Nyári múzeumi gyerekprogramok Budapesten, ha túl meleg van vagy szakad az eső

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha kifogytatok az ötletekből, válogatásunkban több olyan helyszínt találtok, ahol remek programokkal várnak benneteket augusztusban is, ráadásul akkor is jó program, ha túl meleg van kint vagy éppen szakad az eső.

Ízek, illatok és hangok csütörtökönként a Közlekedési Múzeumban

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum idén nyáron, július 22. és augusztus 26. között több alkalommal, csütörtökönként 14-16 óra között tematikus alkotóműhely-foglalkozásokkal várja a gyerekeket. Itt találjátok a részletes programot. A kiállításról készült beszámolónkat pedig itt olvashatjátok.

Nagyszülő-unoka programok és családi programok a Millennium Házában

A nyári szünetben csütörtök délelőttönként közös nagyszülő-unoka programmal várják az érdeklődőket a Millennium Házában (Városliget, Olof palme sétány 1.), vasárnaponként pedig családi programokkal készülnek. Itt találjátok a részletes programot és további információkat.

Nyár a Szépművészeti Múzeumban

Az állandó kiállítások nyitvatartási idejében újból kölcsönözhető családi társasjáték, vagyis a bőrönd. Jelenleg három témában érhető el: Kis múzeumi állathatározoo, Egyiptomi kaland, A kobold nyomában. Az Egyiptomi kiállítást önállóan is bejárhatjátok, érdemes előtte ezt a vezetőt végigolvasni.
A 6–26 éves korosztály minden kiállításra 50%-os kedvezménnyel válthat belépőt, családi kedvezmény azonban lehetővé teszi, hogy a legalább két, 18 év alatti gyereket kísérő egy, de legfeljebb két felnőtt ugyanebben a kedvezményben részesüljön. Még több kedvezmény várja a családokat minden hónap harmadik szombatján, amikor a 6–26 éves korosztály és a 18 évesnél fiatalabbakat kísérő egy vagy két felnőtt is ingyen látogathatja a múzeum állandó kiállításait. Bővebben itt írtunk a múzeumról.

Nyár a Nemzeti Múzeumban

A múzeum nyitva tartási idejében családi felfedező hátizsák bérelhető többféle tematikát és korosztály szerint: Segítség, elvesztem Pannóniában (5-7 éveseknek),Utazás Pannóniában (8-13 éveseknek), Tündérország nyomában (5-7 éveseknek) és Utazás a három részre szakadt Magyarországon (8-13 éveseknek). A felfedező hátizsák megoldása kb. 1 órát vesz igénybe. A családi belépő: 5000 Ft (2 felnőtt + 1-3 gyerek), illetve a hátizsák ára 3300 Ft. Az állandó kiállítások látogatása minden hónap harmadik szombatján ingyenes a 26 év alattiak, illetve családok részére (18 év alatti gyermekek két közeli hozzátartozóval), ilyenkor csak a hátizsákért kell fizetni. Ajánljuk nektek a Múzeumkertben a MUZI játszóteret és az új Auguszt cukrászdát is.

Óbudai KultÉj – július 31-én és egyéb programok

A 2021. július 31-én megrendezésre kerülő Óbudai Kultéj programjai között szerepel nyomdázás a Kiscelli Múzeumban, valamint épületvezetés és kriptatúra, az Aquincumi Múzeumban lesz kézműves foglalkozás, gladiátor képző, interaktív gyerekfoglalkozás és vezetett séta is. 14 éves korig ingyenes a belépés, felnőtteknek 1500 Ft a karszalag.
A múzeumokat a rendezvényen kívül is érdemes a nyári szünetben felkeresni, hiszen a Kiscelliben van egy remek szabadtéri kiállítás, Vadregényes Kiscelli címmel az Aquincumi Múzeumban is érdemes barangolni a romok között, illetve felkeresni az őszig nyitva tartó Zseniális találmányok kiállítást, illetve ajánljuk nektek a lovasíjászokról szóló kiállítást is a Budapesti Történeti Múzeumban, amely szintén őszig tart nyitva.

Nyitókép: Magyar Nemzeti Múzeum / Incze László

További budapesti programokat a nyári szünetre itt találtok, illetve Kirándulás rovatunkból is érdemes válogatni!

Ha szeretnétek időben értesülni a legjobb családi programokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek nem csak a nyári szünetre.