Mikulásbulik extrákkal…

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

joulupukki

A vonatos mikulás válogatás után, íme néhány extrább helyszín: Mikulásfalva, öko, könyves, barlangos, diafilmes, bringás és sportos mikulásbulik várnak benneteket, de bejegyzésünkből azt is megtudjátok, merre jár idén Joulupukki, a finn Mikulás.

MIKULÁSFALVA – Nagykarácsony

Mikulásfalva Nagykarácsony

Idén a 19. Országos Mikulás Fesztivál november 21-étől vár benneteket a Fejér megyei Nagykarácsonyban. A december 21-ig tartó fesztivál számos érdekességgel vár mindenkit, fellép többek között az Eszter-lánc Mesezenekar, a Kaláka és a Mono Manó Zenekar is. A legnagyobb öröm azonban mindenki számára a Mikulással való személyes találkozás. Emellett játszóházzal, adventi vásárral, diavetítéssel, meseolvasással és a Móra Kiadó könyves programokkal is készül. Jegyinformációk itt.

ÖKO MIKULÁS – Pázmánd

oko_mikulas

December 4. és 7. között nem a csokoládék és cukrok garmadájával halmozza el a gyermekeket a pázmándi ÖKO Mikulás, hanem csupa egészséges dologgal. Mindezek mellett az idei évben, az országban egyedülálló módon a Mikulás is a környezettudatosság mellé áll Zöldmanóival, rosszcsont Krampuszaival együtt. A találkozás alkalmával a nagyszakállú, minden gyermekkel elbeszélget az egészséges életmóddal és környezetvédelemmel kapcsolatban. A gyerekek termelhetnek áramot kerékpárral, tömöríthetnek PET palackot, kipróbálhatják a kosaras körhintát és készíthetnek papír brikettet is.
Gyerekeknek 1300 Ft, szülőknek ingyenes.

KÖNYVES MIKULÁS

Pagony_Mikulas_illusztracio_Anna Laura Cantone

A Pagony legújabb boltjában Budán, a Bartók Béla úton és a székesfehérvári Pagonyban is személyesen találkozhattok a Mikulással. December 6-án szombaton délelőtt és délután mindkét helyszínen Mikulás-program lesz az ajándékok átadása mellett: énekes-hangszeres foglalkozást tartanak, lehet majd közösen énekelni, mondókázni, játszani. A programra így jelentkezhetsz: válassz egy ajándékot, add oda a boltosoknak, ezeket az ajándékokat becsomagolják, és nagy titokban átadják a Mikulásnak, aki a könyv vagy játék mellé mandarint, mogyorót, szaloncukrot is tesz. A Mikulás műsorra előzetes jelentkezés szükséges, jelentkezni csak személyesen bármelyik Pagonyban lehet (a Pozsonyi úton is). Jelentkezni december 3-ig lehet, de valószínű előbb betelnek majd a helyek. Gyerekeknek: az ajándékon kívül 1000 Ft, szülőknek ingyenes!

BARLANGOS MIKULÁS

barlangi_mikulas

December 5. és 7. között a Mikulás a Szemlő-hegyi barlangban kötélen ereszkedik le a barlang falán, és névre szóló ajándékokat ad a gyerekeknek. Fontos, hogy egy gyerekkel maximum egy felnőtt jöjjön, mert a barlangi Mikulás elsősorban a gyerekeknek szóló program  és szeretnénk, hogy sok gyerek találkozzon vele. A csoportok óra harminc perckor indulnak 10:30-15:30 között. Előzetes bejelentkezés szükséges! Ajánlott korosztály: 3-8 éves korig. Táv: 600 m. Időtartam: 55 perc. Öltözzetek rétegesen, mert 12 fok van a barlangban. A program ára: 2900 Ft/gyerek (csomaggal), 1200 Ft/felnőtt.

