Így indul a nyár! – 15 jó program júniusra

VéNégy Fesztivál – Nagymaros, június 20-23.

VéNégy Fesztivál – Nagymaros, június 20-23.

Hagyomány és közösségépítés, vakációindító fesztivál és művészet, éjszakai múzeumozás és sportolás, tánc és bábszínház, buli és kirándulás. Igazán jó eseményekkel indulhat a nyár! 20 jó program júniusra.

Duna Karnevál – Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Erzsébetligeti Színház, Kobuci kert, Múzeumkert, június 7-14. (számos program ingyenes)

Karneváli hangulatban nemzetközi és hazai fellépőkkel, hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a 29. Duna Karnevált június 7. és 14. között Budapesten. A rangos nemzetközi kulturális fesztiválon a rangos fellépők mellett látványos felvonulással, hungarikumok bemutatásával, nemzetközi táncházzal (június 10-én a Kobuciban), a V. FolKid Gyermek Népművészeti Fesztivállal (június 8-án a Múzeumkertben) és június 14-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon megrendezett nagyszabású gálával várják az érdeklődőket. Június 7-9-ig a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében is lesznek színes programok. Részletek itt.

 

ART Piknik Pannonhalma 2024 – június 8-9.

Az ART Piknik egy olyan egyedülálló fesztivál, ahol a gasztronómia és a művészet találkozik, különleges helyszínen, különleges koncepcióval teremtve egyedülálló atmoszférát. Az ART Piknik kiállítói az ország legelismertebb éttermei és vendéglátóhelyei. A rendezvény fontos része a TESSÉK! vásár is, ahol több mint 100 dizájner és kézműves mutatkozik be portékáival, a fűszernövényektől, a sajtokon át az egyedi lakásdekorációkig. A minőségi ínyencségek élvezetéhez izgalmas művészeti programok, kiállítások, workshopok társulnak. Részletek itt.

 

Magyar Mozgókép Fesztivál 2023 – Veszprém, Balatonfüred, Balatonalmádi, június 12-15.

Majdnem menyasszony

Majdnem menyasszony

2024-ben már4. alkalommal kerül megrendezésre a csodálatos Veszprém-Balaton régióban a Magyar Mozgókép Fesztivál, amely szabadtéri vetítésekkel, a legújabb magyar filmekkel, közönségtalálkozókkal, felújított klasszikusokkal, kiállításokkal, koncertekkel és gasztroprogramokkal is várja a filmek és alkotóik iránt érdeklődőket. Olyan gyerekfilmeket nézhettek meg idén mint az Égig érő fű, a Bogyó és Babóca sorozat, Boribon válogatás, Magyar népmesék sorozat, a nagyobbak pedig a Kojot négy lelkét vagy a Kék Pelikánt is láthatják. Részletek itt.

 

95. Ünnepi Könyvhét és 23. Gyermekkönyvnapok – Vörösmarty tér, Duna-korzó, június 13-16. (ingyenes)

Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozatára ebben az évben június 13-16. között kerül sor a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó területén. A négynapos rendezvényt szabadtéri színpadi programok, könnyűzenei koncertek, dedikálások és a résztvevő könyvkiadók műsorkínálata színesítik. Lesz ttöbb gyerekprogram is, illetve a gyerekkönyv kiadók is rengeteg jó eseménnyel készülnek. A HUBBY Év Gyerekkönyve díjazottak is biztos megjelennek majd a fesztiválon személyesen is. Részletek itt. Ingyenes!

 

Mozgás Éjszakája 2024 – több helyszínen, többek között Budapesten, a Városligetben, június 14., pénteken 20:30  (ingyenes)

Sportoljatok június 14-án (pénteken) egy egész éjszakán át Budapest szívében, a gyönyörűen felújított Városligetben és a Hősök terén, valamint idén már számos vidéki helyszínen. Az ikonikus helyszínen közel 20 sportágban próbálhatjátok ki magatok és rátalálhattok arra, melyben a legtöbb örömötöket lelitek. Lesz többek között görkoris diszkó, esti séta a Ligetben, bringás kör is. Részletek itt. Az eseményen való részvétel ingyenes!

