Mikulástroli decemberben

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

mikulastroli

A tavalyi évhez hasonlóan idén is jár a Mikulástroli a karácsonyt megelőző időszakban. A feldíszített, környezetkímélő és akadálymentes Solaris–Škoda trolibuszon a gyerekek együtt utazhatnak a Mikulással, valamint játékokat vagy más ajándékokat adhatnak át neki, amelyeket a BKK eljuttat a Mikulásgyárba, ahonnan rászoruló családokhoz viszik el azokat.

Idén az adománygyűjtő kampányt ismert előadóművészek – Tóth Vera, Czutor Zoltán, Kállay-Saunders András, Cserpes Laura és a Group’n’Swing együttes tagjai – bevonásával népszerűsíti a BKK.

nyd_0453

Szombaton és vasárnap a Mikulástroli a 75-ös vonalán közlekedik, ezeken a napokon kétóránként 35 percre megáll a Mikulásgyár mellett, ahol az érdeklődők álló helyzetben is fotózhatják a járművet.
A művészek személyesen segítik a trolin az ajándékgyűjtést és a Mikulással, valamint a krampuszokkal együtt fogadják az adományokat. Ez az út alkalmanként körülbelül 30-50 percet vesz igénybe.

A művészek az alábbi napokon várják az utasokat a Mikulástrolin:

  • december 2-án, pénteken 17:13 és 17:53 között az Arany János úti végállomástól induló és oda érkező 72-es trolibuszon: Czutor Zoltán
  • december 3-án, szombaton 12:00 és 12:50 között a Puskás Ferenc Stadion és a Mikulásgyár között közlekedő 75-ös trolibuszon: Tóth Vera
  • december 4-én, vasárnap 12:00 és 12:30 között a Puskás Ferenc Stadion és a Jászai Mari tér között közlekedő 75-ös trolibuszon: a Group’n’Swing együttes tagjai
  • december 9-én, pénteken 17:17 és 17:51 között a Fővám térről induló és oda érkező 83-as trolibuszon: Cserpes Laura
  • december 18-án, vasárnap 15:25 és 16:30 között a Mikulásgyár és a Jászai Mari tér között közlekedő 75-ös trolibuszon: Kállay-Saunders András

Forrás: BKK

Nézzétek meg a legjobb adventi vásárokat és kedvenc téli könyveinket is! Ha nem szeretnétek lemaradni a a legjobb hétvégi programokról, interjúkról, ajánlókról és válogatásainkról, látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel hírlevelünkre!