Elindult a Múzeumok Őszi Fesztiválja – több száz program november 10-éig!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén ősszel több, mint 50 hazai településen közel 150 múzeum vár benneteket nyitott ajtókkal és színes programokkal országszerte a 2019. szeptember 23 és november 10. között a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében. 

Az idei rendezvénysorozat a 2019-ben kialakított koncepcióval és jelmondattal – „A világ csodái – Felfedezések kora” – kíván megemlékezni több világot érintő áttörés évfordulójáról. Többek között a Magellán vezette Föld körüli expedícióról, mely kereken 500 éve, 1519 szeptemberében indult útjára, és tagjai végül elsőként hajózták körbe a világot. Azután, mintegy 250 évvel később az ipari forradalom okozott átfogó társadalmi, gazdasági és technológiai változásokat. A felfedezések kora azonban még ma is tart, a hazai múzeumok a fesztivál idejére egyéni, ötletes és változatos programjaikkal csábítják felfedezésre és a csodák megélésére a kicsiket és nagyokat.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja országos nagyrendezvényhez programszervezőként közel 150 kapcsolódó muzeális intézmény csatlakozott, akik 57 településen 567 féle programot kínálnak a fesztivál elkövetkező 50 napja alatt.

A témakörök közül hét a nagyközönségnek, egy-egy a pedagógusoknak és óvodapedagógusoknak szól, egy pedig a szakmai programokat foglalja magában. A fesztivál kiemelt célcsoportjai közé tartoznak a tizenévesek, a pedagógusok, a diákok, és legfőképpen a családok, akiknek a tematikák közül több is kínál izgalmas programokat, amelyekből a legizgalmasabbakat a hétvégi ajánlóinkba is megtaláljátok majd különös tekintettel az őszi szünet programjaira, illetve az őszbúcsúztató rendezvényekre.

Íme 10 program a kínálatból:

Válogassatok a bőséges kínálatból itt. A programok egy része regisztrációhoz kötött!

Nézzétek meg gyerekbarát múzeumok válogatásunkat is, illetve hogy mikor ingyenesek a múzeumok, ha családdal keresitek fel.


Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, újdonságokat, aktualitásokat hetente egyszer hírlevélben is megkapni,
itt tudtok feliratkozni!