Nagy ovi- és sulikezdő válogatás

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

kuvik

A legjobb felkészítő könyvek, taneszközök, otthoni filléres ötletek, társasjáték, ovis zsák készítés is szerepel nagy ovi- és sulikezdő válogatásunkban. Hétvégére pedig rengeteg programot válogattunk nektek (hamarosan olvashatjátok), hogy legyen hol kipihenni az izgalmakat.

fuzetek1

Újra itt a Füzetgyár vagyis a suliszezon kezdetét 2016-ben is megünnepelik a Két Egérben. Minden, ami az iskolakezdéshez szükséges és magyar designerek kis szériás alkotómunkáját dicséri: tolltartók, hátizsákok, ovis táska, ovis tároló szütyő, vagány abc-poszter és színezőfüzet, falmatricás órarend, alternatív iskolai logikai készletet és remek rajzeszközök. Idén is készülnek egyedi borítós iskolai füzetekkel, amelyeket rendelésre – igény szerint készítenek nektek. A borítókat hazai gyerekkönyv-illusztrátorok tervezik, és már 26 féléből választhattok.

Kuvik1_02

„Azt szeretnénk, ha minden gyerek magabiztosan és szívesen tanulna. A gyerekbarát kialakítás, a logikus felépítés, a minőségi anyagok ösztönzik őket és élménnyé teszik a tanulást. A saját tapasztalataik útján pedig nem csak megtanulják, de meg is értik a tananyagot. Tudjuk, hogy a gyerekek lételeme a játszás. Legyen, hát a tanulás játék, hogy a kicsik élvezzék az iskolát. Adjunk teret a fantáziájuknak és örüljünk közösen a sikerélményeknek.” A Kuvik taneszközök nemcsak nagyon hasznosak, de még jó kézbe is venni őket, ráadásul természetes anyagokból készülnek.

plukkido

A Plukkido társasjátékát főként óvodásoknak ajánlják. A reggeli elindulásnál és a testvérek együttműködésénél is hasznos segítség lehet. „Motivációs játékok kisgyermekek és szüleik együttműködésének fejlesztésére. Hatalmas segítség, hogy közös nyelvet beszélj gyermekeddel, játékra váltsd a vitákat, és gondtalanul élvezhesd a gyermeknevelés napos oldalát.” Ha pedig szívesen kipróbálnátok egy játszóteret, ahol megtaláljátok IDEKI programjukat, akkor itt írtunk róla bővebben!

Uzsonnás tasakok és kulacsok

Zoo-Snack-Bags_skip_hop

A Skip Hop Zoo kulacsokat és uzsonnás tasakokat nagyon szeretjük a Monike-tól. Igazán vidám és praktikus darabok, kiránduláshoz is rendszeresen használjuk. Üzletüket, ahol személyesen is megvehetitek, illetve kézbe vehetitek a weben is kapható dolgokat a XI. kerületben, a Kanizsai u. 1. szám alatt találjátok. Emellett az Equa környezetbarát és BPA mentes kulacsait is nagyon szeretjük használni akár kiránduláshoz is. Könnyen tisztán tartható darabok, felnőtteknek üveg változatban is.

ikea_uzsonnas_doboz

Az IKEÁ-ban is találunk pár hasznos darabot. Nekünk ez a kutyás az egyik kedvencünk, de egyszerűbb ez az összecsukható darab. Ez a több rekeszes pedig nagyon praktikus.

Néhány csomagolós ötlet kedvenc kreatív blogjainkról

22

Egy régebbi bejegyzés Borartitól egyszerű és nagyszerű csomagolási tipp. A legó lenyomatos a kedvencünk.

vignetta_kisladik

vinnyetta1

manka_fuzetcimke

Ingyenesen nyomtatható vignetták a Kisladiktól, Mankától és a Gyerekszobától. Utóbbi blogon egy remek ébresztőórát is találtunk a nehezen kelő gyerekek számára.

Ovis zsák

DSCF6350

Az ovis zsák kínálattól tavaly sem voltunk elájulva, sőt kifejezetten ízlésromboló darabokat is találtunk. Végül anyagot vettünk és varrtunk. Találtunk egy szabásmintát és egy egyszerű leírást. Kezdőknek sem bonyolult, színes flakonból pedig lehet jeleket is kivágni a zsákra.

leszel_a_baratom

Olvassátok el ovi és sulikezdő könyves válogatásunkat is, ráadásul a hétvégére pedig remek programokkal és igazán jó családi fesztiválokkal készülünk, hogy kipihenhessétek az új izgalmakat. 🙂