 

Fő utca Fesztivál – Budajenő, június 15., szombaton (ingyenes)

2024. június 15-én, szombaton újra megrendezi a Kisköz Egyesület a FŐ UTCA fesztivált Budajenőn, ahol fellép a Rutkai Bori Banda, a Budakeszi Fúvószenekar, a The Pontiac és a BulesDosers. Lesz közös éneklés és a Kiss zenede népzenei bemutatókoncertje. A Színházi udvarban Pálos Hanna és Kovács D. Dániel Csoda és Kósza meseelőadása, valamint Egger Géza Végtelen krónikák c. interaktív színházi előadása vár benneteket. A gasztronómiai élményről a Jenői Pékség, a Reisner Pince, a Sercli Café, az Á + V Fürjészet, a Csehülünk, a Gyárfásbolt és Falatozó, a Hajta Farm és a Zsákoljunk Kft. gondoskodik. Emellett lesz kézműves vásár, egészség- és baba-mama sátor, homokvárépítő verseny, „szelíd motoros” felvonulás, ha minden jól megy, pizza sütés a falu kemencéjében, könyvbörze, kézműves és sportprogramok, közös utcai alkotások, utcai hangszerek és közös zenélés. Részletek itt.

 

Tündérfesztivál – Sopron, Erzsébet Kert, június 15-16. (ingyenes)

Idén is várja a tündéreket és a manókat is a Tündérfesztivál! A Soproni Ünnepi Hetekhez is kapcsolódnak, és június 15-én és 16-án rengeteg színes, izgalmas és ingyenes játékkal várnak mindenkit. Részletek itt. Ingyenes! A program már június 8-9-én elkezdődik, amikor egy mesés sétán vehettek rész. A Tündérkert Varázslat feladatokat és térképet tartalmazó mesefüzete a feladatlappal együtt letölthető a Pro Kultúra honlapjáról, vagy átvehető június 3-ától a GYIK Rendezvényház és a Liszt Központ portáján nyitvatartási időben. Nem kell mást tennetek, mint hogy ezzel a térképpel sorra a látogatjátok a jelölt helyszíneket június 8-án vagy 9-én, és nyújtotok Céliának. Az ügyes segítőknek ajándékkal kedveskednek a varázslatos lények.

 

VéNégy Fesztivál – Nagymaros, június 20-23.

Meseszép környezetben, gazdag összművészeti programmal hívja a kultúra szerelmeseit Nagymarosra a június 20. és 23. között megrendezésre kerülő VéNégy Fesztivál. A színházi és zenei produkciókon túl kreatív alkotói workshopok, sportprogramok, táncház, exkluzív vezetett gyárlátogatás, szépségműhely és természetjáró kenutúrák is várják az érdeklődőket. A legkisebbeknek kinyit a VéNégy Ovi, hangszersimogató, kézműves foglalkozások, valamint bábszínházi előadások teszik teljessé az élményt. Részletek itt. Jegyárak itt. 12 éves korig ingyenes.

 

Generali Gyerek Sziget – Hajógyári-sziget, június 21-23. (ingyenes)

Idén is háromnapos fesztivállal indítja a vakációt a Generali Gyerek Sziget, a Hajógyári-sziget árnyas fái közt pont az utolsó tanítási napon. Az ország egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye népszerű előadók (Halász Judit, Apacuka zenekar, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Kiskalász zenekar) koncertjével, bábszínházzal, tánccal, vetélkedővel, sportprogrammal, zsonglőrökkel és artistákkal, ugrálóvárral, kézműves foglalkozásokkal és még rengeteg élménnyel várja a családokat, június 16-18 között, reggel 10-től este 18 óráig. Részletek itt. Ingyenes!

