Decemberben és januárban újra elindul a Mozgó Múzeum

Mozgó Múzeum címmel múzeumpedagógiai élményutazásra hívják az érdeklődőket 2023 decemberében az adventi ünnepekhez kapcsolódóan, valamint 2024 januárjában. A résztvevők retro, ünnepi díszbe öltöztetett Ikarus buszokon járhatják be Budapest belvárosának kedvelt helyszíneit, miközben megismerhetik a jármű korának világát, és az ünnepekhez kapcsolódóan is élményeket szerezhetnek.

A legendás „Faros” Ikarus 66-os és a közönségkedvenc Ikarus 311-es autóbuszok a Műcsarnok előtti buszmegállóból indulnak és a főváros kedvelt utcáin viszik utasaikat, közben bepillantást adnak a hatvanas-hetvenes évek közlekedésének hangulatába és az autóbusz történetébe. Minden járaton az ünnepekhez kapcsolódóan zenével, ünnepi díszbe öltözött patinás Ikarus buszokkal, a közlekedés kulisszatitkaival, Budapest téli utcáival és korabeli kellékekkel várjuk az érdeklődőket.

Akik élőzenei élménnyel is szeretnének gazdagodni, azoknak az idén páratlan konstrukcióval készültek: Zenélő Busz járatokon élőzenei közreműködőkkel (klasszikus, jazz és modern stílusban egyaránt) emelik az ünnepi, szombati járataink fényét. (Az exkluzív, élőzenés járatokra a jegyek limitált számban kaphatók.)

Mozgó Múzeum információk és jegyárak:

Indulási/érkezési pont és útvonal: A nosztalgiajárat a Műcsarnok előtti buszmegállóból indul és ugyanoda érkezik vissza a belváros kedvelt részeinek érintésével. Az utazás időtartama – forgalomtól függően – 50-60 perc.

Családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek): 14.000 Ft (kiegészítő gyerekjegy 1000 Ft), zenélő busz 18.000 Ft, egyéb jegyárak itt. Jegyvásárlás itt.

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!