Mikulástroli és Fénytroli – egész decemberben!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

bkk_mikulastroli

December 5. és 19. között ti is találkozhattok a Mikulástrolin magával a Mikulással és krampuszaival, ahol a Babtista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójára gyűjtenek ajándékot. December 20-ától pedig egészen január 5-éig jár a Fénytroli. Íme a részletek!

December 19-éig a Mikulástroli elviszi a kis utasokat, hogy találkozzanak a Mikulással és a krampuszokkal is. A Mikulástrolin várják a cipősdoboz ajándékokat (ráírva, hogy hány éves gyereknek, fiú vagy lánynak való-e a csomag). A csomagot az akció végén eljuttatják a Baptista Szeretetszolgálatnak.

A feldíszített környezetkímélő és akadálymentes Solaris–Škoda trolibusz különleges megjelenéssel és egyedi belső dekorációval közlekedik december 19-ig a 70-es, a 72-es, a 75-ös, a 80A és a 83-as trolibusz vonalán. A Mikulástroli – kihasználva a jármű adta lehetőségeket – önjáró üzemben minden nap a belvárosig meghosszabbított útvonalon közlekedik: a 72-es trolibusz vonalán közlekedve például az Arany János utca helyett a Deák Ferenc térig, a 80A trolibusz vonalán közlekedve pedig a Keleti pályaudvar helyett a Blaha Lujza térig meghosszabbított útvonalon jár majd – ezzel biztosítva a lehető legtöbbek számára a Mikulástroli elérését.

A Mikulástroli december 19-ét követően Fénytroliként közlekedik tovább a megszokott napi közlekedés részeként, január 5-ig. A Fénytroli olyan trolibusz vonalakon is közlekedni fog, amelyeket a Mikulástroli a kéthetes közlekedése során nem érintett – ezzel biztosítva minden trolibusszal elérhető kerület, térség számára a „Fénytrolis élményt”. A jármű ekkor már nemcsak az esti időszakban, hanem egész nap elérhető lesz a meghirdetett vonalakon, ajándékokat ebben az időszakban már nem gyűjt.

Mikulástroli menetrend

mikulastroli_2019

A Mikulástroli december 23-én és 31-én nem közlekedik. A járatok érvényes jeggyel és bérlettel vehető igénybe. Hétköznapokon 15:30 és 21:30, hétvégén 11:30 és 21:30 között közlekedik.

Forrás: bkk.hu

Tartsatok velünk 2020-ban is! Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb hétvégi programokról, interjúkról, ajánlókról és válogatásainkról, látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel hírlevelünkre!