Mikulásjárat indul a 3-as villamos vonalán!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az adventi időszakban az ÁRKÁD, a BKK és a BKV összefogásának köszönhetően karácsonyi mesevilág részesei lehetnek a 3-as villamos vonalán utazók.

A bevásárlóközpont és a közlekedési vállalatok közös erőfeszítéseinek eredményeként 2020. november 27. és december 26. között már az Örs vezér téri bevásárlóközpontba való eljutás is varázslatos lesz. A kivilágított és kívül-belül feldíszített ÁRKÁD Mikulásjáraton az utazás percei alatt egy mesevilágba csöppenhetünk, amelyben garantált az örömteli hangulat.

A vírushelyzetre való tekintettel, a tömeg és ezáltal a fertőzésveszély csökkentése érdekében ezen a különleges járművön sem lesznek rendezvények, de bíznak benne, hogy nagy élmény lesz mindenkinek, aki ezen a vonalon közlekedik, és az ÁRKÁD Mikulásjárattal utazhat néhány megállót. Időnként magával az ÁRKÁD Mikulással is találkozhattok a kidíszített villamoson, de azt nem tudják előre megmondani, mikor utazik azon a vonalon, hiszen az ő menetrendjét nem ismerik.

Részletes menetrend itt.

A BKV egyébként nemcsak a Mikulásjárattal gondoskodik a budapestiek ünnepi hangulatáról, hiszen 12. alkalommal indult útjára a hagyományos Fényvillamos.

Az ÁRKÁD Mikulásjárat egy menetrend szerint közlekedő villamos, ezért a járaton való utazás feltétele az érvényes BKK jegy vagy bérlet. A járványügyi előírások (maszkviselés, távolságtartás) betartása a Mikulásjáraton is kötelező!

Forrás: https://arkadbudapest.magic-christmas.hu/arkad-mikulasjarat