árakkal, nyitva tartással, hogy milyen strandokat találtok Budapesten és a főváros közelében, ha csobbannátok egyet a családdal. A mi kedvenceink a Római strand, a Pünkösdfürdői strand, a Leányfalui Termálfürdő és a Lupa-tó.

Fagyi és játszótér

Imádjuk a szívvel-lélekkel készült, jó minőségű fagyikat, ezért is készítettünk egy összeállítást a kedvenceinkből, ahol ráadásul a közelben még szuper játszótereket is találtok! Jó kombináció egy kellemes nyári napra! 😉

Esőprogramok

Nézzétek meg esőprogramok válogatásunkat, ahol sok jó ötletet találtok egy esős nyári napra is! Játszóházak, gyerekbarát múzeumok, barlangok, Csodák Palotája stb.

+ 1
Hétvégi ajánlók egész nyáron és vakáció rovat
A csütörtökönként megjelenő hétvégi ajánlókban mindig megtaláljátok az aktuális programokat szombatra és vasárnapra, illetve Vakáció rovatunkban és a Helyszínek között is érdemes körbenézni.

Nézzétek meg szintén aktuális, frissített válogatásunkat is további 15 jó nyári programmal! Ha egész nyáron szeretnétek értesülni az újdonságokról és a legjobb programokról, érdemes heti hírlevelünkre is feliratkozni itt!