Múzeumi hűsölő – a Szépművészeti Múzeum nyári programsorozata családoknak

Szponzorált tartalom
Múzeumi hűsölő

Múzeumi hűsölő (Fotó: Szépművészeti Múzeum)

A nyári szünetben több alkalommal, csütörtökönként várják a gyerekeket a Szépművészeti Múzeum Múzeumi Hűsölő programsorozatára, ahol a 60 perces interaktív tárlatvezetéseken a család kerül a középpontba. (x)

 

A szülők és gyerekek, kreatív feladatokat megoldva, közös felismerések és rácsodálkozások révén kerülnek közelebb a régmúlt idők tárgyi és szellemi örökségéhez. Párhuzamokat vonhatnak, különbségeket kereshetnek, azaz elemezhetjük a múltat, hogy jobban megértsük a mát.

 

Időpontok és témák:

 • Találd ki, hogy mi a sztori2024. június 27., 10:30 – 8-11 éveseknek
  Vajon mi történik a festményen? Kik a szereplők és mit csinálnak? Mit tudunk leolvasni a testtartásukból, a ruházatukból és miről árulkodnak a kellékek és a díszlet? Fedezzük fel együtt a festmények részleteit!
 • Kellékek között2024. július 4., 10:30 – 8-11 éveseknek
  A 17. századi Hollandiában nagy a sürgés-forgás: rengetegen szeretnének festményt készíttetni maguknak. Lessünk be együtt a legnevesebb festők műtermébe! Vajon kik ülnek nekik modellt és mi mindent találunk itt? Lehetséges vajon, hogy a legidősebb modell tényleg 116 éves volt?
 • A papír varázsa2024. július 18., 10:30 – 8-11 éveseknek
  Megismerkedünk a rajzművészet és a grafikák különleges világával és az izgalmas technikai eljárásokkal. A tárlatvezetésen fény derül a „modern” és a „régi” művészet kapcsolatára is.
 • Nézd, szagold, hallgasd!2024. július 25., 10:30 – 6-9 éveseknek
  A körülöttünk lévő világot különböző érzékszerveink segítségével ismerjük meg. Egy festményt tényleg csak nézni lehet? Esetleg megszólalhat? Netán illatozik? Fedezzük fel az öt érzéket a képtárban!
 • Utas és nagyvilág2024. augusztus 1., 10:30 – 6-9 éveseknek
  Nyakunkba vesszük a világot, hogy felfedezzük Itália legszebb városait és tájait. Mindeközben megismerkedünk a 18. század legnépszerűbb festőivel, és jó turisták lévén a fényképezőgép ősével. Hazafele egy bécsi palota parkjában pihenünk meg, ahol a kerttervezésben is részt veszünk.
 • Utazás a túlvilágra – 2024. augusztus 8. 10:30 – 9-12 éveseknek
  Az ókori egyiptomiak évezredeken keresztül számos olyan varázstárgyat helyeztek sírjaikba, amelyekről úgy hitték, segítik őket a túlvilágon, Ozirisz birodalmában. Az Ókori Egyiptom-kiállításban is sok ilyen tárgyat találhatunk, de nem egyszerű felismerni őket. Keressük meg együtt ezeket a titokzatos tárgyakat és fedezzük, hogyan is működtek a túlvilágon.
 • Egyiptomi történetek nyomában – 2024. augusztus 15., 10:30 – 9-12 éveseknek
  Az ókori Egyiptomból rengeteg írásos emlék maradt fenn, amelyek között mítoszokat és meseszerű történeteket is találunk. Ha kíváncsi vagy arra, melyik isten teremtette a világot, hogyan tudta meg Ízisz istennő a napisten legtitkosabb nevét és hogyan mentette meg a sör az emberiséget, itt a helyed!
 • Hajóút Csodaországba – 2024. augusztus 22., 10:30 – 6-8 éveseknek
  Hajóba szállunk és kalandos útra indulunk az Északi-tenger kiszámíthatatlan vizein. A kis matrózok minden bátorságukat hozzák magukkal, mert utazásunk során különös tengeri lényekkel találkozunk, és még az is elképzelhető, hogy eget rengető viharba kerülünk.

Programdíj: 1000 Ft/gyerek és 2000 Ft/felnőtt. A programjeggyel a múzeum állandó kiállítása is látogatható.

A műtárgyak között barangolókat nemcsak kellemes hőmérséklet, hanem családi társasjátékok és a múzeum  önálló felfedezését segítő további szolgáltatások is várják, illetve számos kedvezmény (például 2 gyermeket kísérő felnőtt 50%-os kedvezménye, minden hónap 3. napján ingyenes családi belépés az állandó kiállításokra, nagycsaládos kedvezmény).

Forrás: Szépművészeti Múzeum