Novemberben és decemberben egy különleges adventi foglalkozást is lehet választani a Pagony exPEDíció keretein belül

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Játék, kerettanterv, kompetenciák – Rendhagyó irodalomórák 1-4. és 5-6. osztályosoknak a Bartók Pagonyban. A tananyaghoz szorosabban kapcsolódó foglalkozásokon kívül novemberben és decemberben egy különleges adventi foglalkozást is lehet választani a Pagony exPEDíció keretein belül.

Tavasszal indult el, és a 2022-23-as tanévben is folytatódik a Pagony exPEDíció, amelynek keretében már nemcsak 1-4. osztályos általános iskolásoknak, hanem 5-6. osztályosoknak is kínálnak különböző fókuszú, a kerettantervhez kapcsolódó foglalkozásokat, melyeket Nemes-Jakab Éva tart a gyerekeknek.

A foglalkozások ára: 20 főig 20 000 Ft, 20 fő fölött 1000ft/fő. Ezért az összegért nemcsak a 90 perces foglalkozásban vehetnek részt a gyerekek, hanem minden egyes osztály/csoport egy-egy értékes, kortárs gyerekirodalmi könyvet tartalmazó csomaggal is távozik, amelyek alapját képezhetik az osztályon belül egy kis olvasósarok kialakításának is.

November-decemberre szóló különleges kínálatuk egy titkos karácsonyi készülődés a résztvevő osztályoknak. Meglepetéskészítés irodalmi töltelékkel. Versírós foglalkozás Szabó T. Anna Adventi kalendáriuma nyomán, ahol mindenfélét játszhattok a költői szövegekkel. Játékokon keresztül fejtegethetitek a versek titkait, hogy a foglalkozás végére megszülethessen az osztály rendhagyó téli verskompozíciója. A gyerekek megérezhetik a szavakkal történő önkifejezés örömét és megláthatják az irodalmi alkotásban az ajándékozás egy formáját. Mindenki megírhatja a maga téli versét, amikből összeáll egy elvihető osztálydekoráció.

További információkért a expedicio@pagony.hu e-mail címre írhattok, vagy hívható a 70/6293434-es telefonszám.

Ha szívesen részt vennétek a programon, de a külső helyszínre való eljutás gondot okoz, keressétek Nemes-Jakab Évát, hogy a „Pagony exPEDíció” házhoz megy jeligével tudjatok külön egyeztetni. Elérhetősége: jakabev@gmail.com

További témák és részletek itt.

Tartsatok velünk, mert Advent rovatunkban rengeteg jó programot, ajándék ötletet, új könyveket találtok majd az elkövetkezendő időszakban!

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!