Nemzetek Karácsonya – nov.29. – jan.2.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Helyszín: Bp., V. ker., Nemzeti Múzeum kertje

A fesztiválon minden héten más-más nemzet mutatkozik be tradicionális ételeivel, italaival és különleges kultúrájával. A résztvevő országok: Magyarország, Finnország, Franciaország, Olaszország, Oroszország, Németország, Görögország, Chile, Mexikó, Svájc, Ausztria, Brazília és Szerbia.


A Nagy Budapesti Kultúrzsibin igazi kincsekre, antikvitásokra tehetünk szert, talán valami különlegesebb karácsonyi ajándékra is. A kézműves vásáron egyedi kézzel készített finomságokat és ajándéktárgyakat vásárolhattok.
Gyermekműsorokkal, kézműves foglalkozásokkal is készülnek a legkisebbek számára. A Népmese Múzeum november 29-30-án, december 1-jén és 6-8-án ingyenes programokkal, készségfejlesztő játékokkal várja a gyermekeket standjánál. Jön majd a finn Mikulás is, aki meglepetéssel készül.
A Baptista Szeretetszolgálat segítségével ajándékgyűjtést szerveznek a nehéz helyzetben élő családok számára december 21-ig.

nagy_kulturzsibi_01

Fotó: Nagy Budapesti Kultúrzsibi