 

Múzeumok Éjszakája – országszerte, június 22., szombaton délutántól

Az ország legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvényét, a Múzeumok Éjszakáját idén június 22-én, szombaton rendezik meg több mint 400 helyszínen több ezer programmal. Merüljetek el a kisebb és nagyobb múzeumok szuper eseményei között, több helyszínen már délelőtt elkezdődnek a gyerekeknek is szóló programok. Ebben az évben Csőre Gábor, Jászai Mari-díjas színművész lesz az esemény nagykövete, az idei kiemelt város pedig Székesfehérvár. A részletes program június elején kerül fel a weboldalukra. Részletek itt.

 

Kabóciádé Családi Fesztivál – Veszprém, a Kabóca Bábszínház és kertje, Szerelem-sziget, június 28-30.

A Kabóca Bábszínház minden év nyarán megszervezi Kabóciádé Családi Fesztiválját, amely a családok minden tagjának kínál művészeti programot. Állandó szereplői Habakuk király és Boróka királyné, akik varázslatos birodalmi hangulatot csempésznek a mindennapokba: királyi ceremóniákkal tűzdelik meg a változatos programkínálatot a gyerekek legnagyobb örömére. Nemcsak a Kabóca társulat előadásait láthatja a közönség, izgalmas magánszínházak, független bábszínházi alkotók, kőszínházi vendégtársulatok is gyakran szerepelnek a fellépők között. A látványos szabadtéri előadásokat koncertek, kézműves foglalkozások vagy éppen improvizatív gólyalábas attrakciók színesítik. Részletek itt.

5. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál – Balatonalmádi, június 28-30.

Színesebbnél színesebb programmal érkezik idén a hatodik Bondoró Fesztivál. Nemzetközi utcaszínházi attrakciók sokasága, nagykoncertek és nem utolsó sorban a mesés Balatonalmádi várja mindazokat, akik ellátogatnak az eseményre. Itt minden pillanatban történik valami, ami mosolyt csal a arcodra. Jobbról érkezik egy masírbanda, míg balról a gólyalábasok vidám zászlójátéka kápráztat el. Az egyik kertben felcsendül az éppen induló koncert első akkordja, a vásári forgatagban szebbnél szebb portékák közül választhatsz és ínycsiklandozó finom falatokat kóstolhatsz. Részletek itt. Jegyárak itt.

 

Boglya Feszt/öko-művészeti fesztivál a Tisza-tónál – Tiszadorogma, június 28-30.

Tucatnyi zenés előadó, egyedülálló falusi és közösségi programok, valamint számos helyi mesterség bemutatkozása várja a fiatalokat és családokat a Tisza-tó partján másod ízben megrendezésre kerülő fesztiválon. Egy különleges, vidéki hangulatú, öko szemléletű, művészeti, zenei és gasztró fesztivállal, hamisítatlan falusi környezetben. A Boglya Feszt védnökei: Dimitry Ljasuk, aki nem csupán egy karizmatikus figura, hanem elszánt környezetvédő és ismert filmrendező, illetve Brimo Widad, Magyarország Senior ENSZ ifjúsági küldötte. Részletek itt. Jegyárak itt. 12 éves kor alatt ingyenes!

 

Örvényesvölgy Fesztivál – Zalacsány, június 28-30.

Az Örvényesvölgy Fesztivált 2024-ben június 28-30-ig tartják három napon át Zala megye legszebb völgyében. A hazai zenekarok (pl. Jambalaya) mellett több külföldi fellépő érkezik majd Zalacsányba, köztük a jazz, a soul és a blues legnagyobbjai, Matteo Bocelli, Giacomo Turra, Morris Madrone, Steffen Morrison. Június 30-án maga Vitéz László is tiszteletét teszi a rendezvényen Pályi János közreműködésével. Részletek itt. Jegyárak itt.

 

+ 2

Levendulaszüret és szentjánosbogár rajzás

Levendárium Dörgicsei Levendula Major

Levendárium Dörgicsei Levendula Major

Június elejétől a levendula lelőhelyek, június közepén pedig a csodás szentjánosbogarak várnak ránk számos helyszínen. Hamarosan bemutatjuk nektek kedvenc helyeinket.

 

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.
A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!
A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!