Elkezdődött a Múzeumok Őszi Fesztiválja! – sok jó program vár rátok november 11-ig!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén ősszel közel 150 múzeum vár benneteket nyitott ajtókkal és színes programokkal országszerte 2020. szeptember 28. és november 11. között a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében. 

Távol is közel” jelmondattal a koronavírus miatt kialakult helyzetre kíván reflektálni az idei Múzeumok Őszi Fesztiválja. A pandémia a muzeális intézményeket is új kihívások elé állította. A rendezvénysorozatot szervező Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ idén elsősorban olyan programokat várt a csatlakozó múzeumoktól, amelyek reflektálnak a helyzetre, illetve előtérbe kerültek a szabadtérben, vagy zárt tér esetén kis létszámmal, valamint online is elérhető programok.

A témakörök közül hét a nagyközönségnek, egy-egy a pedagógusoknak és óvodapedagógusoknak szól, egy pedig a szakmai programokat foglalja magában. A fesztivál kiemelt célcsoportjai közé tartoznak a tizenévesek, a pedagógusok, a diákok, és legfőképpen a családok, akiknek a tematikák közül több is kínál izgalmas programokat, amelyekből a legizgalmasabbakat a hétvégi ajánlóinkba is megtaláljátok majd különös tekintettel az őszi szünet programjaira, illetve az őszbúcsúztató rendezvényekre.

Íme 8 program a kínálatból:

Válogassatok a bőséges kínálatból itt. A programok nagy része regisztrációhoz kötött!

Nézzétek meg gyerekbarát múzeumok válogatásunkat is, illetve hogy mikor ingyenesek a múzeumok, ha családdal keresitek fel.

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, az új helyekről szóló beszámolóinkat, aktualitásokat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni!