Mit tegyek, ha beteg a gyermekem? – Ingyenesen elérhető útmutató szülőknek

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Semmelweis Kiadó ingyenesen elérhetővé tette az interneten az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika szakorvosai által jegyzett, Mit tegyek, ha beteg a gyermekem? című 2015-ös könyvet. A szülőknek szánt gyermekgyógyászati kiadvány célja, hogy hasznos, gyakorlati ismeretekkel lássa el a szülőket, bemutatva a leggyakoribb gyermekkori problémákat a csecsemőkortól egészen a pubertás korig, valamint azok kezelési módszereit, kiemelt figyelmet szentelve annak, hogy mikor kell szakemberhez fordulni segítségért.

A kiadvány az egészen mindennapos bajok mellett, mint a láz vagy a fejfájás, az olyan ritkábban tárgyalt területekre is kitér, mint a nemi szervek megbetegedései, a vérproblémák, vagy a viselkedészavarok, felhívva a figyelmet arra is, hogy mikor szükséges szakember segítségét kérni, emellett pedig hasznos tanácsokkal és szakorvosi elérhetőségekkel is ellátja a szülőket.

Az eredetileg 2015-ben megjelent nagysikerű kiadványt az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika orvosai, dr. Szabó Attila klinikaigazgató, dr. Krivácsy Péter főorvos és dr. Cseh Áron egyetemi tanársegéd szerkesztették.

Itt tudjátok letölteni!

Ónodi Eszter, színművész ajánlása:
Nagy örömmel ajánlom minden szülőnek a Bókay Gyermekklinika orvosai által írt „kisokost”, amely ­nagyon jól eligazít a különböző panaszok, betegségek útvesztőjében. A könyvben minden olyan tünet és kórkép részletes és gyakorlatias leírása szerepel, amivel valamennyien találkozhatunk a mindennapi életben, a csecsemőkortól egészen a pubertás korig. Különösen tetszett, hogy az adott panasznál színkódokkal jelölték, hogy mennyire kell orvoshoz ­rohannunk. Zöld színnel kódolták, ha nincs sürgősség. A sárga szín már azt jelzi, hogy lehetőleg egy ­napon belül forduljunk orvoshoz, a piros pedig azt, hogy az adott tünet láttán azonnal hívjunk mentőt. Természetesen mindenkinek azt kívánom, hogy minél kevesebb alkalommal szoruljunk erre a ­kiadványra és legyünk egészségesek, de azért nem árt, ha ez a könyv ott áll a polcunkon.

Forrás: http://semmelweis.hu/