DIAFILMES-MESEOLVASÓS

central_kolibri

December 7-én 11 órától maga a Mikulás érkezik a gyerekekhez a Centrál Kávéházba, hogy klasszikus téli diafilmmeséket olvasson. Majd Lázár Ervin meséiből válogat, sőt egy igazi krampuszfigurát, Torzonborzot, a rablót is megidézhetitek Nádori Lídia műfordítóval és Balázs Eszter Annával, a Kolibri Kiadó főszerkesztőjével. A Helikon Kiadó és a Kolibri Kiadó klasszikus gyerekkönyvei, valamint a diafilmek ezen a napon kedvezménnyel vásárolhatók meg. A programot 4 éven felülieknek ajánlják. Ingyenes!

BRINGÁS MIKULÁS

bringas_mikulas

Nem hagyhatjuk ki a bringás mikulás bulit sem. December 5-én 17 és 19 óra között a Hunyadi tér 7-be vár benneteket egy futóbringás mikulásbulival a tanulobicikli.hu. Részletek a közösségi oldalukon.

a_mikulas_is_bringazik_a_munkaba

Tudtad, hogy már a Mikulás is bringázik a munkába? Lappföldről jött a hír, hogy a Mikulás december 5-én egész nap Budapest belvárosában teljesít szolgálatot két keréken. Idén ő zárja a Bam! Bringázz a Munkába! kampányt. (Az őszi kampány egyik legaktívabb résztvevőjeként rénszarvasszánnal kombinálva a piros sapkás közel 20.000 km-t teljesített!). A Mikulás szolgálati megállóhelyei:
• a Gellért térre, a Szabadság híd feljárójához reggel 8 óra körül érkezik,
• 12:00 körül az Erzsébet tér Bajcsy-Zsilinszky és Andrássy út felőli sarkánál lesz,
• a Kálvin téren 16:00 óra körül találkozhattok vele.

ALLERGIÁSOKNAK

rice_and_more

December 6-án 17 órakor a Rice&More-ba is ellátogat a Mikulás. Ha ti is részt vennétek az ünnepségen, 16 órától játékokkal, játszószőnyeggel, ebédmenüvel, édességekkel várnak benneteket. Cukor, glutén, fehérliszt, tojás, tejtermék-mentes desszertjeik is vannak.

FUTÓ MIKULÁS

mikulas_futas

December 6-án 15 órától indul a Fővám térről a Mikulás futás. Táv: 2,7 km. Nevezés itt. Vigyél egy ajándékot a puttonyba a rászoruló gyerekeknek! Játékokat, írószereket, iskolaszereket várnak, az összegyűlt ajándékokat az ÁGOTA® Alapítvány egy ünnepség keretében adják át állami gondozott gyerekeknek.

MERRE JÁR JOULUPUKKI?

Joulupukki_7-930x523

Az egyetlen igazi finn Mikulás idén decemberben már 12. alkalommal érkezik Magyarországra. A Mikulás azaz Joulupukki, ahogy a finn gyerekek hívják Őt, egy messzi lappföldi városból Rovaniemiből repült hozzánk A Finnair Joulupukki járatával. Egyhetes itt tartózkodása alatt Joulupukki több várost és kis községet látogat meg elhozva a Karácsony üzenetét. A nyilvános találkozók mellett iskolákat, óvodákat és árvaházakat is meglátogat.

Itt találkozhattok vele:

Dec. 1. 11.15–11.45 Liszt Ferenc reptér 2A terminál érkezési oldal
Dec. 2. 15–16 óra Salgótarján, Fő tér
Dec. 3. 10 -12 óra Veszprém, Petőfi Színház aulájában
Dec. 3. 17-18 óra Győr, Széchenyi tér
Dec. 4. 15-16 óra Ajka, Szabadság tér 13.
Dec 5. 16.45 -17.45 Óbuda, Budapest III, Fő tér
Dec 5. 19-20 óra Kispest, Budapest XIX, Kispesti Központi Játszótér, Nagysándor József utca – Petőfi utca között
Dec 6. 9-10 óra MOM Sport, Csörsz utca 14-16, 1123 Budapest

Tavalyi beszámolónkat itt nézhetitek meg. Csak türelmeseknek ajánljuk a programot, mert sokat kell sorban állni! 🙂 Ingyenes!