Nyár végi madárgyűrűző akció a Naplás-tónál 2021

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyar Madártani Egyesület Budapesti Helyi Csoportja nyolcadik alkalommal szervez nyári madárgyűrűző akciót a cinkotai Naplás-tónál. A program augusztus 13-e hajnaltól 29-e estig tart majd.

A madárgyűrűzés hajnaltól kb. délelőtt 10 óráig, illetve délután 6 órától naplementéig fog tartani az időjárástól függően. Esős időben a gyűrűzés szünetel minden esetben. Természetesen MME stand is lesz, ahol az érdeklődök kérdéseiket is feltehetik. A bázisuk a főúttal ellentétes oldalon található gátőrháznál lesz, itt várják a látogatókat.

Megközelítés:

  • gépjárművel a Naplás úton lehet jönni, a tó partján bőven van parkolási lehetőség
  • kiépített új kerékpár út is vezet a tóhoz
  • tömegközlekedéssel: Örs vezért tere felől a 45-ös busszal az Anilin utcai megállóig, majd innen a Szilas-patak mentén lehet eljutni a tóig 25 perc kellemes sétával. A 46-os busszal (Rákoskeresztúr és Újpalota között közlekedik) az erdei bekötőút megállóig kell jönni, innen 15 perc sétával érhető el a bázisuk. Utóbbi busz fél óránként jár, ezért érdemes megtervezni az utat.

Hasznos információk:

  • A tónál büfé is üzemel, a tó ellenkező sarkán.
  • A programmal kapcsolatban Lendvai Csabánál lehet érdeklődni tel.: 06 20 322 5787
  • REGISZTRÁCIÓ NEM SZÜKSÉGES! Bármely korosztály részt vehet a programon!

Forrás: Magyar Madártani Egyesület

Ha a Naplás-tónál jártok, érdemes a közelben található új kilátót is megnézni!

A hosszú hétvégére itt gyűjtöttük össze a legjobb programokat!

Ha szeretnétek időben értesülni a legjobb családi programokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek nem csak a nyári szünetre.