Nyár végi madárgyűrűző akció a Naplás-tónál 2022

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyar Madártani Egyesület Budapesti Helyi Csoportja 9. alkalommal szervez nyári madárgyűrűző akciót a cinkotai Naplás-tónál. A program 2022. augusztus 11-e hajnaltól 28-a délelőttig tart majd. Az érdeklődőket folyamatosan várják a program során.

A madárgyűrűzés minden nap hajnaltól kb. délelőtt 10 óráig, illetve délután 7 órától naplementéig fog tartani az időjárástól függően. Esős időben, illetve nagyon erős szél esetén a gyűrűzés szünetel minden esetben. Természetesen MME stand is lesz, ahol az érdeklődök kérdéseiket is feltehetik.
A bázis a főúttal ellentétes oldalon található gátőrháznál lesz, itt várják a látogatókat.

GOOGLE TÉRKÉP-en a pontos hely megtekinthető!

Rovarász programmal is készülnek 2022. augusztus 18-19-20-21. Mind a 4 nap lesz vízipók-csodapók bemutató (17:30-18:30), illetve éjjeli lepkészés (20:30-tól éjfélig).

Megközelítés:
– gépjárművel a Naplás úton, a tó partján bőven van parkolási lehetőség
– kiépített új kerékpár út is vezet a tóhoz
– tömegközlekedéssel: Örs vezért tere felől a 45-ös busszal az Anilin utcai megállóig, majd innen a Szilas-patak mentén lehet eljutni a tóig 25 perc kellemes sétával. A 46-os busszal (Rákoskeresztúr és Újpalota között közlekedik) az erdei bekötőút megállóig kell jönni, innen 15 perc sétával érhető el a bázis. Utóbbi busz fél óránként jár, ezért érdemes megtervezni az utat.

A tónál büfé is üzemel a tó ellenkező sarkán!

A programmal kapcsolatban Lendvai Csabánál lehet érdeklődni: 06-20-322-5787.

REGISZTRÁCIÓ NEM SZÜKSÉGES! Bármely korosztály részt vehet a programon!

Forrás: MME Nyitókép: Nyaktekercs / fotó: Lendvai Csaba

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!