A nagy Sárkányjárgány lemezbemutató + JÁTÉK!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

sarkanyjargany_trafo

Szerintünk az egyik legnagyobb gyerekbuli február 22-én a Trafóban lesz, és még jegyeket is nyerhettek (vásárolni már nem lehet, mert már minden jegy elfogyott), ha velünk játszotok. Rutkai Borit kérdeztük arról, hogy mire számíthatunk a Sárkányjárgány lemezbemutató koncertjén, milyen extra produkciókkal készülnek, és megnézhetitek a legújabb videóklipet is, amihez játékunk kérdése is kapcsolódik. A Minimatiné csapata biztosan ott lesz 🙂

2014-ben mi is sokat száguldoztunk a Sárkányjárgánnyal a Kertemben, a Nagykovácsi Mesefesztiválon, az Irány Surány Fesztiválon, a Katona József Színházban és a Capa Központ Fotóutca Fesztiválján, a Budapest Jazz Clubban a beöltözős boszi buliban. Legközelebb február 22-én 17 órától a Trafóban találkozhattok a zenekarral, ahol hatalmas bulival várják a közönséget.

sarkanyjargany

„Az eget elborítják a repülő masinák, a Sárkányjárgány a robotgólyával kel versenyre, Nyúl Ubul a Palánta planéták között szlalomozik, Űr Lajosnak lobog a haja a kozmikus huzatban, távoli barátaink, azaz néhány kedves falusi ufó, a hordozható tábortűz mellett landolnak. Az ázsiai pázsitokon táltos lovak legelésznek, a Pekingi Csapongók a Niagara-garaton maratonoznak, közben a Boszivacsiban rotyog a sok fél pár lyukas zokni, a mesesárból pedig épül a Mesevár, ahol Manó apó mamuszban korcsolyázgat a mesetermeken át.”

Rutkai Borit kérdeztük a koncert részleteiről:

Bejártátok a Sárkányjárgánnyal szinte az egész országot, miért pont most kerül sor a nagy lemezbemutatóra? Van valami különleges oka vagy egyszerűen csak így alakult?
Több „üzemi” oka volt, amik nem annyira érdemlegesek elmesélésre. Szerintem jó, hogy most csinálunk egy nagy koncertet, mert az elmúlt fél évben sokakhoz eljutott a könyv és a lemez, rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, és látványosan emelkedett a közönségünk, rajongóink létszáma. Az is fontos volt, hogy a kapjunk egy jó dátumot a Trafótól, mert az összes felnőtt lemezünket itt mutattuk be, és nem tudtam elképzelni más helyszínt erre az eseményre.

sarkanyjargany

Milyen vizuális elemekkel, extrákkal készültök?
A Sárkányjárgány lemez dalaihoz készített festményillusztrációimból készítünk háttérvetítést Kiss Ákos vizuális tervezővel. További bábokat, jelmezeket horgolok, kötök, ezeket is kivetítjük, hogy a leghátsó sorokban ülők se maradjanak ki semmiből.

Kik lesznek a meghívott vendégek?
Nyeső Mari fog gitározni, Lukács Gábor szaxofonozni, Németh Csaba ütőhangszerekkel száll be, és Vozár Villő, a 11 éves keresztlányom a lemezen is hallható nótáit fogja énekelni. Lesz egy meglepetés dal is, további titkos fellépőkkel.

Úgy tudjuk, hogy készül már az újabb lemez is. Hallunk majd esetleg új számot is a koncerten?
Ez az a bizonyos meglepetés, amit az előbb pedzegettem. Beleborzongok a jó érzésbe, ha erre a kis titokra gondolok. Remélem a közönségre is hasonló hatással lesz, és szeretni fogják.

Köszönjük!

Borival tavaly ősszel készült interjúnkat itt olvashatjátok.

JÁTÉK

Nyerjetek 2 db páros belépőt (1 felnőtt + 1 gyerek) a Rutkai Bori Banda trafós nagykoncertjére február 22-ére!

Nincs más dolgotok mint az alábbi kérdésre válaszolni: Ki és miben úszkál a Jól van dolga a mostani uszkárnak című számban?

A válasz a zenekar ősrajongóinak egyből be fog ugrani, ha mégsem, akkor segítségképpen nézzétek meg legújabb videóklipjüket itt vagy lentebb!

A válaszokat a jatek@minimatine.hu-ra várjuk február 19-e, csütörtök délig, utána sorsolunk.