Hogyan választhatok angol nyelvtanfolyamot a gyermekemnek? 2 az 1-ben: játék és tanulás a Novakid online iskolában

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szponzorált tartalom

A gyerekek szerte a világon mindennél jobban szeretnek játszani, és kevésbé szeretnek tanulni. Minden szülő felteszi magának a kérdést – hogyan tudja rávenni gyermekét, hogy megtanuljon angolul? Hiszen ez a jövőjük alapja! A Novakid online angol tanulási platform megoldotta ezt a kérdést – mi nem kényszerítjük gyermekét arra, hogy unalmas iskolai órákon tanulja a nyelvet. Az anyanyelvi tanárokkal való játék és interakció révén történő tanulás a tanulás professzionális megközelítésének alapja. Szponzorált tartalom.

Ebben a cikkben ismertetjük a Novakid kurzusait, így megtudhatja, melyik illik leginkább a gyermekéhez.

A Novakid online angol nyelviskola oktatói 3 tanítási programot fejlesztettek ki:

1. General English tanfolyam;
2. Beszédcentrikus intenzív angol nyelvtanfolyam: Time2Talk;
3. Beszédcentrikus intenzív angol nyelvtanfolyam 3D virtuális utazással: Virtual Explorer.

A Novakid összes tanítási programját a CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) alapján dolgozták ki. A kurzusok tartalmának kialakításánál a gyermekek egyéni életkorbeli különbségeit is figyelembe vették.

A General English tanfolyam

A General English tanfolyam 4-12 éves gyerekeknek szól és az alapvető beszéd-, olvasási és szövegértési készségek fejlesztésére irányul.

A program 5 szintet foglal magában, melyek más-más korosztályt szólítanak meg és fokozatosan nehezednek. Mindegyik szint leckékből épül fel, melyeknek megvan a maguk szókészlete és nyelvtana. A gyermekek megtanulnak olvasni és megszilárdítják a tudásukat.

A tananyag nagy részét játékok formájában sajátítják el a gyermekek, hogy számukra is élvezhető legyen az angoltanulás. A Novakid tanulói mini-játékok, kreatív interaktív feladatok, küldetések és képregények keretében tanulják az angolt. 

A General English kurzusban nagy hangsúlyt fektetünk továbbá a beszédre. A Novakid tanárai csak angol nyelven tartják az órákat, ami már önmagában jól fejleszti az angol beszéd megértését és elsajátítását.

Az egymást követő szintek moduláris programjában vannak egyszerű tanórák és olyan órák, amelyek a CLIL (Content and Language Integrated Learning) módszerén alapulnak. Ezeken az órákon a gyerekek úgy tanulnak angolul, hogy különböző témákat dolgoznak fel, a képregényektől a környezetvédelemig.

A Time2Talk beszédkészség-fejlesztő kurzus

A Time2Talk tanfolyam olyan 9-12 éves gyerekeknek szól, akiknek az angoltudása már eléri az А2-B1 szintet (CEFR).

A tanfolyam 40 tanórából áll, melyek mindegyikén más-más társalgási téma áll a középpontban (pl. sport, tengeri élőlényekélőlének, vásárlás, mozi, stb.).

Az órákon a gyerekek fejlesztik a nyelvtani és lexikális ismereteiket, bővítik a szókincsüket, és gyakorolják az angol társalgást. Az órák angol nyelven zajlanak, és a tanárok harmonikus kapcsolatot alakítanak ki a tanulókkal, amely lehetővé teszi a kölcsönös bizalmat. Ha a gyereknek gondot okoz valaminek a megértése, a tanár vizuális elemek, testbeszéd vagy arcjáték segítségével könnyen egyértelművé teszi az instrukciókat.

Virtual Explorer beszédkészség-fejlesztő kurzus 3D virtuális utazással

A Virtual Explorer kurzus legalább 10 éves, A2-B1 szintű nyelvtudással rendelkező gyermekeknek szól, illetve azoknak, akik már elvégezték a General English tanfolyam 4. szintjét, vagy a Time2Talk kurzust.

A Virtual Explorer kurzus folyamatosan új leckékkel bővül, jelenleg több mint 80 leckét tartalmaz! Az órák keretét a tanárral való beszélgetés adja. A beszédtémák érinthetnek globális kérdéseket (pl. ökológia és az ökoturizmus fejlesztése), de iskolai alaptantárgyak anyagát is (pl. a vízkörforgás, a vikingek). A témák széles köre segíti a tanulókat a beszédkészség, a kritikai gondolkodás és a kreativitás fejlesztésében, továbbá tágítja a látókörüket.

Mindegyik óra egy-egy virtuális utazást foglal magában, melynek során a tanuló a tanárral együtt bejárja a Föld legkülönfélébb helyeit. A 3D panorámautak segítségével a tanuló jobban belemerülhet egy-egy témába és megfigyelheti a való életet. A kurzus intellektuális kíváncsiságot ébreszt a tanulókban és az angol nyelv spontán használatára készteti őket, hiszen ha többet akarnak megtudni valamiről, több interakcióba kell lépniük a tanárral angolul.

A Novakid online platformja felajánl egy ingyenes próbaórát a gyermekek és a szülők számára. Ennek a teljesértékű órának az alkalmával a tanár szórakoztató angol nyelvű játékokkal vonja be a gyermeket a tanulásba. Továbbá a tanár bemutatja az interaktív platformot és annak lehetőségeit, illetve megállapítja a gyermekek nyelvtudásának szintjét. A próbaóra 25 perces és angolul zajlik.

Itt regisztrálhat a próbaórára, illetve többet is megtudhat a Novakidről.

A Novakid küldetése, hogy minden gyermek számára elérhetővé tegye az angol nyelvtanulást: a mai világban a minőségi oktatáshoz való hozzáférés nem kiváltság, hanem szükségszerűség.