Mit csináljunk gyerekekkel december 24-én?

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kérdés minden évben felmerül, merre indulhatunk, ha otthon éppen sürög-forog az angyal, és a gyerekeket nem tudjuk senkihez elvinni. Vagy éppen nagyival és nagypapával keresünk közös programot? Mutatunk néhány ötletet, sőt továbbiakat találtok téli szünetes válogatásunkban is.

Mozi

A Puskinban már hagyomány, hogy 10 órakor a legkisebbek mozija sorozatban csupa karácsonyi mesét vetítenek. Nem árt minél előbb beszerezni a jegyeket, mert bár pótvetítést is tartanak, de hamar elfogynak a belépők. Jegyár: 800 Ft. December 25-én is lesz vetítés, szintén 10 órától.

Állatkertek, vadasparkok

A Fővárosi Állat- és Növénykert ezen a napon délután 13 óráig tart nyitva, a Budakeszi Vadaspark 13 óráig (14 óráig kell elhagyni a parkot), a Tropicarium pedig 14 óráig (pénztárzárás 13 órakor).

Színház

Az biztos, hogy a nagyobb gyerekszínházak előadásaira már elfogytak a jegyek, de például a Figurinában még kaphattok jegyet a Hol vagy Mikulás? című tárgyjátékra, melyet 3 éven felülieknek ajánlanak, 11 és 15 órakor is lesz egy-egy előadás. Jegyár: 1500 Ft vagy 5000 Ft/4fő.

A Vörösmarty téren a karácsonyi vásárban 10 órától Bartha Tóni bábszínházát, 11:30-tól a Portéka színház előadását nézhetitek meg ingyenesen.

Korcsolya

A legtöbb karácsonyi vásár még ezen a napon 13-14 óráig nyitva tart (a Vörösmarty tér 16 óráig), így a jégpályák közül vár benneteket, pl. az óbudai (webkamera itt). A Bálna előtt 12 és 14 óra között korizhattok ezen a napon. A Városligeti Műjégpálya zárva lesz (viszont 25-étől minden nap nyitva lesznek a téli szünetben, kivéve december 31-e délután és január 1-je délelőtt). A jégpályás válogatásunkat itt találjátok, indulás előtt nézzétek meg az elérhetőségeken, hogy biztosan kinyitnak-e.

Kirándulás

Még nem tudjuk, milyen idő várható december 24-én, de ha lesz egy ki hó, akkor természetesen nem hagyjuk ki a szánkózást sem a Normafánál vagy a városligeti Királydombon (mellette egy kis tanösvényt is találtok, amiről itt írtunk), vagy egy rövidebb kirándulás is belefér a délelőttbe. A városban is lehet egy nagyot sétálni, és inni egy finom forró csokit valahol. A Gyermekvasúton 13 óra körül indul az utolsó járat. Részletes menetrend itt.

Játszóház

December 24-én a Millipop 14 óráig tart nyitva (december 22-23-án adventi tábor is lesz), viszont a legtöbb hely zárva van ezen a napon, a Fb oldalakat érdemes indulás előtt megnézni. A játszóházak december 25-26-án zárva tartanak, két ünnep között várnak benneteket.

Mesemúzeum

Karácsonyi készülődés 11 órától a Mesemúzeumban. Az utolsó percek, hogy új díszek készülhessenek a karácsonyi asztalra!

Íme további programok a téli szünetre! 🙂 Nagyon jó pihenést, és sok közös programot kívánunk mindenkinek!
Érdemes megnézni
karácsonyi zenék és mesék válogatásunkat is! 😉

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb programokról és válogatásainkról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.Tartsatok velünk!