Nyaralj itthon! – belföldi célpontok

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szponzorált tartalom
Balaton nyaralj itthon


Nem tudjátok még, hova utazzatok 2021 nyarán? Mutatunk néhány belföldi úti célt, amelyet érdemes felkeresni gyerekekkel, ha most nem kockáztatnátok meg egy külföldi utat, hanem inkább itthon nyaralnátok. Szponzorált tartalom.

Örök klasszikus – Balaton

Minden magyar ember jó szívvel gondol a Balatonra. Ha egy beszélgetés alkalmával felemlegetjük a magyar tengert, büszkeség tölt el minket – teljesen jogosan. Csodás kilátással és helyszínekkel rendelkezik a tó és környéke, nyáron igazi felüdülés ellátogatni ide pár nap erejéig, a különleges hangulat és a nyugtató vízpart miatt. Természetesen az is érthető, ha valakinek mégsem Balaton és környéke a legjobb úticél nyaraláskor. Adottságai ellenére van pár tényező, amely zavaró lehet, főleg akkor, ha gyerekekkel mennénk. Ilyen szempont lehet, hogy rengeteg turista keresi fel a balatoni helyeket, a tavalyihoz képest pedig kicsit magasabb árakkal találkozhatunk idén.

Megyer-hegyi Tengerszem – Sárospatak közelében

Ha mindenképp ragaszkodunk a víz közelségéhez, a Megyer-hegyi Tengerszem megfelelő választás lehet számunkra. Sárospatak közelében található a káprázatos kilátással rendelkező helyszín, amely régen kőbányaként működött. A fejtési gödörben létrejött tóhoz sokan ellátogatnak, hogy megcsodálják a természet szépségeit. Lélegzetelállító látványt nyújt, mintha nem is Magyarországon járnánk, pedig hivatalosan is hazánk egyik legszebb természeti csodája. A Malomkő tanösvényen keresztül közelíthető meg a helyszín. Néhány éve egy kilátó is épült a közelben. A tengerszem, a kilátó és a tanösvény is szabadon látogatható. Egy via ferrata (vagyis vasalt út) is halad rajta, amit érdemes kipróbálni. Bővebb információk itt.

Erdei Kisház – Noszvaj

Ha szívesebben nyaralnánk a családdal egy kevésbé frekventált helyen, távolabb a nyüzsgéstől, az Erdei Kisház Noszvajban remek választás. Különleges hangulatú, télen-nyáron egyaránt látogatható. A kikapcsolódás garantált, nem fog megzavarni minket az autók zaja, ráadásul mivel ez a hely kutyabarát, nem kell otthon hagynunk kedvenceinket sem. Gyerekekkel a Noszvaji meseutat is érdemes bejárni, amely a barlanglakásokon is átvezet.

Mivel mostanában elég változékony az időjárás, fontos hogy még alaposabban felkészüljünk a kirándulásokra. A megfelelő ruhák, cipők (tereptől és időjárási viszonyoktól függően) bepakolásán kívül érdemes gondoskodni enni- és innivalóról is. Érdemes megtervezni az étkezéseket, előre bevásárolni, helyben főzni, vagy éppen hideg szendvicsekhez való hozzávalókat beszerezni. A Spar akciós újság kínálatában ismét rendkívüli árakat és termékeket találhattok. Friss és zamatos zöldségből és gyümölcsből is széles választék található a polcokon.

Prédikálószék

A Pest és Komárom-Esztergom megye határán elhelyezkedő Prédikálószék közkedvelt kirándulóhely. Ha a környéken nyaraltok vagy akár csak egynapos kirándulást terveztek, remek célpont. A túra nem éppen a könnyű útvonalak közé tartozik, ezért érdemes alaposan felkészülni előtte, főként, ha gyerekekkel vágtok neki, a nehéz terepen legyen nálatok elegendő folyadék és megfelelő energia utánpótlás. Viszont minden fáradságért kárpótol majd benneteket a Dunakanyar páratlan látványa.

Mező, tisztás, kert – mindenhol jó, de legjobb otthon

Ha nincs lehetőségetek messzebb menni, akkor érdemes a közeletekben található zöld területeket, parkokat, kiserdőket is felkeresni. Ha Budapesten éltek, számos lehetőséget találtok a külső kerületekben is, például Újpesten a Farkaserdőben, a Naplás-tónál található Cinkotai kiserdőben vagy Kamaraerdőn. A nemzeti parkok oldalain is érdemes böngészni a közeletekben található tanösvényeket, természetvédelmi területeket, a fővárosban és környékén élők pedig a Pilisi Parkerdő és a Főkert oldalán is számos jó lehetőséget találhatnak.