A Múzeumok Éjszakája és 15 családi program

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

300 intézmény mintegy 1600 programmal regisztrált az idén, június 26-án megrendezendő Múzeumok Éjszakája rendezvényre, melynek kiemelt témája a „fordulópont”. 15 családoknak szóló programot ajánlunk nektek erre a délutánra/estére.

Az újra megnyitott múzeumok az év legnagyobb kulturális eseménye, a Múzeumok Éjszakája várja látogatókat. A 19. alkalommal megrendezett eseménysorozatra különösen készülnek az intézmények, hiszen ez lesz az első olyan országos kulturális rendezvény, ahol újra személyes jelenléttel várják a látogatókat. A Szent Iván napjához legközelebb eső szombaton, azaz az év legrövidebb éjszakáján kinyitják kapuikat a múzeumok, és koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket.

A programokról részletes információ a www.muzej.hu weboldalon található, ahol helyszín, időpont és programtípus szerint is kereshetőek az események, valamint mobil alkalmazás is rendelkezésre áll, amely „EVENT@HAND MUZEJ” címen tölthető le ingyenesen.

A múzeumok látogatásához 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges!

15 GYEREKPROGRAM BUDAPESTEN:

 • Mesemúzeum – ruminis programok, Kerekégenjáró koncert és még sok minden más – június 26., 15 órától
  Tabáni kalandpálya Berg Judittal, vagyis rendhagyó családi kirándulás a tabáni parkban a Kompánia Színházi Társulattal. A kalandpálya állomásain Berg Judit meséihez kapcsolódó színházi jelentek bontakoznak ki, melyek továbbgondolásában, megoldásában mindenki részt vehet. Emellett készíthettek Szélkirálynőt, hallgathattok Klárisok koncertet és meséket is.
 • Aeropark – Legyél Te is utaskísérő! – június 26., 17:00-22:30
  Ezen az estén több alkalommal légiutas-kísérő tanfolyamot tartanak kicsiknek és nagyoknak a Tu-154-es fedélzetén. Megmutatják, miért fontos a felszállás előtti biztonsági bemutató, sőt a személyzet tagjaként te is kiállhatsz a többiek elé az oxigénmaszkkal és a mentőmellénnyel.
 • Óbudai Múzeum – Emlékrablók nyomában – június 26., 15:00-0:00
  Mobiltelefonos nyomozós játékra hívják a kalandra vágyókat! Az önállóan játszható szabadtéri játék kiindulópontja az Óbudai Múzeum bejárata, helyszíne pedig a Fő tér. A nyomok elvezetnek az emlékrablók széfjének kódjához és mindeközben nevezetes épületekkel, történetekkel ismerkedhettek. A játék önállóan játszható, mindössze egy mobilnettel rendelkező telefonra, valamit tollra és papírra van szükség. A játék linkje elérhető a honlapon vagy a múzeum bejáratánál kihelyezett QR kódon. 10 éves kortól!
 • Kiscelli Múzeum – Barangolás a Kiscelli Parkban – június 26., 15:00-17:00
  Madárcsicsergés a Kiscelli Parkban címmel erdei kalandozásra hívják a családokat. Azok között, akik az összes kiscellis madárodút megtalálják, kisorsolnak 5 db Barangoló a Kiscelli Parkban című matricáskönyvet!
 • Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum – Tengerjáró – június 26., 16:00-18:00
  Milyen izgalmak vártak egy matrózra a régi gőzhajó fedélzetén? A családi játéksarokban ezt mind kipróbálhatjátok. 6 éves kortól ajánlott.
 • Indián tábor – Petőfi Irodalmi Múzeum – június 26., 18:00-22:00
  Minikiállítás, fotósarok, tánctanulás, indián mesék és kézműves foglalkozások is várnak rátok ezen az estén a PIM-ben.
 • Állatorvos-történeti Gyűjtemény – június 26., 16:00-23:30
  Ezen a délutánon és estén különféle társasjátékok, mesék, különböző állatvédelemmel és felelős állattartással foglalkozó szervezetek várnak benneteket, de lesznek még izgalmas előadások is.
 • Aquincumi Múzeum – június 26., 16:00-21:00
  Kézműves foglalkozások az Aquincumi Múzeumban az ókor jegyében. A foglalkozások alatt római mintára készíthettek használati tárgyakat és díszeket, de még gladiátorjáték is lesz.
 • Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény – június 26., 17:00-22:30
  Utazás veterán autóbusszal, ismerkedés a boszorkánykonyha növényeivel, népi játszótér, máglyagyújtás és szalonnasütés is vár rátok Csepelen.
 • HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum – június 26., 18:00-01:00
  Haditechnikai bemutató, hagyományőrző bemutató, kiállítások, könyvtár túrák, előadások várják a felnőtteket és a gyerekeket ezen az estén.
 • Goldberger Textilipari Gyűjtemény – Légy a GépÓvó Liga tagja! – Nyomozós játék – június 26., 15:00-0:00
  A játék során kövesd az utasításait, a kiállítás segítségével utazz vissza az időben, hogy a technikatörténeti információkat felhasználva megfejthesd a titkos kódot. Így fény derülhet annak a személynek a nevére, aki fontos ismeretekkel szolgálhat a GépÓvó Liga számára.
 • Iparművészeti Múzeum – Ráth György-villa – Divatműhely kicsiknek – június 26., 14:00-18:00
  A Divatműhelybe a kis hölgyek színes masnikat, az úrfik elegáns csokornyakkendőt készíthetnek, amelyet magunkon viselve e különleges éj fényét is emelik. A legkisebbek pedig díszes ruhákban pompázó öltöztető babákat alkothatnak.
 • Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár – Tündérvár – június 26., 17:30-23:30
  A Tündérvár kiállítás a Vajdahunyadvár ábrázolását és a képzőművészetet helyezi előtérbe. A kiállításhoz kapcsolódó programok szintén a képzőművészet egyes területeivel fonódnak össze. A Varázslatos Magyarország kiállításban a fotóművészettel találkozhatunk az este folyamán.
 • Magyar Nemzeti Múzeum – Családi felfedező hátizsák és nyomozós játék – június 26., 14:00-23:00
  Fedezzék fel a gyerekekkel együtt a múzeum kiállításait: az őskort, a római kort vagy éppen a török időszakot.
  Titkok, kincsek, rejtvények és egy izgalmas múzeumi kincskeresés. Fogd a kincskereső térképet és a feladványt és nyomozz a Nemzeti Múzeumban, de még motorsimogató is lesz a Múzeumkertben.
 • Vasúttörténeti Park – június 26., 18:00-22:00
  A fáklyákkal és fényfüzérekkel kivilágított Parkban két alkalommal indítanak idegenvezetést, melyen számos érdekességet tárnak fel az érdeklődők előtt! Akik itt vásárolják meg karszalagjukat ingyenesen mehetnek egy kört a kerti vasúton, térítésmentesen utazhatnak a lóvasúton és kipróbálhatják a fordító korongot is.

Nézzétek meg legjobb nyári programok gyerekekkel Budapesten válogatásunkat is!

Tartsatok velünk a nyári szünetben is, mert rengeteg jó programot, újdonságot ajánlunk majd!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.